Prijava

šta je ovo trišo

Чет за гастозе из немачке..

Evo jos malo Rammsteina:

http://www.youtube.com/watch?v=gZ-eSxqhIZk

Ovi iz Zagreba i Ljubljane neka spreme zastavice i cvece. Ja gledam cime ovo moze da se skine lako.

Velika muda i strateski bacena flasa sa benzinom jos uvek mogu da zavrse posao.

Ima spoljni i unutrašnji protivpožarni sistem za te flaše, još od posle drugog svetskog.

Jedna druga stvar. Za sada voznja tenka nije narocito odnapredovala uvek mozes da iskopas pogolemu rupu i da ga pustis da se prevrne na kicmu. Pola stvari mu se sjebe i pootpada kada se prevrne.

http://4.bp.blogspot.com/-t3OrcixFsDA/UT2sOWsP0wI/AAAAAAAAANg/xOU5N6coGU0/s320/tank+ditch.gif
http://4.bp.blogspot.com/-t6fvkaGt02M/UT3fb9PSx5I/AAAAAAAAANw/hEjvUL-HZa0/s320/MRAP+in+ditch.png

Da plaknem temu
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1113390

Članak je o tome zašto se Nemci ljute kako ih Srbi doživljavaju, jer su kroz likovnu izložbu u jednom srpskom muzeju pokazali da Nemce doživljavaju kao neke divljake koji bi stalno ratovali. Moguće da su i ovu temu primetili, što je samo dodatno uticalo na pooštravanje njihove reakcije, a koje će posledice na nemačko - srpske odnose biti, tek ćemo videti...

Ovo koliko vidim je o izložbi u Luvru, a ljutnje dolaze iz nemačke štampe? Evo nečega što nisam sad uspeo da nađem u izvornom obliku, ali je u radu na početku članka recimo prepričano šta je taj isti Frankfurter Allgemeine Zeitung pisao o Srbima i njihovoj umetnosti. Ja kad sam pročitao, naljutio sam se nad tolikom gomilom gluposti.
http://cais.anu.edu.au/sites/default/files/Gugleta_Vasko%20Popa.pdf
EDIT: A ti se šališ :)

Laki, naša recepcija Nemaca uslovljena je između ostalog ne samo njihovom psihopatologijom, već i našom.

Ko gubi ima pravo da se ljuti.

EDIT: A ti se šališ :)

A kako ozbiljno o srpskim muzejima, kulturi, ministrima... Šta snađe Vaska Popu, ali mora da im je tako bilo lakše da razumeju.. :)

Ljubomoran je Švabo što je Srbi od nacionalnih životinja imaju i orla i sokola i vuka, a kod njih samo orao. Zavide nam zbog svojih mera štednje.

Zna li neko Nemački jezik. Planiram da krenem da ga učim s' jeseni. Svašta sam čuo, od toga da ima težu gramatiku od Francuskog, do toga da je prost.

Sad naleteh na ovaj spot, pa da podelim svoju fascinaciju veselim i vedrim germanskim duhom :)
https://www.youtube.com/watch?v=BbeRmyFYzVw

Zna li neko Nemački jezik. Planiram da krenem da ga učim s' jeseni. Svašta sam čuo, od toga da ima težu gramatiku od Francuskog, do toga da je prost.

Leba ti je Brot, a kupleraj Puf.

Sta coveku vise treba?

Jedna druga stvar. Za sada voznja tenka nije narocito odnapredovala uvek mozes da iskopas pogolemu rupu i da ga pustis da se prevrne na kicmu. Pola stvari mu se sjebe i pootpada kada se prevrne.

A ako od rata nema nista onda tu da napravimo metro! I o istom trosku kanalizaciju, plovnu Moravu i gasovod Juzni tok...:)

Jeben je tenk, moj Deda je imao jednu jedinu pricu iz rata kako je u Bosni bezao od nemackog tenka. Kaze ja dvaespet koraka napravim dok me ranac na ledjima jednom stigne udari u dupe.

Moje skromno škrabanje, morao sam da stavim ovde, ipak je ta tema :)

Unwahrscheinliche Geschichten, или Како су се Немци најзад дозвали памети

А све је почело као добро зезање. Поводом двадесете годишњице рушења Берлинског зида немачка влада организовала је спектакуларну прославу, са све ватрометом и шатрама с пивом. Направљена је 1:1 макета Зида, од огромних картонских домина, и постављена је тачно посред Берлина, линијом куда је ишла чувена Гвоздена завеса. Лех Валенса, чувени немачки агент у Пољској, сада у пензији, добио је свој последњи задатак: да симболично обори прву домину, након чега би се картонски Берлински зид срушио wie eine Domino-Wand, то јест као зид од домина.

Шта је пошло наопако, тешко је рећи. Гомиле Немаца загрејаних кобасицама, колачима, пивом и шнапсом скупиле су се око легендарне бивше демаркационе линије. Наравно, носили су црно-наранџасто-жуте тробојке и плаве заставе ЕУ са звездицама, у позадини се орило Einigkeit und Recht und Freiheit и Ode an die Freude, грлило се, певало, а берлинска gay алијанса искористила је прилику да организује параду, рачунајући да су у том тренутку националне еуфорије неонацисти заузети пословима важнијим од ометања gay параде.

Лех Валенса је гурнуо прву домину. Она није хтела да падне. Он је јаче гурнуо. Она је и даље стајала. Запео је из све снаге. Домина се није померила nicht einmal ein Zentimeter, ни један једини центиметар. Притрчали су агенти БНД, немачке службе безбедности, али поново, ни макац! Узбуњени грађани прионули су заједно свом снагом, али узалуд, или, како би Немци рекли, aber vergebens! Нови Берлински Зид је стајао, одједном од армираног бетона и челика, а не од картона, unzerstörbar, неуништив.

Припитим Немцима са обе стране Новог Зида, обузетим метафизичким ужасом (metaphysischen Schrecken), дуго је требало да се осмеле, и да направе лоповске мердевине, и да погледају шта се налази са друге стране...

И једни и други угледали су бодљикаву жицу. Са обе стране, призор је био исти: Стражари са аутоматским пушкама и немачким овчарима (Deutschen Schäferhunden). Додуше, грађани Источног Берлина могли су виде билборде са великим портретима Ајзенхауера и Вилија Бранта, док су западни Берлинци, на свој ужас, спазили огромне плакате са ликовима Хонекера, Лењина, Маркса и Стаљина. Неколико сувише пијаних, уверених да је све то део уметничке инсталације, успели су да прескоче Нови Зид и потрче у сусрет својој браћи са друге стране. Авај, пресекли су их рафали...

Поново подељена, немачка нација обновила је своје мрачно знање о цикличности историје. Сетила се да постоје симболи којима се не треба поигравати, и да има ритуала које не треба понављати, и да стварност није датост, већ производ субјективности посматрача... Поготово, ако се налазиш у Зони Сумрака — in der Dämmerung-Zone...

Valdemar Из твојих уста у Божије уши!!!
Јел си ти то помињао оног Плех Валенсију, који је подигао лучке раднике Гдањска да сруше прљаве комуњаре? Исти онај Плех Валенсија који је живот положио за гдањско бродоградилиште, а онда га добри стари пријатељи Пољака - Немци, затворили и затарабили као пољски клозет баба Стане, јер им није потребна никаква конкуренција? Направише од Гдањска - Срањск. Плех сада може само да дува у шупље внго када види шта је урадио. Стварност је сурова...