Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Dobro de, nemojte se jediti, priznajem, Hriscanstvo i Judaizam trpam u isti kos, meni su srodne, u krajnjem slucaju, jedna je bazirana na drugoj.
A hriscanstvo jeste patrijarhalna religija, ali nemoj misliti da im to zameram, ne zameram ni nekim drugim religijama. ;)
da mi zaključimo temu ŽENE SU ZLO hehe
Dabome, ali nužno zlo. ;)
Ne znam zašto me je ovo podsetilo...
https://www.youtube.com/watch?v=4La09rwsvhs
https://www.youtube.com/watch?v=Vmn9asN-8AE
Нису нужно зло ако волиш вуруну :)
Kad je već on ovo remek delo stvorio, zašto onda umetnik toliko izbegava javnost? :)
Što se tiče Lilit, nemam neko posebno mišljenje- ni o njoj, ni o Evi. Dva arhetipa muškog viđenja žene: kurva i majka, nema tu neke preterane filozofije. Treba imati na umu da ima dosta žena koje se ne uklapaju ni u jedan od ponuđenih profila.
ЖЕНЕ СУ ПИЧКЕ ОНЕ НАЈВЕЋЕ
Pa, sigurno nisu najveći kurčevi. A nisu, vala, ni muškarci. Hehe.
Што би се рекло, жене су женствене.
лилит је пичка обична, ако бил умре због њојзи, има да одем у хбо и да им се најебем мајке свима! СМРТ ПЕДЕРСКИМ НОРВЕЖАНСКИМ ВАМПИРИМА, ЖИВЕО БИЛ!
gluposti. ja bih baš rekao da ima, sa evom pogotovo, mali hint: bog daje direktnu naredbu 'ne jedite voće', adam je poslušan i ponizan, dok eva uz 'zmijin' nagoveštaj počinje da tumači tu naredbu, interpretira, pita se i sumnja. žena je ta koja prva 'misli svojom glavom', žena spašava muškarca iz rajskog životinjstva, padom iz raja osvešćava ga o čovekovoj konačnosti, prc!
Misliš, uvodi ga u istu?
a u raju bijaše savršeno?
a savršenost ubija, sputava i ne ostavlja prostora za napredak. glupo, e
Za napredak prema čemu, prema savršenosti?
ne, čovjek bi uvijek trebao da ima želju i volju sa napretkom, nikada da misli o da stvori i misli o savršenosti. ako je nešto savršeno, znači da je izgubilo mogućnost za dalji napredak. barem ja tako tumačim riječ "savršeno", iako je mogu čuti svako malo, u vezi raznih gluposti, klišea koji dave.
Pa dobro moras priznati da zvuci prilicno primamljivo celog zivota se setkati gologuz kroz izobilje. Mada, ko ima zelju, uvek moze duhovno da se uzdize, pa i u Raju.
Ali želje se smaraju, i pretvaraju se u puste želje, nije dovoljna samo želja za napredak. E kenjam ja, ali valjda je tako. :)
Vjerovatno zvuči nevjerovatno, ako ne znaš za ništa bolje.
Pa nisu znali.
Ingorance is a bliss (for the ignorant), je poenta cele te price sa jabukom, ne razmisljaj ti tu mnogo, dobro ti je, ja kad ti kazem. ;)
Bravo, čoveče, ti si jedan od retkih koji ženu vidi baš onako kako treba! Svaka čast što nisi podlegao stereotipima!
Eto, ako si to hteo da čuješ, rekla sam.
Inače, cela ta priča je idiotska. Lilit, večito nezadovoljna kučkica, umetnica performansa, tipa Marina Abramović, samo želi da je slobodna od okova kolektivne nesvesti i bla bla bla. A ustvari je bila nezadovoljna Adamovom umetnošću performansa, da se tako duhovito izrazim, pa je otišla da se trpa sa zmijom, ej, toliko je bilo loše. Ako to ima veze sa feminizmom, evo meni glave.
Eva, fina, kulturna, smerna, al' glupa, šta ćeš. Nije joj ugrađen mozak da se buni, ćuti i sluša, k'o svaka dobra ženica. Jabuku je uzela ne da bi kršila pravilo i spasila ih iz raja, već da bi kuvala nešto novo za ručak.
Adam, paćenik koji tuguje za jednom ženom, onom koju nije ukrotio, zanemaruje onu koju jeste, al' opet ne zna ni sam šta hoće i na koju će stranu. Da ne pričam kako se kebe sa sestrom.
Mekušac.
Koje, bre, filozofija?
ejs sad vi pričate kao da se taj pad stvarno desio, to je samo metaforička priča kojom su jevreji sebi pokušali da objasne početak svesti o čovekovoj konačnosti, koja je neminovna i nema natrag. stvar je samo kako se nositi sa konačnošću, jevrej/hrišćanin krivi ženu (lolo) i traži spas u beskonačnosti, jer je konačnost nešto nužno zlo, dok bi se stari grk ili neki drugi paganin mnogo bolje nosio sa činjenicom da je konačan i shvatao je afirmativno, kroz tragičko doživljavanje sveta i slavljenje života