Izbjeglice

1. Уф, генерално немам ништа против избеглица, али искуство из мог комшилука ми говори да су тешка говна. Деда, љаксе, навикао на гајење баште, па овде залива траву и јури да бије децу која му исту газе, вечито сере и тако даље. Родитељи, глуматају финоћу, а фазон, васпитали децу да буду изнуђивачи, и све на фазон "ми смо избеглице, ми немамо". Тако да ће да ти изнуде, или да покушају да изнуде педесет динара за сладолед, а иду на сажаљење и све тако. Стока. Дражи су ми ови Цигани који те отворено питају да ли имаш нешто старо или неко гвожње да спусте. Макар нису фолиранти. И некако, велика већи тих избеглица које знам су тако, нелегално изградили неко срање, и онда глуме сиромаштво, додуше, већину која знам је дошла пре н година са Косова, тако да капирам да су продали кућерине за велике паре и сада глуме сиромаштво овде. Од таквих ми се кења. А има их много. Са друге стране, знам и избеглице које су дошле овамо, поштено радиле, разбијале су се од посла, и сада имају лепе, сређене станове, добра примања и још су и кул људи.
    Е сад, пракса показује да је већина таквих из Крајине и Босне. Тако да, иако делује мало ретардирано, и наравно да има изузетака, макар што се мог окружења тиче, Косовари су нецивилизована стока, а ови други су нормални. Наравно, има изузетака, али јако мало.

2. Деда, љаксе, навикао на гајење баште, па овде залива траву и јури да бије децу која му исту газе, вечито сере и тако даље. Родитељи, глуматају финоћу, а фазон, васпитали децу да буду изнуђивачи, и све на фазон "ми смо избеглице, ми немамо".

Hehe, zamišljam šta li Šveđani misle o srpskoj emigraciji.

3. Дакле, да сумирам, много зависи од окружења у ком су расли и због чега су постали избеглице. Превише је катастрофа бахатих људи ту. Али има и нормалних. И то пуно. Притом, баш сматрам да су ови богати прилично и цивилизовани, а ови "јадни и бедни", су целог живота такви, неће ништа да раде, и живе од милостиње малтене, и понашају се као стока. Е да, да нагласим да бих 90% Београђана заменио првом групом избеглица, јер су Београђани посебна прича. Стока која мисли да је постигла у животу нешто зато што се родила у граду. И да, Београд је највеће село у Србији, какав курчев град, град је нешто друго.

4. Реално, избеглице треба протерати!

5. Rizleyyy
    Реално, избеглице треба протерати!

A nižu rasu u komoru!

6. izbeglica power !

7. Lepri, očiglednost tvog lošeg trola ti je poporcionalna promeru đembele ti gujce. ;-) Moraš to malo bolje upakovati, potcenjuješ telegenciju ljudi ovde, znam da si svik'o na trolovanje bečkih gulanfera po metrou, ali mora to bolje. ;-) Minus.

8. ma lepri placa porez nasim neprijateljima iz 1. svetskog rata,o cemu pricamo xD

9. ma lepri placa porez nasim neprijateljima iz 1. svetskog rata,o cemu pricamo

Lepri izdajnik srbskog roda!!!

10. Имао искуство са избеглицама у извиђачима, кад сам био мали, па су ме послали да упознам вршњаке и другаре, а већина преживела Олују ил' ко зна која срања, а ту се појавим ја мамино и татино злато, које су само чекали да излемају.
    Иначе пошто сам из Мунзеа, ја сам гледао како су ницале куће Косовара, Крајинара и Босонара са годинама, пре 99' Калварија у Земуну је била полу-село са калдрмом, блатњавим путевима и пољанама у недоглед док није Шеки поделио земљу за градњу кућа. Мој крај је још и добро испао, ту се населили буржуји или они који су успели лепе паре да добију од продаја.

11. Чекај, ти извиђачи постоје и код нас или само у америчким филмовима?

12. Hehe, zamišljam šta li Šveđani misle o srpskoj emigraciji.

+1

13. То је био неки фазон пре цирка дванаест година за неког маторог лика да скрпи паре за пиво, направи се то неко удружење које је као извиђачи, дођу сви испод 14 који су читали Микијев Забавник или које пошаљу родитељи да се нечим занимају креативним па очекују да их уче као вештинама лова, риболова, итд.
    Отишао једанпут са том скупином и то је било обично камповање поред киоска где је једино правило да не спаваш у истом шатору са женском. А све остало може.

14. е а мене занима јел добијеш Паркинса након дваест сати цупкања на трактору? јебено је то коло, јако јебено.

15. Да сумирамо, сви људи око нас су говна, јебем ти живот, све би их побио.

16. било обично камповање поред киоска где је једино правило да не спаваш у истом шатору са женском.

E to je za mene parada ponosa!
    EDIT pardon pročito sam spavaš bez ovog ne ispred lolo

17. Ima razlike između izbeglica i prognanih lica, imajte to u glavi. Prvi svojevoljno i preventivno napuštaju sredinu, dok drugi pod primorom ili pretnjom. Uglavnom su Bosanci izbeglice, a Srbi iz Krajine prognanici.

18. Ok, deda je prodao nepokretnu imovinu tamo, za mnogo manju cenu nego što su srpski Šiptari prodali albanskim Šiptarima

srpski Šiptari

Jadno, provironu!

Nisam izbjeglica, ali sa mamine strane većina jesu izbjegli sa svog ognjišta, zamijenili kuće, kasnije deložirani, pa svi vraćeni svako na svoje, prodali kuće, dok neki još čekaju bolja vremena za to. Većina se dobro snašla, jer su vrijedni ljudi, a oni koji nisu ovdje uspjeli napustili su našu zemlju. Jebeš patriotizam, ne živi se od toga!
    U toku rata smo ponudili gostoprimstvo rođacima, bilo nas je desetak u stanu, teška vremena, ali preživjelo se nekako.

Nikad mi se nije sviđao ni stav mojih sugrađana prema izbjeglicama i uopšte prema onima koji su migrirali npr. iz sela u grad, da rade, studiraju... Kao da im se čita sa čela "šta su došli kog vraga da ovdje rade, studiraju, još gle čuda dobro uče, pa će da nam otmu radna mjesta, na koja mi polažemo pravo!"

Праавим избјеглицама свака част на свему што су издржали, али ликови који су продали имање и дошли пуни пара, по мом мишљењу, не спадају у групу избјеглица.

Nije vezano za izbjeglice, ali evo jedan primjer. U mom gradu, lik traži više miliona za svoje imanje, kuću u centru grada, pored kojeg jedan lokalni kriminalac koji je uzurpirao park gradi neke komplekse, ali mu taj čovjek i njegova kuća smetaju. Neko kaže, vidi ga ovaj hoće tolike milione za svoju kuću? Pa šta? To je njegova kuća, može da traži koliko god hoće, njegova SVOJINA haloooo.
    To je ista stvar ovdje. Zavist starosjedelaca prema izbjeglicama koje su unovčile svoje imanje.

19. Jebote, medvjedice, pa ti si iz Banja Luke! :)