Knjige o Hariju Poteru

1. Ја сам упознао најбољу особу на свету преко Хари Потера, па сад види да ли је то сатирање младости.

2. Znači da iskažem svoj hejt prema Hari Poteru na adekvatnoj temi. Uzmite u obzir da sam sve knjige pročitao više puta, a i filmove sve odgledao bar po jednom.

E ovako, knjige su golo govno. Taj svet je toliko nerealan da to prevazilazi granice retardiranost.
    Prvo što je magija nedovoljno opisana, ne zna se na koji način funkcioniše, čak je i često menjano (kad Hari kupuje štapić kaže mu Olivander da čarobnjak može da kanališe magiju kroz bilo šta, ali kroz štapić je najprirodnije čak ima i priča kako on leti po školskom krovu itd., a kasnije u knjigama kad Hari ostane bez štapića bukvalno je normalac), ali čak i sa tako šturim objašnjenjem očigledno je da ti štapići funkcionišu na principu perpetum mobilea. E sad, objasnite vi meni kako neko ko ima pristup beskonačnom izvoru energije može da umre od gladi?
    Kakva su to debilna ograničenja, ne možeš stvoriti hranu? Da li to znači da ne možeš da stvoriš ništa organsko, ništa što ima ugljenik u sebi? Gde se povlači granica? A opet još debilnije je to što možeš da umnožiš hranu... Jebote ko to smišlja? Ako imaš jedan kolačić imaš ih milon, ako imaš jedan gram neke hrane imaš tone? Čemu onda služi novac? Novac takođe ne možeš da stvoriš magijom. Da li možeš i čarobne napitke da udvostručiš kao hranu ili oni imaju neki svoj zakon? Ako možeš, koja je poenta spravljanja istih?
    Dalje da ne ulazim u još problema oko magije, na primer kako nastaje nova čin, da pitam ja vas šta rade čarobnjaci koji ne rade u ministarstvu magije?
    I glavno pitanje: zašto se čarobnjaci kriju? Uz taj pristup beskonačnom izvoru energije na svetu bi zavladala utopija jer ne bi više bilo problema nikakvih.

Kada sam prvi put čitao knjigu sa više od 14. godina nisam mogao a da ne vidim ovakve rupe u tom svetu i to me je strašno iznerviralo. Plus to što je Hari Poter savršen lik bez mana, ajde na kraju serijala da je sazreo pa je savršen, ali ne Hari Poter je savršen od početka do kraja.

3. ја јуријо девојчице тад, прочитао само прву књигу а онда ушо у пубертет и то

4. vjetre to je drugi svijet i tamo su drugi zakoni.

5. Bilo je tu nekih sas magiju, ali meni je stvarno ostao u lepom sećanju. Navukla sam se sa deset godina i tako sam čitala i knjige posle kako su izlazile, filmovi mi se nisu mnogo svideli, sem prvog, drugog i petog dela. Inače sam na Potermoru sortirana u Sliterin, kao Kosta, će se prepozna. A imam i feniksovo pero. lololo :P
    Omiljeni lik mi je Dambldor. I Voldi.

6. ja odgledala filmove, treći mi najbolji, i možda šestii...
    snejp <3

7. јао и мени је шести омиљен, каћеш да дођеш код мене да га гледамо на мојој великој плазми? хехе

8. more, donijeću grickalice

9. сјеееее, мислим стварно, колико те већ мувам и тек си сад пала. а леп сам & згодан, ситуиран, паметан итд...

10. vjetre to je drugi svijet i tamo su drugi zakoni.

Drugi svet i drugi zakoni i ja kažem, ali strašno retardirani zakoni. Taman dok deci ne počne da se razvija prefrontalni korteks, kad vidim nekog da se sa 20-30 godina pali na Potera fejspalmujem.

11. pa dje ti je masta djecace? :)

12. Kolfild
    pa dje ti je masta djecace? :)

+2000

13. Zanimljive su to stvari, kad si mali nije te blam da čitaš dečje knjige, jebiga dete si. Kad si u pubertetu (može i onom produženom) blam te da ih čitaš da vršnjaci ne misle da si klinac. Posle te opet boli kurac, imaš stvari kojih se stvarno stidiš pa jebo dečje knjige i crtane filmove pored toga. A i mator si pa si mator, ne moraš to nikom da dokazuješ jer ti se fala bogu vidi, a neće ni knjiga sigurno da te podmladi, a bilo bi lepo.

14. "U radiju žive mali ljudi! Marš iz našeg sokaka kad numeš da maštaš!" ;)

15. I glavno pitanje: zašto se čarobnjaci kriju? Uz taj pristup beskonačnom izvoru energije na svetu bi zavladala utopija jer ne bi više bilo problema nikakvih.

Pa baš se zato i kriju. Kad bi ih normalci otkrili upregli bi ih k'o životinje, a logika stvari oni to ne žele. I dalje kako bi se ostatak svijeta osjećao kad bi znali da tamo negdje postoji čitava gomila ljudi koja bukvalno bez ikakvih sredstava, jednom rječju može da ubije kamaru ljudi.

Dalje da ne ulazim u još problema oko magije, na primer kako nastaje nova čin, da pitam ja vas šta rade čarobnjaci koji ne rade u ministarstvu magije?

Pa šta misliš k'o pravi one metle za jahanje, pa k'o pravi njihovu hranu ili neke njihove posebne potrepštine tipa skuplja suva krila leptira, pa neki su ljekari, pa dalje neki se bave kvidičom, ili novinarstvom, ima ih i umjetnika.... Više manje svim što se i obični ljudi bave.

A opet još debilnije je to što možeš da umnožiš hranu...

Ali ja mislim da nikad nisu pojeli tu umnoženu hranu. Mislim da je fora samo u materijalizovanju oblika, dok strukturno ne možeš ništa identično da napraviš, što odgovara i na pitanje o napicima i novcu. Plus pretpostavljam da bi im legalni novac bio zaštićen nekom vrstom čini protiv umnožavanja.

16. Ветре матори.... зато што је нереално зато је и занимљиво лебац му јебем.

17. Samo da kažem da sam kao mala obožavala Hari Potera i evo i sad mi je jedna od omiljenih knjiga koje sam dosad pročitala. Čini mi se da sam imala 8-9 godina kad sam otišla u biblioteku da tražim prvi deo, gde me ona bibliotekarka oterala i rekla da dodjem za 2-3 godine, pa će mi onda dati knjigu. Na kraju ćale otišao i kupio mi prva dva dela i eto tako sam počela da čitam. Sećam se, uveče oko 10 legnem, čitam, čitam, mama me tera da spavam, ujutru škola, ovo-ono, a ja nikako da ostavim knjigu i na kraju zaspim tako. Lepa vremena su to bila :)

18. Zanimljive su to stvari, kad si mali nije te blam da čitaš dečje knjige, jebiga dete si. Kad si u pubertetu (može i onom produženom) blam te da ih čitaš da vršnjaci ne misle da si klinac. Posle te opet boli kurac, imaš stvari kojih se stvarno stidiš pa jebo dečje knjige i crtane filmove pored toga. A i mator si pa si mator, ne moraš to nikom da dokazuješ jer ti se fala bogu vidi, a neće ni knjiga sigurno da te podmladi, a bilo bi lepo.

Ni ja ne bih lepše rekao.

"U radiju žive mali ljudi! Marš iz našeg sokaka kad numeš da maštaš!" ;)

+123456789

19. Kad bi ih normalci otkrili upregli bi ih k'o životinje

Ajde objasni ti meni kako bi kao normalac upregao čoveka koji nad tobom ima bukvalno božanske moći.
    Taj proces tranzicije bi bio težak, verovatno bi za normalce bio veliki šok, ali vremenom bi se navikli i preuzeli sličnu poziciju kao i ljudi koji ne mogu da koriste magije ali su im roditelji čarobnjaci (ne sećam se naziva za njih, ali tipa domar u školi i ona Harijeva komšinica).

Pa šta misliš k'o pravi one metle za jahanje, pa k'o pravi njihovu hranu ili neke njihove posebne potrepštine tipa skuplja suva krila leptira, pa neki su ljekari, pa dalje neki se bave kvidičom, ili novinarstvom, ima ih i umjetnika.... Više manje svim što se i obični ljudi bave.

Koji procenat normalaca su sportisti, novinari, doktori ili umetnici? Čak kada tu uračunaš i prodavce i radnike u administraciji sumnjam da ćeš stići do 50%.
    Problem nastaje u tome što je broj normalaca koji se bave proizvodnjom i transportom ogroman, dok bi se taj procenat kod čarobnjaka smanjio 10-100 puta zavisno od kategorije.
    Npr. za sve normalske autobuse, tramvaje i trolejbuse u Britaniji imaš samo jedan magijski autobus (čije je postojanje opet nebulozno).

Ali ja mislim da nikad nisu pojeli tu umnoženu hranu. Mislim da je fora samo u materijalizovanju oblika, dok strukturno ne možeš ništa identično da napraviš, što odgovara i na pitanje o napicima i novcu. Plus pretpostavljam da bi im legalni novac bio zaštićen nekom vrstom čini protiv umnožavanja.

Bilo bi donekle logično da je tako, ali nažalost nije.
    Po onim zakonima elementarnog preobražavanja koje Hermiona par puta pominje, stvaranje hrane ni iz čega nije moguće, a opet umnožavanje iste jeste.
    Zato se postavlja pitanje šta je moguće stvoriti, a šta umnožiti? Kako je moguće umnožavanje hrane, a recimo umnožavanje odeće nije moguće? (znamo da Veslijevi kubure sa parama i zato kupuju polovnu odeću, što znači da ne mogu prosto umnožiti neku novu odeću)

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.