Порекло политичара у Београду

1. Velja Ilic- Iz štale iza šupe do čardaka. Poreklo vodi od (ako uzmemo u obzir spermatozoide) od Steve zvanog Loza dečkonje zvanog Mile.
    http://i55.tinypic.com/1z6a14i.jpg
    Slika Mileta kod Steve u dvorištu u kežual izdanju.

2. Ma nešto mi nije jasan naslov ove teme: Poreklo političara u Beogradu. Beograd je glavni grad Srbije, i ko god da bude izabran ili se nametne da vlada u Srbiji, mora jelte da dođe u Beograd. Zato što je Beograd glavni grad. I otud to da je Beograd pun političara sa drugih prostora, jer makar i imao Beograd tih famoznih dva miliona (a nema, uvrh glave milion i po), opet u Srbiji ima oko osam miliona ljudi, a Srba van Srbije još milion - dva, i eto... Deset miliona prema milion i po predstavlja odnos od 6.667 nebeograđaa na jednog Beograđanina. Ako zaokružimo, 7:1. Otuda toliko mnogo političara u Beogradu koji nisu iz Beograda.

3. Vidiš, meni nije problem naslov teme.
    Meni je uvodni post neverovatno konfuzan. Sam post je u neverovatnom sudaru sa nslovom, a samim tim i celokupna teba bespotrebna i bez poente.

Идеја ове теме јесте да покушамо да установимо одакле долазе политичари који седе у Београду.

Nema neku poentu. Jasno je odakle dolaze, dovoljno da izguglira čovek. Takođe nema poentu iz razloga koje je Valdemar gore naveo.

Све су чешћи напади да у Београду седе антисрпски политиканти који раде све на пропаст Срба и Србије. Ред је да видимо ко су ти политичари и одакле су дошли. Сабираћемо имена, па ће на крају испасти и неки списак.

Ovo liči na one fašističke racije i liste za odstrel, linč i te esesovske fore. To mi je simpa, ali nisi usmerio na određenu etničku grupu i optužio ih za nesrpstvo, nego si, kao neka devojčica, izokola pozvao druge da ti pomognu da nađeš tu određenu etničku grupu...ili grupe. Nedovoljno. Dakle sranje je i ovaj deo posta.

Mislim da je realno da se ova tema zatvori, a Beograd bombarduje.

4. javio

eto jos jedna mudros u stilu "seljaci su nam sjebali grad"

pa nisu, sami ste sjebali grad, svi vi, svojim nedelovanjem, kenjanjem, okretanjem glave, spavanjem do podne i coskarenjem do 3 ujutru.

nisu seljaci imali na koga da se ugledaju kad su dosli u "vas" grad.

beograd je 1900 godine imao 69 iljada stanovnika.

i onda su seljaci dolazili u grad. i onda su naseljavali gradska i prigradska naselja. i onda su uzimali ono dobro od grada ali su imali od koga da nauce, da vide, da cuju. i to prihvatali.

sad nemaju od koga.

da nece od tebe da nauce nesto pametno, da nece od tebe da nauce kako se ponasa na ulici, da neces ti nekom da kazes "alo seljak, coban, ne pljuj, ne psuj, ne deri se na taj mob, nisi sam u autobusu..."?

javio kad ne pukne na kladzi, mlogo opasan kobjasnjivac.
    sve si reko, ispisnice, srecko katanec.

5. Mislim da je realno da se ova tema zatvori, a Beograd bombarduje.

http://img832.imageshack.us/img832/3421/pobednikz.jpg

6. Mislim da je realno da se ova tema zatvori, a Beograd bombarduje.

Hahaha, da znas da bi ovo resilo sve!

7. javio
    Клинци, дакле, да поновим - није реч о сељацима, већ о сељачинама, па још политичарским. Ето Сеље Илића на пример. Скапирајте или не спемујте без разлога.

Свако ко је хтео да учи како да се понаша у граду, имао је прилике за то. Биле су школе, лицеји, па гимназије, па факултети. Били су и музеји, галерије, цркве, манастири, институти - има их и данас, провери. На истом су месту у сваком граду, већ 100 година.

Ево, ја рекао сељачинама да не буду сељачине, па сада не могу да дишем од истих Х)

8. Тупидо, хајде један сепуку, па да се решиш свих проблема.

Идеја ове теме јесте да се гуњашима објасни да је Београд такав какав је, у својој политици, а и изгледу, управо зато што су сви дошли у њега као у главни град, и онда одатле дрмају, пале и жаре по Србији. Београђани су најмање задовољни са политиком која се у њему води, а која је противна и Београду а и целој Србији. Да није БГ главни град, исти сељоши би пљували по неком другом - Крагујевцу, Краљеву, Нишу. Чуо сам и Хрвате из рурала који исто овако пљују по Загребу. Идентичан синдром, само лек је тешко наћи.
    Не кажем да су сељаци криви што им се Веља родио баш крај њихове куће, далеко од тога. Или људи из неких варошица - Динкићеви нпр. Нису они криви. Али су криви када генерализују Београд и Београђане на основу дневне политике и своје мржње. Зато гуњ остаје гуњ. Просто не мож` да схвати. А та жеља да се бомбардује град који је толико пута био жртва бомбардовања и геноцида над српским народом не само да је малоумна већ је јадна и бедна. Да не говоримо о томе да би тим потезом побили 1 милион сељака и дођоша који нису криви што имају поремећену родбину по унутрашњости жељну убијања сопственог народа. Ето вам политичари, па њих убијајте.

Ко год би хтео да бомбардује Београд (или било који град у Србији), нека дође у исти, да га ``бомбардује`` на прописан начин:
    http://www.index.hr/images2/falus2V.jpg

9. ВладеЛимар Управо се ради о ``главном граду``. Као што сада ову тему нападају људи који само показују своје комплексе, тако су нас исто нападали и наши, сада, суседи током 70тих и 80тих. Хрвати, Босанци и Словенци су нас тужили да смо централизовани, да зли Срби хоће да направе Велику Србију и да се све паре сливају у Београд. И онда су усташе и балије исто говориле да Београд треба бомбардовати, јер су безмало 5 пута учествовали у томе. И када чујем гуњаше када им се придружују у тој идеји, просто ми је жао што нам Стаљин није био уместо Тита, јер би тада побио још више гуњева него Тића. Нису они били луди што су такве држали на њивама и крај малих екрана уз Пају и Јарета. То им је ниво и даље од тога не треба да иду. А и та поучна серија нас учи шта се дешава када тај менталитет оде тамо где му није место.

Слажем се да Београд има реално много мање становника него што се то приказује. Викендом је Београд празан, јер половина људи оде својој кући. И то није ништа лоше, него је просто тако. Зато и кажем - маните се бомбардовања Београда, побили би сте пола властите фамилије. Проблем је и у томе што политичари у Београду шире територију Београда без имало мозга, само да скупљају паре. Тако нам и Младеновац спада у Београд, што је апсурд каквог нема нигде. И Београђани и Младеновчани би радо да направе ту поделу, јер би тиме растеретили оба града и омогућили људима да живе и раде много нормалније. Али, дукатлијама у Скупштини је много стало до пара.

Београд је бомбардован 1999. Побијено је много цивила и војника, а ниједан политичар. Скупштина није бомбардована, а требала је да буде. Да се гуњеви разлете на све стране. Сетите се ко се тада где крио. Шта се од тада променило на боље?

10. Не могу сви да иду на гимназије и факултете. Неко мора и да ради у овој држави. Ено Чеда иш'о у те београдске школе, па постао прави шиптарохрват.

11. Šta znam, ja sam rođen u Beogradu i mnogo ga volim. E sad, ako ga neko ne gotivi, meni to i nije toliko bitno.

12. Милан Стр. Протић - рођени Београђанин.

Nije STR nego St. Ne drži on prodavnicu pa mu to nadimak, već mu je deda il pradeda bio Stojan Protić. E Granjka, Granjka, osnovne stvari ne znaš, a kurčiš se da si pametan.

13. Problem Beograda je u tome sto se on siri. Kad bi prestao da siri, onda bi pocele da se sire druge stvari, jer nesto mora da zauzima prostor. Onda bi Beograd, kad se vec ne siri, da ne bi mirovao poceo da se skuplja, i tako se usresredio na kvalitet umjesto na dosadasnji kvantitet. Kao sto je ogromna Rusija nekad zauzimala tri (slovima tri) kontinetna, shvativsi da je to preobiman atar za njenu inetelktualnu svojinu, prodala Amerima Aljasku i svu svoju koncentraciju usmjerila ka evropskoj Rusiju, tako i Beograd treba da pocne proces svog suzavanja. Shodno tome, predlazem snizenje temperatura vazduha jer je poznato da se tijela na hladnoci skupljaju. Ovim putem, barem fizicki dio Beograda bi bio suzen i djelimicno zauzdan, a samim tim i oplemenjen. Duh i dusa Beograda bi se i dalje prostirali, kao i do sad, od Drine pa do Morave, preko Dunava u Crno more, sto i nije losa stvar, imajuci u vidu beogradski nobles. Stranci, doseljenici, useljenici, trazili bi svoja prava i zajednicke interese u drugim reonima ove drzave, cineci te novonaseljene reone od izuzetne primamljivosti nerodjenobeogradskim politicarima, koji bi trbuhom za putom, trazili svoj kruh negdje drugdje, ostavljajuci Beogradska pluca nanovo olakasana.

14. Колико сам скапирао тему, није проблем што су политичари из унутрашњости, него што су лопови и стока. Такви би исти били и да су из београда.

15. Kolfild Хвалим Бога на коментатору са обе хемисфере мозга хомосапиенса!
    Сад је уведена нека трула фора лопова из Скупштине да се Београд шири у тзв. ``индустријским зонама`` које се простиру као Новом Саду. Привредници су скапирали да је јефтиније да отварају фабрике по њивама крај пута, него у великим центрима. А онда су лопуже смислиле да то прогласе за ``индустријску зону Београда``, како би могли да финансирају своју дечицу по Бечу, Паризу и Лондону. А и швалерке.

16. Granjka, zašto pretiš preko pevetea dečko? To što nemaš pojma ko je bio Stojan Protić je tvoj problem.

17. Stogo Sena, Не претим ти, него сам ти дискретно послао коментар који сам написао раније на то ``Стр.``.
    Ево ти овде, па погледај.
    http://vukajlija.com/forum/teme/50650-poreklo-politicara-u-beogradu?strana=1#post_2297502

Ако се сећаш ``Никад извини`` онда знаш. Ако ниси то је твој проблем. Ко је Пројан Сотић?

18. Ја сам нешто чуо, не знам дал је то истина, да ако пет година непрестано живиш у Београду, постанеш једна десетина Београђанин, а после педесет година, ако си добар, гени ти се измене, и онда постанеш једна половина Београђанин.

А чуо сам, не знам дал је истина, а ви ми из Београда то потврдите ако је истина, да каци прави Београђанин, можеш да се возиш БусПлус-ом а да не плаћаш, да споменик свом ослободиоцу који јаше коња зовеш "коњ", да си Циганин, јер су они отприлике најдуже од свих у Бг-у, да се бијеш због глупости или из чисте досаде, да се ложиш на криминалце, да седиш у парку, испијаш крмачу и сереш како ништа не ваља и како мора да дође потомак Немањића да постане нови краљ јер су тако Тарабићи рекли, и тако даље...

Исто сам чуо да кад си Београђанин, можеш да идеш у позориште, оперу, да плаћаш допуне за Бус Плус јер се стално возиш превозом, да читаш понекад нешто, да си фин и отворен према људима који су нормални и оплемењују твоју средину, и тако даље...

Па сам сад збуњен, Грањка, на који си тачно Београд мислио, пошто такве шабане и такве добре људе какве имаш у Бг имаш апсолутно на целом свету, који су од та два Београда политичари из унутрашњости упропастили?

И на које тачно Београђане мислиш? Ено ти га Шутановац, рођени Београђанин, оће да направи пашњак у центру Београда да би за смешне паре купио најбољу грађевинску земљу и направио још неку ругобу од зграде, а Никола Кусовац, рођени Београђанин, који је десетак година најбитнијих за формирање личности провео на Цетињу, један од људи који оплемењују свој град.

19. Šta znam, ja sam rođen u Beogradu i mnogo ga volim. E sad, ako ga neko ne gotivi, meni to i nije toliko bitno.

Ali pitanje je da li ga dovoljno voliš da ga bombarduješ?

да си Циганин, јер су они отприлике најдуже од свих у Бг-у,

Činjenica.

20. Алекс Андрос, хвала на коментару. И ово је један од ретких примера схватања поенте ове теме. Тачније други.

Мислио сам на Београд као престоницу, као појам, као центар Србије, као носиоца угледа и части милиона Срба. То је поента престонице. Ко су људи који су од таквог Београда направили спрдачину, сељачину и сплачину, да нас се стиде сви градови, да нас омаловажавају са правом и без права, да нам желе зло, да чак и лупају глупости када се налемају испод шљиве или крај тарабе, па серендају о ``злом Београду``, јер немају ни у џепу ни у глави.

Сада, уместо да Срби нешто учине да тај Београд врати своје заслужено место и углед, оберсељачине гледају да га још више срозају, униште и омаловаже. Били би најсрећнији када би њихове гуњарске њушке могле своју шталу да прогласе за главни град.

Наравно, ту су и они олош-београђани, који су рођени у Београду, па мисле да су тиме одужили све дугове свом граду и својој земљи. То су ови што си их описао у првом делу. Исти су као и поменуте сељачине.

Моју агресију према сељачинама и овој београдској багри си лепо описао овим речима - ``да си фин и отворен према људима који су нормални и оплемењују твоју средину, и тако даље..``

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.