U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Živa bića, pre bih voleo insekta nego ribu.
Zapravo hteo sam da napišem realan. Ali nema veze. Ako oboje volite insekte onda ste, onda ste...kako bre možete?
Pa živa bića, jbt? Šta mi je ijedan insekt uradio da ga ne volim? Pas me nekoliko puta ujeo, mačka ogrebala, ljudi zajebali... Samo insekti mi nikad nisu pravili probleme. Krupnije, ne računam tu zlatice i komarce.
Имам легло бубамара од јесенас, ускоро ће и осице да стигну. Навикла сам, стално долазе, и добре су.
:)
http://www.dodaj.rs/f/1/7q/2IMn2mRh/kafkaa.jpg
Da ali su tako nedruželjubivi, mali, idu svojom maršutom, ne možeš da se igraš sa njima/šetaš/češkaš/gnjaviš, plus što ih ima tuce koji prave probleme, neke si nabrojao a ima vrsta koje prenose bolesti, otrovni itd.
Да, кукци долазе и одлазе. И то је лепо. :)
Ali što bi svako želeo da se druži s nama? Idu svojim putem, ne pada mi na pamet da se igram sa bubom, niti bubom. Ona je svet za sebe. A ove koje prave probleme, jesi siguran da nismo mi možda upali na njihovu teritoriju? Pa mi ubijamo njih, ne one nas. Proširi se čovek svuda, pa onda svako živo biće što pokušava da preživi u pustinji koju on priredi "pravi probleme". To mi zvuči kao nešto što bi rekao Džordž Buš?
Druženje je nešto prirodno, tu nema problema i ne vidim ni jedan razlog zašto se ne bi družile, ne sa nama, nego sa drugim životinjama. Ok je priča svoj svet, ali kod njih ne volim tu vrstu izolacije a drugo priroda funkcioniše zakonom jačeg, jednostavno je tako, možda zvuči surovo ali tako je, jači opstaje, shodno tome ta buba se nalazi na teritoriji čoveka i pravi probleme. Praktično praveći štetu treba da bude eliminisana.
Čitao sam davno neki kratak strip, kao vanzemaljci sleću na Zemlju, i krenu da ubijaju ljude, spremaju ih kao delikates. Neki se čovek nađe da im prigovori, pre nego što će biti pojeden: Ali, kako to da vi nas jedete, pa i mi smo inteligentna bića? A vanzemaljac mu odgovori: A vi jedete svinje? Ovaj kaže: Da. A vanzemaljac onda kaže: E, pazi, koliko ste vi inteligentniji od svinja, mi smo toliko inteligentniji od vas. Legitimno?
A oko štete, čovek pravi štetu ovom svetu, ne bube.
Nije bitno ko pravi štetu ovom svetu, čak je i opravdano ako je pre svega ljudska vrsta zbog toga živela kvalitetnije, duže. Kad tad će doći do njene destrukcije, bilo dejstvom čoveka ili ne.
Šta si ti, Ironični, neki religiozni darvinista? Darvinizam nije način kojim bi neko mogao da opravda svoje zlo, to je samo preovlađujuća naučna teorija o postanku i razvoju vrsta. Nikakve etičke smernice ne daje, tipa: ovo treba da bude istrebljeno, ovo ne treba.
Zamisli sirene za RHB uzbunu, i trčanje do skloništa, i onda kako se zemlja trese od nuklearnih eksplozija, i na kraju nemaš gde da izađeš, ako i preživiš, ne postoji svet. Ko je tu štetočina?
Eh sad zlo. Malo je širok pojam ne znam našta ciljaš.
Zlo, hoćeš humanistički, religiozno, kako? Zlo opisno: kancer koji se širi organizmom, to je zlo samo po sebi. Ide po celom organizmu, pravi metastaze, one su jače od ćelija organa na kojima se formiraju. Sve vodi ka uništenju celog organizma, usled otkazivanja organa i iscrpljenja resursa organizma. Liči li ti to na nešto?
Liči mi na mladog jevreja koji je krenuo da se bavi ekonomijom, ali mislim da to nije tvoja poenta. :)
Pa, ekonomija je živa već hiljadama godina, uprkos Jevrejima... A kad bi primenio te teorije o opstanku jačih, onda bi za judeomasone bilo sasvim opravdano da kinje i muzu i eksploatišu nas Arijevce, a za nas Arijevce sasvim opravdano da ih povremeno malo pokoljemo i zbrišemo sa lica Zemlje. Ali u pravu si, nije mi to bila poenta.
Eh sad, nas Arijevce, da ih mi pokoljemo i izbrišemo. To što ne volim, zapravo to što imam dozu gađenja prema jevrejima ne znači da sam neki nedajbože neonacista, nije ti opravdana ta aludacija. I čovek na aparatima koji ima kancer je živ, ali je na aparatima.
Jbt, dođem na Vuku bunovna u nedelju ujutru da se razgalim i počnem da čitam vaše postove...ko mi kriv kad sam radoznala! :/
а ја сам изгледа у вортексу :)
кајмански, бахамски или бермудски вртлог, немам појма...(прим.прев.)
ЕДИТ: И личи на Јеврејина, на Франца Самсу, који је једног јутра себе угледао претвореног у бубу, али је морао да пожури на посао, у Завод за осигурање радника у случају несреће.
кајмански, бахамски или бермудски вртлог, немам појма...(прим.прев.)
Srbijanka, nestali malezijski avion sa 228 putnika i 12 članova posade :)
Dozvoli da konstatujemo kako smo se složili da se oko nekih stvari ne slažemo :)