Otom potop (informacije vezane za poplave)

1. Да ли има овде неког ко има везе са пољопривредом? Озбиљно питам јер ће та тема бити ускоро актуелна.

Пошто је време за сетву пшенице одавно прошло, а и за кукуруз, требало посадити јечам јер сам чуо да му је време сетве касније. Наравно ово се односи на поплављена подручја где вода није однела сву земљу.

Што се обнове сточног фонда тиче, ако ће већ бити тешко набавити велики број крава и свиња, пало ми је на памет да би могло да се крене са масовнијим гајењем коза. Козе брсте све редом, нису превише избирљиве што се тиче хране, веома су издржљиве, лакше су за узгој, а њихово млеко и сир су здравији од крављег.

Не знам каква је ситуација са воћем и поврћем и шта би ту могло да се уради, ако постоји неко компетентан, нека се јави, да преко Вукајлије да неке предлоге. Понављам, не зезам се, требало би размишљати и начинима како помоћи пољопривредницима који су претрпели штете у полавама. Треба и ту наћи јефтиније и исплативије алтернативе.

2. Sve sto ce da se radi je na 9tom minutu (koji sekund pre)
    http://www.youtube.com/watch?v=EfEe155jhhc

3. mislim da ima jos neki deo negde u klipu sta ce, al me mrzelo da gledam opet... kolko se secam idu na kukuruz ili tako nesto..

4. ja sam rasan
    Ahahah jesi to i ti trazio hahahah.

Пуши курац бре! Напијо се ко клен уз партију ремија и копо док нисам оћорав'о. :Д

5. Фендере, укратко, најебали смо.

Кукуруз можеш да засијеш али би то било слично Сизифовом ваљању камена уз брдо. Можда би и стигао да приспије до краја октобра, али највећи проблем би ти представљале љетње врућине без кише што спрјечава развијање клипа. Пшеница која је била под водом врло вјероватно ће да иструли сва, а ако нека случајно и преживи имаће јако сиромашан клас јер је изубијана јаком кишом која је падала током циклона. Да се сије нова, касно је. Све у свему, хране за стоку бити неће, тако да не намјеравај да опорављаш сточни фонд, јер ће те храњење изаћи јако скупо. За воће не знам да ти кажем, нисам скоро био кући па да будем упућен какво је стање, мада мислим да су киша и вјетар у великој мјери отресли добар дио рода. Срећа па је прошла година била родна, па ће бити ракије.

Ето неких реалних предвиђања, надам се да ниси троловао.

6. Ma kad sam vidio prasiće kako su šćućureni i kako izviruju na mene suza mi kanula jebem ti rate maiku. Ima hore do brda jedno 15 minuta hoda, nosio sam ih i tepao im JEPI MOJI KAKO ONO MENI ŽIVO LUTKE MOJE!

Znala sam da je Skočko pritajeni vegetarijanac! :*

Šalu na stranu, toliko mi je drago da si dobro, Skočko, ko da mi je brat rođeni u pitanju. I Valdo, i Lavanda i Putin. I svi ostali, sunce vam vaše, familijo.

7. Да ли има овде неког ко има везе са пољопривредом? Озбиљно питам јер ће та тема бити ускоро актуелна.

Biće aktuelna al u kurcu. Kao i do sada.
    Realno, nema velika vajde od toga. Zemljište nepovratno uništeno erozijom.
    Zakasneli rokovi setve.
    Nema tu mnogo šta da se uradi. Sve bi to bilo kad bi bilo al klima ne dozvoljava i tu se ne može ništa.

8. treba sejati amarant da se preživi zima

9. Sejte ljudi soju. Nema vam druge.
    Tu vam je i izvozni potencijal i ogrev.

10. Može kuruz još da se sije. Imaju sorte sa kraćom vegetacijom.

11. Ето неких реалних предвиђања, надам се да ниси троловао.

Уопште не тролујем, не изигравам Богољуба Карића, али ја јесам од оних залуђеника који верују да земљорадња и сточарство могу много да помогну економском опоравку земље. Питао сам за јечам, јер знам да се он касније сеје и да би тај јечам могао да се искористи у трампи за нешто пшенице и кукуруза. Иако нас уверавају да ће бити довољно из робних резерви, мислим да би за сваки случај требало размислити сејању јечма. Понављам, не тролујем, немам намеру да се зезам са оваквим стварима, многи пољопривредници су надрљали.

12. Ima li neki moderator da se sa njim kladim u odabranu da ce sledece prolece opet biti poplave, i da niko nece graditi nasipe?

13. Pitaj Urrada, on voli takve opklade.

14. Odabrana ili mesec dana bana heheheh.

15. ti ćeš mesec dana bana ionako dobiti od Kurajbera :)

16. Ma dobro kad to prodje pa onda.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.