Ко последњи побједник 130

1. Šta je bilo, neka zanimljiva?

2. "Traži i dobićeš"- to je tako neka literatura koja me zaokuplja u poslednje vreme.

3. To ili je Biblija ili nju ejdž :)

4. Izvini, meni se svodi sve na neke mračne i pesimistične, možda zavidim takvim naslovima :)

5. Nju ejdž. Prija mi i deluje dobro na mene. A u kakvim sam "mrčinama" bila, sad mi samo ovako nešto treba.
    Život mi je sad postao pravi ditiramb (ili "ditirska pesma", kako je jednom odvalila jedna moja drugarica u školi) :)

6. Hehe, meni se menja iz jamba u trohej i natrag, a ditiramb upadne tek ponekad. Ima i spondeja i anapesta. Nego nikako da otpeva nešto pametno :)

7. A i šta će ti prepametno, od toga boli glava :)

8. Ma boli i kad je glupo, samo više volim da me boli interesantno nego dosadno :)

9. A i to što kažeš. Mada, lakše mi nekom da oprostim glupost, nego da podnesem pomisao da neko svoju pamet koristi da bi naudio drugima. Jes da zvuči kao citat iz bojanke, al je tako. :/

10. Ja sam fifti-fifti. Pre ću se družiti, ali oprezno, sa nekim interesantnim i pokvarenim nego sa dosadnim i glupim. Ne mislim tu na prijateljske veze, nikad neću biti prijatelj sa zlim čovekom, ali nekad čovek ne može da bira i dato mu je to što mu je dato, ne možeš uvek ići u lov na prijatelje kao da su divlje životninje. U stvari, imam par prijatelja koji su zli... e sad sam se baš upetljao... Možeš voleti i nekoga za koga znaš da je u suštini zao, samo dok se držite svako svog ćoška. I dok imate ugovor o nenapadanju i međusobno razumevanje. Komplikovano...

11. Kapiram, Valdo, ali sam ja trenutno načisto sa sobom: jednostavno mi organizam fizički ne trpi zloću, ni zlobu ni pakost. Neka je to briljantan um s one strane sveta, meni uvek bude zlo tokom ili posle "druženja". Ali, bukvalno.
    Zato se ni ne družim previše. Par ljudi (zaista kvalitetnih)-meni dosta.

Znam da sad ono-intelekt traži intelekt, pa makar u kom obliku bio. Ta glad je strašna. Međutim, visoka cena, bGate, za vreme provedeno slušajući nekog pametnog kako sikće. Aumajčinu.

12. Aumajčinu. Često mi je u poslednje vreme dosadno, sam tražim đavola, u sebi i napolju. Loše kad ga nađem, loše kad ga ne nađem. Nemam izlaznu strategiju :) Čekam da prođe. Mada se ne sećam uopšte kad sam i počeo da čekam, valjda oduvek :)

13. Nema ničeg lošog u čekanju (čitaj: strpljenju), samo pai da ne presediš sve vreme u čekaonici. Greota živa da se taki pametan čovek dosađuje, majkemi, bačeno vreme. Misim, podeli s nekim svoju pamet, poduči nekog, citiraj sonete u prodavnicama, očaraj babe na pijaci, prodrmaj okolinu! Ja obožavam to da radim. Prospeš negde zrnce pameti (mada svuda treba hiljade tona), možda se i primi ili upali svetlo nekom u glavi. :)

Ovaj nju ejdž je kuuul! :)

14. Kul nju ejdž :) I ti si dobra, Gogo :)

15. Fala, Valdo. Fino mi da se pišem sa nekim ko ima vokabular vredan poštovanja (a nije mu implantom ugrađen) . Prija ta korespodentna hrana, baš. :)

16. Ја постанем зла у контакту са добрим људима. :) И наравно да су они у мом свету означени као досадни. буахаха :) Јесу се на мене љутили неки добри људи, знала сам да ће се наљутити, и то ми је било у реду.
    Од њу ејџа волим: сваки утицај је штетан. :)
    Слушаш Абрахама, Гого? :) Ишчитала сам неке књиге на ту тему, и после читања дошла на исту почетну тачку као и пре читања. А, опет, себи бих пре замерила на претераној отворености него на изостанку исте, много волим да будем сопствено заморче. Волела бих да имам знање из теологије, озбиљно сам једно време размишљала да упишем мастер на Богословији. Требао би ми благослов епископа, диференцијални испити на којима морам да имам најмање 8, редовна присутност.. али катедре су им занимљиве. Мислим да имају и о њу ејџу, јер је то у вези модерне религије.
    А то "тражи и добићеш" ја не знам да ли да се дивим, или шта, када неко може на основу две речи да организује предавања, семинаре, да има поклонике..

17. Nemam pojma, ja nikakav nju ejdž ne mogu da progutam. Nijednu njegovu zasebnu komponentu, a tek sve kad se uzme zajedno... Doduše, ništa i ne mogu da progutam, mala mi usta :) Najbliži sam plemenitom zen budizmu, naravno, ta blizina se svodi na tužno posmatranje iz velike daljine.
    Možda sam duhovno nezreo, ali "traži i dobićeš" skoro nikad mi ne upali, možda nemam dovoljno vere :) Osim: izvinite, mogu li da dobijem onaj tamo hleb? Hvala.

18. Nju ejdž je naziv za takvu literaturu, ali ne bih sad da klasifikujem i mećem u fioke sve što mi dođe da čitam. Činjenica je da mi prija i pomaže da se fokusiram, koncentrišem i postanem onakva kakva, u stvari, jesam. Verovatno sam (pravilno i shodno svojoj ličnosti) primenila neke savete, mišljenja i konstatacije, te se pokazalo kao delotvorno i meni ok. Činjenica je i to da ja zaista volim ljude, život i najprijatnije se osećam kad ne moram da sputavam to, da glumim hejtera i da mrzim sve što mi se ne dopada, a nemam (trenutno) rešenje ili moći da to promenim-tipa država, finansije etc. Na zle ljude gledam izdaleka, ne prija mi njihovo društvo, ali pamet cenim. Ali ako je od njih (zlih), poštujem, međutim, ne uplićem se u diskusiju. Takve osobe su izričite, sa njima ne vredi argumentovano. Pustiš i okreneš se.
    Nije samo nju ejdž literatura u pitanju-tu sam još ponajmanje "potkovana". Oduvek mi je bilo tako- da sve što ne znam ili u šta nisam sigurna-pročitam. U takvoj sam porodici odrasla, tako da - eto. :)

19. Nemam pojma, nemam unapred negativan stav ni prema čemu, samo kažem, pošto mi je teško da imam verovanje u jednu stvar, onda mi je teško i da imam poverenje u kombinovanje više za mene različitih stvari u jednu... Ne znam da li sam se dobro izrazio, a nisam imao nameru da mračim :) A ja sam pomalo subverzivan, što rekao moj vojni psihijatar u karakteristici: "agresivan i autoagresivan, asocijalan i antisocijalan, bez ozbiljnijih psihopatoloških simptoma." Nadam se da bar nešto od ovog nije tačno :(
    EDIT Valjda nije uspela da prepozna frustraciju što moram da učestvujem u nečemu što mrzim, a u oko joj je pala moja neuklopljenost u borbenu jedinicu... U koju i nisam želeo preterano da se uklopim, jer su dve trećine bile budale.

20. Valdo, jedini čovek za koga znam da se uklopio u vojni šablon je Forest Gamp. Tako da-eto. Mnogo si bio pametan za vojsku, jbg. :)

Niko, ali niko nema pozitivna iskustva sa tom (nepotrebnomhvalaBoguda je višenema) institucijom, bar ne ljudi koje ja znam. Stekla sam utisak da su oni više srećni i ponosni na sebe načinom na koji su to pregurali i preživeli, a ne samim učešćem u toj šaradi.

Agresivan? Autoagresivan? Valjda zato što si imao svoje mišljenje i odgovarao na pitanja koristeći reč "mislim", ili si pravilno "utrefljavao" padeže, hehehe! Tada je postojala forma "stručnjaka" koji su vršili procenu i svi regruti su, mahom, bili "buntovnog duha, asocijalni ili neupućeni u tekovine socijalističkog društva "...:)

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.