Heraldičenje

1. pazi grb kluba iz dedinog sela

Opak.

2. nešto sam lupao glavu u vezi heraldike pre jedno dve tri godine, tad sam znao osnove simbola i tako to al sam pozaboravljao, inače ima lobanja, nekih profesora koji ti odrade grb za dve glave evra ali veze nemaju sa fotošopom kao i ja

3. Oto je neki crnogorski. To kao da sam ja uzeo grb Hrebeljanovića.

4. Da se ne biste blamirali dalje, evo jednog manje-više normalnog sajta za to. Probajte.
    http://www.makeyourcoatofarms.com/app.asp

5. E na tom sajtu sam ja pravio, fino može da se napravi, ima velik izbor motiva i simbola.

6. Ja tamo napravio nešto ovako. Nije baš naj, ali nije transfer kao ovi gore.
    http://imageshack.us/a/img22/9976/91rw.jpg

7. pudlica, uroboros i ključ svetog petra? čudna ste vi neka porodica...

8. Оно није пудлица већ неки дугодлаки сетер, само што је цео грб розе, са змијама и срцуленцем... и кључевима у задње двери.

9. haha a što je najgore jedan ti prezimenjak iz moje varoši fura košulje sa tim ključevima svetog petra kao dezen, jednom me vijao snožem po gradu u tome

10. pudlica, uroboros i ključ svetog petra? čudna ste vi neka porodica...

Ne razumeš. Pas simbolizuje lojalnost, vernost prema kralju. Urobor simbolizuje večiti povratak, beskrajnost, a takođe i iniciranost porodice u određene mističke krugove (ne smem reći koje). Srce simbolizuje srčanost, naravno, a ključevi zaključanost srca za zlo i zle misli. Knjiga govori o dugoj tradiciji učenosti, a ukršteni mačevi o odvažnosti i smelosti.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.