Germanofilija

1. Svaki narod u Evropi veličine Srba je postigao gotovo isto. Par jakih vladara, možda carstvo u nekom trenutku, onda robija pod nekim, oslobođenje, nekoliko jakih individualaca u različitim poljima. Sve je isti kurac lolo.

2. Ali Jevrejin nije Nemac, niti Rus ili Francuz. Tako da, jbg, Frojd i Marks u temu judeofilija. :)

Odlično, ajde pogledaj kod nas. Tebi je Danilo Kiš jevrejski pisac? A Vasko Popa rumunski?

3. a nikola kojo cincarski glumac!

4. Nemoj Mešu Selimovića da mi je neko mešao u ovo sranje sa romunima i jevrejima. Čovek je sam odbacio islam i prihvatio srpske korene.

5. цела страна енеми, цеела страна.

6. Svaki narod u Evropi veličine Srba je postigao gotovo isto. Par jakih vladara, možda carstvo u nekom trenutku, onda robija pod nekim, oslobođenje, nekoliko jakih individualaca u različitim poljima. Sve je isti kurac lolo.

Ђе је Румуну Тесла? Ђе је Швеђанину Миланковић? Ђе је Французу Вики Миљковић? Ћутимо?

7. Pa šta znam Valdemare, primarno jevrejski, da. Nisam Mađar jbt da asimilujem ljude, ne mislim da imam pravo da prisvojim Kiša.

8. Šta su to Srbi neverovatno puno postigli?

Ova novija generacija iz zadnjih nekolko vjekova ništa, a najveće dostignuće im je što je neki Njemac zapisao u nekakvu sveščicu da su srbi kurac-palac, tamo nekakvim pohvalama i vrlinama ih gađao i da treba da se opamete da bi mogli da idu naprijed a oni idu nizbrdo jer im je tako lakše. Sve u svemu, priča cijelog Balkana, ne samo njih. zadrti, lako podložni manipulaciji, što vjerskoj što političkoj, spremni da se prodaju za male pare, itd. itd.... Naglašavam, situacija je po mojoj slobodnoj procjeni takva na bezmalo cijelom Balkanu.

9. Киш је Мађаромонтенегринац, а и није неки сад да се за њега боримо. ИВО АНДРИЋ ЈЕ РЕГИСТРОВО СВОЈЕ СРБСКО ПОРЕКЛО И МЕША

10. Keba, na primer, ispadne ciganin, bio Nemac ili Srbin.

A i Indijci jedu hranu rukama, pa razumi ti njihovu Braminu godinu, ako možeš.

Mogu.

11. A Nušić isto Cincarin. A Vinaver, a Davičo, a Albahari? Sve Jevreji. Onda recimo Erih Koš? Nijedan ne spada u srpsku književnost.

Pa šta znam Valdemare, primarno jevrejski, da. Nisam Mađar jbt da asimilujem ljude, ne mislim da imam pravo da prisvojim Kiša.

Isto tako je onda Kafka jevrejski pisac? Mislim da to ne važi za Jevreje koji žive u jednoj sredini i pišu jezikom te sredine. Ja prisvajam Kiša i Popu jer pripadaju mojoj kulturi i književnosti. Nisu mi krvna zrnca uopšte problem.

12. Pa spadaju u srpsku književnost, ne spadaju u izraelsku sigurno ali u kontekstu ove teme ne bi išli u grupu srbofilija nego judeofilija. :)

13. у праву је гвозденовић јеврејн је јеврејн (лол) иако је земља рођења и бивствовања важна, мора се нагласити да је јеврејн па тек онда одакле.

14. Pa nema tu ništa loše, valjda je ok da ne prisvajam jevrejske velike ličnosti svom narodu kao da sam neka mađarština pogana

15. ali u kontekstu ove teme ne bi išli u grupu srbofilija nego judeofilija. :)

Na šestoj strani teme o Nemcima počinju priče o tome kakvi su Jevreji. Što kažu, det eskalejtid kvikli.

16. ја никад не би ни домаће јевреје обележавао само као србе они су ипак јевреји српски, што не значи да не могу да воле ову земљу и да је виде као кућу.

НЕГО ДА СЕ ВРАТИМО НА ХРВАТЕ, ДЕ СУ СРБИ ИЗ ДУБРОВНИКА А МАЈКУ ВАМ ЈЕБЕМ?
    пун дубровник срба бокте до пре који век сад нема никог а, још и узели да их етикетирају као своје.

17. Pa nema tu ništa loše, valjda je ok da ne prisvajam jevrejske velike ličnosti svom narodu kao da sam neka mađarština pogana

Lepo je Dušan Kovačević opisao kako je lako Srbima da odbace svoje velikane. Da si se rodio malo ranije, uopšte ne sumnjam da bi Dositeja gađao krompirom.

18. Pa jebiga, ne može tema o Nemcima bez Jevreja. Kako germanofili gledaju na holokaust? To je baš onako isto za respekt, a, njemačko auto hehe golf bre I ŠVABO IGRA DO DEVEDESETOG MINUTA

19. Kako si ti iz mog stava da ne želim da velika jevrejska imena prisvajam u srpski etnos izveo zaključak DA BI GAĐO DOSITEJA KROMPIROM.

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.