Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Sto se stete tice, moje neko misljenje je da je vise najebala privatna nego drzavna imovina.
Po vecini ovih potopljenih mesta nije bilo ozbiljne poljoprivrede (pod ozbiljne smatram masovne) pa ne bi trebalo da se odrazi na privredu u tom smislu.
E sad, kako ce ici nadoknada stete (i da li ce je uopste biti) za ove sto su poplavljeni ne znam..
U svakom slucaju, da nas je sjebalo jeste. Al da ce ovi govnari sa vlasti da koriste poplavu kao izgovor - hoce.
Zato kazem, sacekati da se ovda povuce, sanirati sta se ima sanirati a onda oplesti po jajarama i ako treba lopatama najuriti
одма постављајте овде ако има неких информација око окупљања за неку акцију за београд.
знам за тих 100 метара него да ли ће се још ширити и излити скроз.
Ove sezone će paradajz koštati koliko i belo meso.
Ček malo... Nisam skapirao.
To što nije najebala farma sa 5000 grla čiji je vlasnik neki tajkun je dobro a to što je nekom jadniku koji je i ovako sklapao kraj sa krajem sa 2 kravice i 2ha stradalo i to malo i ostavilo ga bez hleba to je isto dobro?
Ma ajde bre. Vodi se neka politika po kojoj onaj što ima malo treba da ima još manje a ovaj što ima više treba da ima još više.
Људи мени ово не улива сигурност
http://static.mondo.rs/Picture/344852/jpeg/vodostaj-sava-kod-beograda-mondo-goran-sivacki-30.jpg
Hteo sam da kazem da nisu poplavljene poljoprivredne povrsine "koje hrane Srbiju".
Da se ovo desilo u Vojvodini, da su poplavljene tamosnje kolicine useva, pozdravili bismo se sa ovogodisnjom proizvodnjom, Uvoz bi bio jedini spas, a to znaci mnogo vece cene proizvoda i mnogo duze oporavljanje privrede.
Nisam rekao da mi je drago sto je nekom seljaku koji zivi od svog rada poplavljeno i pocrkalo sve sto ima..
Gazimudo, poplava u Vojvodini ne mora da se vidi. Voda zađe ispod korena žita i spreči ga da se razvija. Već su napravljene prognoze da je oko 50% manji rod.
Zito ce najebati i u Vojvodini. I ovako je bilo dosta jadno. Sada ga je kisa porusila i natopila, ako posle krenu vrucine kako su najavili, jednostavno ce se skuvati na njivama.
E nek se nosimo u tri picke materine onda svi
Nece Beogradu biti nista.. i da se izlije, izlice se kod Sajma, ili tamo Karadjordjeva i donji deo Kalisa.. A to niti je strasno, niti ce uopste do toga doci.
Žito je razvijeno, ulazi u završnu fazu. Problem je što je sad u najosetljivijem periodu.
Ova voda je dovoljna da uništi ovogodišnji rod žita koji je već desetkovan bolešću time što će ga bar na kratko poplaviti i zadati finalni udarac što će biti sigurno više od sitnih 50%. Neće biti nešto vajde ni od roda jarih kultura. Nemoj misliti da je samo južna Srbija u gubitku što se tiče poljoprivrede. Neke moje bliske osobe su u najmanju ruku u gubitku 200 000 din zbog ove kiše pa opet ćute. Šta bude biće. Ne možemo mi tu ništa
Pa sad tu postoji i gori problem. Npr. u Obrenovcu je opšte poznato, kao i u drugim mestima oko Beograda, da kuće ljudi prave bez dozvole, kuće koje nisu ucrtane i slično. Seljaci ne registruju poljoprivredna domaćinstva jer neće da im država uzima "poslednji dinar", a kad dođe sranje, odmah traže pomoć od iste države po kojoj pišaju. Takve ljude koji ne žele jebeno legalizovati kuću i treba ostaviti na cedilu. Napraviš kuću bez ikakve dozvole, možda čak i na mestu gde ne smeš, pa posle kukaš kad se ovakvo sranje desi.
Ko ne izvršava svoje obaveze prema državi i treba se nadati reciprocitetu. Zato što građani po Srbiji pišaju, postavljaju se pitanja kako ćemo posle ovoga.
P.S. Čast poštenim izuzecima.
Проблем је у ЧаЧаЧа насељима и ПКБ-у, то је одмах прекопута јбга.
Ova voda je dovoljna da uništi ovogodišnji rod žita koji je već desetkovan bolešću time što će ga bar na kratko poplaviti i zadati finalni udarac što će biti sigurno više od sitnih 50%. Neće biti nešto vajde ni od roda jarih kultura.
Upravo to sam i mislio, ne ulazim u objašnjavanje jer nisam stručan, samo znam da je loše.
Pribojavam se pomalo ali imam neku slutnju da će se ove godine opet pokrenuti reč "aflatoksin" u svakodnevnom govoru. Samo što ove godine to neće biti zatrovani kukuruz.
Моје молитве су уз Владу Лимара. :,(
Знам да смо имали неких несугласица раније, али ипак смо сви срби, знам како је у Обреновцу имам доста фамилије, сви су једва живи. Немам много, али помоћи ћу колико треба брате мој.
http://www.asia.ru/images/target/img/product/11/89/55/11895532.jpg
Суши зулуфе Владе, поздрав.
i ne samo aflatoksin...
Kuruz se neće ni posijati, što je najgore.
Kizo ovde u Vojvodini je svako sa imalo mozga posadio kukuruz jos iha-haj.Poz