Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Gvozdenovicu, da ne ispadne da te vređam, daleko od toga. Samo razmišljam. Koreni moje porodice počinju u selu Vlase, koje je dobilo naziv jer su ga osnovali vlaški iseljenici. Onda, po tvojoj logici, ja sam Rumun, iako sebe smatram Srbinom?
ја никад не би ни домаће јевреје обележавао само као србе
Ahaha, glavno je da bi ih obeležavao.
Naravno da si Rumun, smatraj ti sebe i Eskimom ako hoćeš, to je tvoje pravo. Moje pravo je da smatram da si Rumun, kao što i jesi.
Mislim, to nije ništa loše ako mi ton zvuči tako, samo si Munru jbg, nisi Srbin. :D
ХАХАХАХА реци сцену, гађаш Доситеја кромпиром. лолололо
Доситеј је готивац ал дефинитивно бих га гађао кромпиром, џаст ту си д лук он хиз фејс. лолололололо
Gvozdenovića treba ignorisati ovde, greši u misli da zna šta je trolovanje.
Sve si reko. Suvišno bi bilo išta da dodam.
Немци покушавају на све могуће начине да завладају Европом. Прво у два велика рата, а сад се шире преко Европске уније. На крају, кад све земље уђу у ту унију, то ће да постане једна држава у којој ће Шваба да буде газда и онда креће постављање трупа дуж руске границе где ћемо неки да погинемо, а где ће преживеле Швабе да славе победу. Мислим, како човек да их не готиви? :Д
е ај лебати немој да кењаш, не ваља кад присвајамо туђе, не ваља кад не присвајамо. српски јевреји и ћао. шта ти ту ко да их неко тера пушком, ко да им неко баца посмртне остатке у дунав.
а доситеј фазон серрби серрби нје гажђите вашјага философа кртолама!
Kako ja trolujem jebem vas, čovek kaže da su mu koreni porodice iz rumunskog sela i ja kažem da je Rumun, i ja TROLUJEM???
ПА ШТО ДА ИХ НЕ ОБЕЛЕЖИМ ИЗВИНИ МОЛИЋУ ЛЕПО? шта као треба да их натерамо да избришу своје порекло јел то оћеш а?
оплако кртолу
a gde se dositej obrazovao? u haleu, kod đaka kristijana volfa, NIJEMCA
Ovde izgleda niko ne može da ostane neobeležen. Da sam svojim herojskim naporom spasio stotinu dece iz zapaljene zgrade u Lionu, da li bih bio srpski spasitelj dece? Pre mislim da bih bio čovek koji je spasio decu nego srpski čovek koji je spasio decu. Sad mi idete na kurac. Šta me briga što su Vinaver i Davičo Jevreji ako pripadaju srpskoj književnosti? Za jebenu srpsku književnost krajnje je irelevantno da li su oni Jevreji, mogu da budu i Samojedi i Inuiti ako hoće, napisali su dela koja pripadaju srpskoj književnosti. A što se tiče njihove privatne nacionalne opredeljenosti, nije važno šta su bili, jer više ne postoje, sad su hrana za crve, i sve što je ostalo od njih su njihova dela. A ona nisu jevrejska nego srpska. Na kom nivou je to nerazumljivo?
Gvozdenovicu, nisam ispratio cijelu priču al sudeću po ovom tvom postu ponašaš se ka (Staro)podgoričanin. Kakve veze ima porijeklo sa tim đe je čovek rođen i odrsatao, pa nisu ljudi roboti.
Ne troluje čovek, samo je zadrt. Kul si lik, samo zadrt. Pozdravi Surovoga ako ga vidiš đe. :)
Pa niko nije ni pričao da je relevantno za srpsku književnost da li su Jevreji, šta si se uspalio, samo je napomenuto da u kontekstu pravljenja liste velikana jedne nacije oni ne bi išli na listu Srba nego Jevreja, NA KOM NIVOU JE TO NERAZUMLJIVO :DD
SAMO STARA PODGORICA JEBI IRVASE IZ BERANA
Inače je naziv teme GERMANofilija.
Na nivou da naciju čini i kulturni prostor i kulturna pripadnost, a ne samo lična karta roditelja u vreme kad su te pravili. Na tu tvoju listu velikana ne bi ušao Nušić, šta misliš o tome? I na kraju, čemu bi služila takva lista, sa koje bila ispuštena bar četvrtina značajnih ljudi (u proseku u svim narodima)? Ne mislim samo na Jevreje, već za sve drugačijeg porekla.