Ко последњи побједник 130

1. Какви људи таква и убиства, убијају због патње, сужене и помрачене свести. Комплимент је изгледа неком рећи "ти би могао/ла да убијеш свирепо" :)

Ne, zaista, moraš tog de Kvinsija pročitati, svideo bi ti se.

Ja u ovom trenutku života ne mogu ni mrava da zgazim, najozbiljnije, mada osećam da bih nekad mogao biti drugačiji. Bio sam jednom kod neke drugarice (ne te što je neostvareni ubica), pa ona u kuhinji videla bubu i pozvala svog malog sina da je zgazi. Ja mu nisam dao, uzeo bubu i izbacio kroz prozor. Ovaj mali se začudio, a ona mu kaže: Ne brini se, sine, čika samo voli da je ubije tako što je baci sa visine. Još se češem po glavi, šta se desi sa bubama koje izbaciš sa trećeg sprata.

2. :) Па не газим ни ја бубе, не убијам, само теоретишем!! :П :)
    Потпуно разумем...сећам се, када сам била мала, комшиница, моја вршњакиња, убила лептира, испред мене, дуго нисам могла да заборавим тај призор...шок. Гледаш како је диван лептир, а неко рукама пљас, и смеје се! Некој деци је то нормално, науче их тако, а зашто.. А други комшија је убијао мраве и правио гробнице, покушавала сам да га спречим...баш имам сећања на детињство као Џоди Фостер :)
    Вероватно се тако деца социјализују на исправан начин, не мени исправан, него у оном већинском смислу. Уче их хладноћи срца, да немају саосећања, да газе слабије.

3. Ja sam kao baš mali morao da ubijam krompirove zlatice, bilo je ili one ili krompir, zaliha hrane za zimu :( Moji nisu hteli da ih truju onim praškom, a i kad su počeli, postale su imune. Priznajem zločin, pržio sam i mrave lupom sa neke četiri godine, posle su mi rekli da sam hteo da izbacim bes zbog mlađeg brata, koji je odvlačio pažnju sa mene. Znam da sam počeo da branim insekte od drugih negde oko polaska u školu, ali ne sećam se kako i zašto, šta se desilo. E kasnije sam isprobavao lupu na sebi, koliko mogu da izdržim, jedna od najglupljih ideja koju sam smislio u životu.
    Uh, ispovedih se, sad mi je lakše :)

4. Ако обратиш пажњу, видећеш да између твог злочина и ових које сам набројала има неке разлике. Ја бих само могла да наведем то да сам старију сестру ударила столицом и то врло свесно да је убијем, али, проблем је био у томе што сам ја била мала, па је и столица била мала. Нисам животиње и друге малтретирала, него само спроводила своју намеру на оном ко ми је крив. :) Тада су ми одрасли били криви, и имала сам још неких покушаја који су неправедно били угушени батинама.
    А у соби ми се редовно прави осињак, и наравно да ми не смета.
    Ово су баш лепе приче. :)

5. Meni pauci po ćoškovima :) Da, baš lepe priče :) Iskreno se nadam se da moji roditelji pod stare dane ne čitaju ono što pišem po internetu, ovde i drugde. Stigao bi ih srčani udar... Osećaj krivice... I ovako tri četvrtine vremena ne razumeju da li govorim ozbiljno ili se zezam, a i kad shvate da se zezam, ne svidi im se vrsta humora. Fini, obrazovani ljudi, mada ne baš građanski sloj... U mojoj familiji između seoskih korena i dekadencije nema one uglađene, građanske faze. Trebalo je da rađaju i četvrto dete :)

6. :) Мој деда је живео у прошлом веку, а прадеда у претпрошлом, код мене су велике разлике у генерацијама, тако да је све обухваћено. :) Скоро сам сигурна да би мој отац могао по годинама да буде отац твом, или приближно, касно су ме добили, и имам доста старију сестру по мајци (ту коју сам хтела да убијем па ми је набијала на нос то дуго дуго:)) Наравно да сам пажљива према родитељима, како ја старим, све су ми већи цареви. Увек сам могла о свему да причам са њима, нису их године учиниле неразумним, напротив...имају смисла за хумор (ово ако читају ♥ хаха) :)

7. Ironični :p
    Odoh da odgledam piratski Plavo je najtoplija boja, kad ga je nemoguće ovde odgledati u bioskopu, projektor pokriva 1/4 platna i secka... A kobajagi revija filmova sa Festa, besplatno, sponzor da ne kažem koja stranka. Za pobednika Kana samo šugavi DivX i drndavi monitor... :( A nema šanse da stigne u bioskope. Živeo Montevideo i Zona Zamfirova!

8. Чула сам да брзо пролети време уз Нимфоманиакињу па ћу дидем.

Мислим да је лоше рекламирана игра до сада, само неки инсекти и убијања...немој се Иронични обесхрабривати.

9. Kakvi insekti kakva ubijanja, zašto da se obeshrabrim, kakave rebuse bacas tu Srbijanka?
    :)

10. Чула сам да брзо пролети време уз Нимфоманиакињу па ћу дидем.

Deš dideš? De prikazivaju? U Beograd više nema, mislim i neda bidne.
    Ova Plava je prilično dobar film, ali ne mogu da verujem da u Kanu nisu imali nešto bolje. Zanimljivo što prvi put gledam gej ljubavnu dramu gde akcenat nije na tome da ih neko muči zbog toga što su, a iritirajući su krupni kadrovi ljudskih glava i kamera uopšte. Glavna glumica je odlična.

11. Некако немам жељу да гледам, јесте да је сада у биоскопу, али...погледаћу неком другом приликом. (Ово за Плаво)
    А како неда бидне? Ауј.. па зар није тек почео да се приказује, март је. Где ја живим..
    Иронични, ниш..није лако то објаснити, само настави :)

12. Nisam uopšte siguran da će se otkupljivati prava za prikazivanje ovde. Integralna verzija četiri sata, 18+, ne verujem da je film koji bi nedeljama imao pune sale. A za par projekcija ne verujem da će im se isplatiti da otkupljuju prava. Još, koliko sam čitao, film se samo festivalski prikazuje iz jednog komada, a inače iz dva. Nemam pojma, nadam se da grešim. Ali ni torent nigde naći nemoš.
    A evo ti program beogradskih bioskopa :(
    http://www.krstarica.com/lat/beograd/bioskopi/
    (a ako ima buba i masakrova u nekom od ovih filmova, nisam ja kriv, majke mi :)

13. Ћурке на слободи, Монтевидео, Лауш.. који оптимиста треба да будеш да се ту надаш неком масакру, или буби. Оно у Фонтани била осмомартовска првоаприлска шала? Није смешно!
    :(
    До Копенхагена отићи, то би било најзгодније.

14. Ćurke na slobodi - izbegnut masakr, Uspon carstva - vrlo verovatno masakr. Ovaj Nema projekcija - hit. Mislim da neću skoro ići u bioskop... Ono u Fontani se našao neki šaljivdžija. Aj živi bili pa videli, možda ipak otkupe, pa puste iz dva dela, mada... Ako nađem dobar torent, poslaću ti :)
    A u Kopenhagenu ostati :(

15. :) И ћурке су из наших биоскопа побегле :)
    Може може :))
    Из неке рецензије сам закључила да је овде у биоскопу, није било спојловано, али довољно да помислим да је све како треба. Добро, нисам баш све ни прочитала..маштала како ми одговара
    Остати остати :(

16. Super, Kopenhagen, tamo bih stvarno mogao da se zovem Valdemar.

17. Juhuuu, ala sam srećna! Setila sam se najboljeg poklona drugarici za rođendan: uplatila sam joj total relax masažu sa toplom čokoladom i vanilom (ona obožava vanilu), dobili vaučer, a još sam našla neku totalno blesavootkačenu čestitku! Jea! :D

18. Meni je najbolji poklon za rođendan bio pre par godina, kad su se svi moji bliski dogovorili da mi poklone sedam knjiga, tri Vladimira Sorokina, četiri Leonida Andrejeva, zapakovano u jedan veeeeeeeliki paket :) I svaka knjiga imala je posebnu posvetu, te posvete mogle su da se čitaju linearno, redom kako su knjige zapakovane, ali kombinovanje dve rendom različite posvete davalo je uvek različite poruke. Verovatno su se dogovorili da me zbune, još uvek nisam razumeo ko je šta hteo da mi čestita :)

19. Hehehe, ja uvek sebi poklanjam knjige, evo i sad sam se častila za osmi (to je jedino što volim kod njega)-poklon knjige!

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.