Prijava

edit: I Pračet obavezno, kralj. On mi je više onako za one koji tek počinju da čitaju fantastiku.

Једино ако површно читаш. Прачет има много дубљу сатиру испод, али га сви доживљавају као комичара.

Juče tetka uzela da naručuje preko Lagune Strah Mudroga(ima i Ime Vetra, cena svakog dela je oko 1300 dinara sa tim da je Strah Mudroga u dva toma tako da je ukupno oko 4000).Zainteresujem se ja tu pa počnem polako da čitam Ime Vetra.Knjiga jebe.Knjiga vas od samog početka uvuče u priču tako da je najtoplije preporučujem.Evo jednog od citata sa početka knjige:
“Call a jack a jack. Call a spade a spade. But always call a whore a lady. Their lives are hard enough, and it never hurts to be polite.”

Bravo Skolse, to je najjača rečenica.

Sranje mi je samo što ne oduči od kurca onu sisatu Felu, ali je Felurijanku razvalio za sve pare.

Ma onu kuravu Denu treba da satre, smorila više jebo joj pas mater oće da se jebe a da joj ne uđe.
A i za Felu se zajebo ispo majmun.
Knjiga jebe.

Apelujem na to da se na spisak iz prvog posta ubaci Jovan Deretić sa "Zabranjenom istorijom Srba" i ostalim djelima...

Прачет има много дубљу сатиру испод, али га сви доживљавају као комичара.

Pračet je za decu, pogledaj samo korice knjiga.

Stiven Erikson, serijal Malaška knjiga palih. Jedan od kompleksnijih i boljih serijala koje sam čitala. Treba vremena da se uhodaš, ima više likova nego PLIV, ali je jako dobro. Kod nas su preveli prva tri dela čini mi se.

Колко их има јебо те дебели мартин?

A ĐE AUTOSTOPERSKI VODIČ SA RESTORANOM NA KRAJU VASIONE UGLAVNOM BEZOPASNI DOVIĐENJA I HVALA NA SVIM RIBAMA ŽIVOT VASIONA I SVE OSTALO ITAKOTO???

Stiven Erikson, serijal Malaška knjiga palih. Jedan od kompleksnijih i boljih serijala koje sam čitala. Treba vremena da se uhodaš, ima više likova nego PLIV, ali je jako dobro. Kod nas su preveli prva tri dela čini mi se.

Deluje zanimljivo, mogao bi to da uzmem sad. Koliko sam video 3 dela su preveli do sad kod nas.

Pračet je za decu, pogledaj samo korice knjiga.

Reče Rinsvind! :D

Da li je čitao neko Artemis Faul-a? Zavrsavam za nekih nedelju dana Ime Vetra i Strah Mudroga, pa sam razmišljao Artemisa da naručim. Kontam da je pomalo dečija knjiga, ali ne smeta mi taman da se opustim uz neko lakše štivo, a i cena je pristojna.Dakle, utisci?

Jel čito neko sem storme Eriksona? Ja iščitao prva 3 dela na srpskom, nastavio dalje u digitalnoj varijanti, sad čitam peti deo.

Jedini problem sa eriksonom je što je preobiman. 10 knjiga, svaka po oko soma stranica u originalu. Likova ima dosta, ali ne toliko da ne znaš ko je ko. Inače, u našem izdanju je prevod odličan, imena likova je prevodio, ja sam sad jedva pohvatao ko je ko kad sam se prebacio na na engleski. Opsednut je istorijom svog sveta, al kapiram da se to gikovima i sviđa.
Ima i spinoff serijal, kome se svidi, konkretno o grimiznoj gardi.

Rotfus isto odličan, jedva čekam treći deo

Niko ne voli Eriksona. :( I meni se Ime vetra dopalo, međutim, nemam pare da kupim nastavak. Sad sam krenula opet da čitam knjige iz svoje biblioteke, malo Marzin, da ga naučim napamet, pa će Skot Linč i njegova Laži Loka Lamore, što je poprilično dobra knjiga, i preporučujem, ako neko već nije. Nastavak je malo slabiji, al' opet jači od gomile koje su nam ponuđene. Onda serijal Sergeja Lukjanjenka o Stražama mi je jako simpatičan. Davno sam čitala temu, je l' neko spomenuo Mariju Semjonovu i njenog Vukodava, i Andzeja Sapkovskog i njegovog Vešca? Ako nije - preporučujem oba autora, ako jeste, samo da kažem da valja onda. Što se tiče promašaja, jednom sam bila pri parama i kupim tri knjige o Eragonu, jer daj sve što je negde navedeno kao fantastika, i smorim se koliko je nakradeno iz raznih drugih knjiga. Eto, sad kriziram za nastavcima, jer mi se malo povraća od čitanja na engleskom u poslednje vreme (razlog: previše čitam knjige na engleskom, nedostaje mi maternji jezik, i što reče neko - kad sam krenula na srpskom, recimo Eriksona, ne mogu da idem stalno da guglam i mislim se ko je koji lik i tako), ako neko ima štogođ od epske fantastike na srpskom/hrvatskom/whatevs, molim da mi se javi u PVT.

ALI JA HOĆU DA DISKUTUJEM O ERIKSONU A SAMO JE STORMA ČITALA ŠMRC
Mršte čitajte.

A ja šugava pa nećeš da diskutuješ sa mnom? :D

Ћеро, кад ће шеста књига ГоТа, капирам да си ти упућена?

Kakva je knjiga Eon?

Pazi, matori ne najavljuje ništa, al' se nagađa da ima fore još jedno 3, 4 godine, dok seriji ne prigusti.