Prijava

NIKAD NE IGNORIŠEM PORODIČNO NASILJE ALI TERAM MOJU ŽENU DA IGNORIŠE.

Само немој главом Главни, убићеш је на месту.

Moja žena ne trpi porodično nasilje!! Ona to voli!!!11

Nijednom do sad nisam bila svedok porodičnog nasilja ali poznajem neke ljude koji su umislili da njihova ćerka trpi nasilje u muževljevoj kući pa su svašta radili da je razvedu. Na kraju se sve dobro završilo u korist nje i njenog muža. Normalno samo zato što ona nije mamina i tatina maza već osoba koja poštuje sebe, svoje stavove i najvažnije svog muža koji je poštuje kao ženu i osobu, što bi rekao pacov "on je džentlmen". :)

Ja sam morao da prebijem i taštu. Širila dezinformacije da sam nasilan.

Ovo samo neki Norvežanin i može da izjavi, kad zlo viđa u filmovima jedino.

I onda im dođe Brejvik :) Zaista ne znam zašto su izdvojili ovu rečenicu na Geopoetici, prilično je glupa, ali knjiga sama nije (mada jeste malo suviše teoretična, vidi se da čovek nije odrastao u Somaliji ili Bosni).
Edit Ne sećam se tačno gde je to u knjizi rekao, ali verovatno nije mislio na neko malo, banalno zlo, već na neko respektabilno, krupno i dostojno. Isto kao na ovoj temi, svi su čuli da ima tamo neka drugarica koja trpi porodično nasilje, gledali priloge o tome na TV-u, a malo ko kaže da ga je sam trpeo, ne daj bože da je njime istraumiran do kraja života.

Придружим се.

Ne sećam se tačno gde je to u knjizi rekao, ali verovatno nije mislio na neko malo, banalno zlo, već na neko respektabilno, krupno i dostojno. Isto kao na ovoj temi, svi su čuli da ima tamo neka drugarica koja trpi porodično nasilje, gledali priloge o tome na TV-u, a niko živ ne kaže da ga je sam trpeo, ne daj bože da je njime istraumiran do kraja života.

Zato što se ne bave nijansiranjem, teoretisanjem, već primenom zla, zato nemaju vremena da se sete koje to zlo trpe, i od koga tačno. Žrtva je uvek nasilna, jer šta drugo može da znači to "istraumiran do kraja života". Moram da pročitam, da zaključim i šta je to "malo, banalno zlo". :)

Придружим се.

Pa kako drugačije, to je porodica.

Moram da pročitam, da zaključim i šta je to "malo, banalno zlo".

Ima kod njega tu kategorija "banalno zlo", ali to mu je valjda zlo koje potiče od nerazmišljanja, gluposti, a ja sam pod "banalno" mislio na obično, sitno, svakodnevno zlo, kao pakost, ono, samo sa repićem, bez krila i rogova. Ponekad gledam na zlo sa dozom romantizma :)
EDIT Uostalom, ako se ne zezaš već te stvarno zanima :)
https://www.yousendit.com/download/WFJWQndBT003N0NFQk1UQw

Žrtva je uvek nasilna

Izvučena iz konteksta, zanimljiva rečenica.

Ја сам једном као клинац видео неког бају како шамара врх рибу, у неком хаустору..и диго ми се.

Znam Thilmo, moja riba i ja smo se smejali tome kasnije.

аааахахахахахахах

духовит си ти лик...не знам ко ти користи налог и пише оне крш дефиниције лолололо

Mlađi brat, ne mogu ga odviknem jbg lako podnosi batine a ne ko ona moja žena

Пошаљи га код Качавенде, ја сам мог тако излечио..више и не хрче.

Kačavenda mu izvadio krajnike. E, povučen tvojom opaskom na moje pisanje uzeh da te isčitam i mogu ti reći da fino pišeš-bolje od debilka i moronka npr lololo

Prošle godine me jedna komšinica pozvala da dođem do nje da joj nešto uradim na računaru. Ja sam došao kroz pola sata i zatekao je u suzama. Rekla mi je da joj je otac svežao šamarčinu, plus se bacio pepeljarom na nju i na sreću promašio.

Ne mogu opisati koji me bijes uhvatio u tom trenutku. Htio sam da prijavim policiji, ali kada sam skontao da bi mogao u zatvor, a već ranije je bio u zatvoru, pa su mu djeca bila nikakva za to vrijeme, odlučio sam da prešutim to. Kasnije se ispostavilo da sam dobro učinio. U biti, taj čovjek je veoma fin i galantan, uljudan i sve to, a u zatvoru je bio 6 mjeseci, neću reći zbog čega. Uglavnom, ona je naletila u nezgodno vrijeme, desilo se to što se desilo... Danas žive normalno, srećno i ta mala će sada da upiše fakultet.

Mislim da porodično nasilje treba da ima poseban vid posmatranja kroz zakon. Nije isto kada dobiješ šamar jednom godišnje, stalno ili nehotice, u stanju trenutnog bijesa. Zato i kod prijavljivanja treba voditi računa o tome.

Uostalom, svi mi smo u djetinjstvu dobili koju batinu, tanak prut po guzici i slično. Većinom je to djelovalo pozitivno.

Drugo je kada se nemilosrdno udaraju djeca, žena, i u nekim slučajevima muževi dobiju po nosu, ljolj.

Nije isto kada dobiješ šamar jednom godišnje, stalno ili nehotice, u stanju trenutnog bijesa. Zato i kod prijavljivanja treba voditi računa o tome.

šamar je šamar i nasilje je nasilje. jest da sam već malo mator konj, al, hipotetički, ako bi mi ćale drknuo šamar iz kakvog god razloga i u kakvim god okolnostima, ne bih nimalo prezao od toga da mu uzvratim kao kad bi me udarila bilo koja druga osoba

Сад ми дође да пријавим ову двојицу горе због недуховитости. Мора на свакој страни да се нађе неки комедијаш са истом фором... А још кад се овако удруже и испемују трећину стране, само што се не угушим од смеха.

da me cale raspizdi, iznabadao bih ga kao konja.imao si svoje vreme,sada te fore vise ne prolaze.uistinu,nisam provodio mnogo vremena sa njim,a i nije me sibao...mozda je trebao,mozda bi bio bolji.

Ne znam šta čekaš, ne znam čemu služi prijavljivanje osim da snajperišeš loš humor po forumu i prijavljuješ ga.