Knjige o Hariju Poteru

1. Napisaše ljudi roman o romanu. Kako ih nije mrzelo samo...

Па мене нервира када неко потпуно дебилно напада нешто што готивим. За њега не знам, толико енергије за хејт...

2. Leprikone, probaj da pročitaš knjige, sve je objašnjeno. Ne možeš suditi o knjizi samo zato što si odgledao filmove.

3. Mala digresija, svi ste makar čuli za serijal "Zvezdane staze"? E, u tom serijalu postoji trenutni transport, takozvani teleport. Za neupućene, to je uređaj koji izvodi analizu atomskog stanja svakog delića objekta pa zatim izvodi Dirakov skok u isto takvo stanje ali na drugom mestu (pre nego što celt napiše zašto je to glupava izjava, da se ogradim - ja nemam pojma šta to znači, samo prenosim objašnjenje dato u romanu "Spok mora da umre"). Serijal koji je toliko obožavan i osporavan da su ljudi angažovali vizionare da prave gedžete za sve buduće epizode. Tako, na primer, u DS9 serijalu ljudi koriste tablet računare za pisanje i čitanje, snimljeno 1995. godine.

Elem, gorepomenuti teleport je u jednom trenutku osporen od strane eminentnog fizičara kao nemoguć zbog Hajzenbergovog principa neodređenosti, guglajte, mrzi me da objašnjavam. Posle par nedelja, emituje se epizoda u kojoj je urađena revolucionarna nova tehnologija u teleport, tehnologija dobijena od vanzemaljske rase koja je užasno pametna i stara. Kompenzator Hajzenbergovog principa.

Mogla je i Rolingova da objasni svaki detalj da bi svi oni koji su gledali film pa sad mrze knjigu jer nisu ukapirali pola stvari mogli konačno reći "Aaaa, tako znači...". Mogla je, ali je boli kurac da to uradi. Ako ti se ne dopada bajka, idi čitaj Tukidida.

4. Leprikone, probaj da pročitaš knjige, sve je objašnjeno. Ne možeš suditi o knjizi samo zato što si odgledao filmove.

драги брусе, ајмо овако:

1. део - прочитах 4 пута
    2. део - прочитах 4 пута
    3. део - прочитах 4 пута
    4. део - 4 пута
    5. део - 6 пута
    6. део - 2 пута
    7. део - 2 пута

није да ја не волем књигу, па омиљена књига ко клинцу ми била мајку му, кад сам прочито седми део, само што нисам заплакао јер ми је било криво што је готово... ево да узмем конкретан пример који ми смета, дамблдор је само харију рекао за хоркруксе. пази овако, знам за пророчанство, само хари може да убије волдемора, дупеглава, али зашто лепо није рекао овим моћнијим чаробњацима да нађу и кокну хоркруксе, а да штекају харија за крај, јер нико од њих није знао да је и хари један од хоркрукса. тада ми нису сметале те ствари, сада су ми безвезе, али ајде, нећу да пљујем књигу, наравно

5. Хари Потер је обележио моје детињство, прво сам гледао филм још са 5 година кад нисам ни знао да читам титлове, свидело ми се оно, као магија и те форе али сам се уплашио кад сам видео оног професора са две главе на крају, тј волдемора. Књиге су ми готивније од филмова и пошто бих прочитао поглавље или у току читања, увек сам размишљао шта бих ја могао да радим ту, као да сам и ја тамо, ма лејм. Волим га и данас али, скоро сам погледао последњи филм и не свиђа ми се. Неки типови на журкама ми кажу де си хари, пошто личим на њега због наочара. Ето да се упишем у тему.

6. Nikom nije rekao jer je on sumnjao da bi Hari mogao biti horkruks. Osim toga, ne šalje se Čempi da se bije sa Skočimišem - prvo ga pošalješ u kungfu školu da neke stvari nauči. Zato je Hariju rečeno za horkrukse da bi mu se u glavi stvorile prave slike i pravi način razmišljanja ka uništenju prvih šest i shvatanju potrebe za mirnom predajom smrti da bi bio uništen i sedmi. Nije dovoljno imati informaciju, treba u nju i poverovati.

Dalje, svi moćniji čarobnjaci su mala deca u poređenju sa Voldemorom. Ono što Harija čini posebnim je upravo to za šta ga Dambldor trenira - onaj deo Voldemorove duše koji još opstaje instinktivno prepoznaje da je sa druge strane deo njega samog i odbija da ga uništi. Zato štapići njih dvojice deluju jedan protiv drugog kao da su Harijeve čini nešto posebno, a ne samo dečje bajalice. I baš zato, Harijevo prihvatanje potrebe vlastite smrti uzdiže ga iznad sile koju Voldemor ima istovremeno gurajući Voldemora u ponor.

I konačno, sve to nema nikakve veze sa samom pripovetkom. Nema potrebe analizirati takve detalje jer to isto ne radimo i sa svakom knjigom koja se pojavi. Posedujem HP serijal i elektronski i kao hardkopi, kupio sam ga ćerama da imaju kad porastu. Smatram da je neophodno imati taj komplet u kućnoj biblioteci baš kao i neke druge knjige. Tolkina još nemam, kupiću i njega.

7. Једина грешка и књига која ми се није свидела је ЗАтвореник из Азкабана. Оно са враћањем времена је глупо. А на крају је одрађено профи у седмом делу. прво хари умире, тј тај хоркрукс у њему волдеморов и на крају га добија зато што је волдемор преслаб без иједног хоркрукса. То ми се свидело.

8. To i ja ne volim, cela ta priča sa vraćanjem u prošlost mi je glupa, mogla je smisliti i nešto bolje...

9. Nisam se mogao oteti utisku da je Poter kao onaj lik iz Prison Brejka, mogao i je trebao je poginuti bar 50 puta, ali se uvek nađe neka fora da preživi.

10. ima fenomenalan krosover Harija Potera i Harija Drezdena (ko je čitao), napisan od strane nekog fana, gde je HP pomešan sa palim anđelom - ludo do bola

ako je neko fan Džima Bučera i Drezden fajlova ima na ovom linku prve tri adrese za skidanje, doduše samo na engleskom

11. 4- из целе јебене школе, толико пријављених 17огодишњака, глупи пехар баш њега дизабере, е курац мало...

4. део - 4 пута

Pehar je trebalo da izbaci samo 3 imena, ali je onaj lik što se maskirao u Ludookog začarao pehar da izbaci 4. ime i to baš Harija Potera. Nije bilo nikakave slučajnosti.

12. хммм, зар није била прича да је крауч убацио и надао се да ће избацити харијево име.. уопште се не сећам да је причао како је зачарао пехар да баш његово име избаци... а и далибор је рекао да је пехар моћна ствар, да не може нико да га превари

13. Ништа мање нисам уживао када сам читао Роулингову него када сам читао Толкинов "Силмарилион" или "Хобит". Додуше, био сам млађи али опет сам уживао, и ако је то заиста дјечија књига, као што ови горе тврде, кога боли курац што храна и новац не могу да се умноже и што би нормалци чаробњаке за десет година упрегнули да раде сваку могућу ситницу? Треба ли дијете о томе да размишља?
    Вјетре, тај ниво хејта је забрињавајућ, иди туци џак, или мрзи нешто друго, рецимо златни делишес.

14. хммм, зар није била прича да је крауч убацио и надао се да ће избацити харијево име.. уопште се не сећам да је причао како је зачарао пехар да баш његово име избаци... а и далибор је рекао да је пехар моћна ствар, да не може нико да га превари

Па убацио је његово име, а пошто га није убацио као ученика ниједне школе, он је у својој категорији био једини и избацио га је пехар.

кога боли курац што храна и новац не могу да се умноже и што би нормалци чаробњаке за десет година упрегнули да раде сваку могућу ситницу? Треба ли дијете о томе да размишља?

АМИН.

15. Па убацио је његово име, а пошто га није убацио као ученика ниједне школе, он је у својој категорији био једини и избацио га је пехар.

Тајрад. Зато је и изашао последњи, јер се пехар погубио лол

To i ja ne volim, cela ta priča sa vraćanjem u prošlost mi je glupa, mogla je smisliti i nešto bolje...

Реално, једна од лоших ствари дефинитивно, зато што се отвара много могућности које могу да се ураде са тим окретачима, а које се не раде... Али добро, путовање кроз време је зајебано у већини франшиза у којима се помиње...

16. а и далибор је рекао да је пехар моћна ствар, да не може нико да га превари

Mrzi me da listam, ali tačne reči su bile otprilike "Potrebna je izuzetno moćna zbunjujuća čin da bi se prevario Vatreni pehar"...

17. “...Because they hoodwinked a very powerful magical object!” said
    Moody. “It would have needed an exceptionally strong Confundus
    Charm to bamboozle that goblet into forgetting that only three
    schools compete in the tournament. . . . I’m guessing they submitted
    Potter’s name under a fourth school, to make sure he was the
    only one in his category. . . .”

Nađoh. :D

18. jebiga Lari, ja se oslanjam samo na kamene tablice u glavi :)

19. ne postoji ni jedan posao koji obavlja čarobnjak a da ne postoji i u svetu normalaca

Kada bi se potrudio, nasao bi gomilu takvih poslova.

20. I ja uglavnom, sad bejah zaludan, a imam knjige na kompu. :)