Ко последњи побједник 130

1. Dogovoreno Valdemare. :)

2. Hhahaa, tako kažu Ameri kad hoće nekog da bombarduju, al ne mogu još :))))) Ili kad su ga već bombardovali :)

3. Miroljubiv je to narod Valdemare. :)

4. Ma skoro svaki čovek je miroljubiv, u principu oni vole sve, a čude se kad njih mrze. Pričalo mi je nekoliko ljudi koji su živeli ili još žive u Americi, nema predrasuda (ako si beo i dolaziš iz Evrope!) kod njih. Daće ti šansu, recimo u poslu, videće kakav si kao ličnost i kao radnik, i bićeš tretiran shodno svom zalaganju i uspešnosti, a ne kao ovde kod nas. Dobro, čini mi se da je priča o WASP delovima Amerike. Ali njima je lako i napuniti mozak svačim, nisu baš informisani šta se dešava u svetu, a i baš ih briga, pa kad im mediji nešto predstave kao humanitarnu intervenciju, njima je to sasvim ok. U svojim glavama oni su dobri momci koji donose mir, prosperitet, demokratiju. Zato ih je toliko šokirao taj 11. septembar. ALI ZAŠTO ONI NAS MRZE??? BUHUHUHU... Možda je stanovništvu svest o dešavanjima u vanjskom svetu sužena, isto kao kod nas, a elita vodi klasičnu imperijalnu politiku, biće da je to.

5. Elita koja vodi klasičnu imperijalističku politiku su jevrejskog porekla. :)

6. Nisam upoznat sa nacionalnom strukturom američke elite... Može li neka statistika, zvanična? Čisto da ne ispadne kao nekakva teorija zavere...

7. Uh imao sam odličan link ali nije mi više bukmarkovan pa ću morati da improvizujem nekako. Uglavnom dole su imena nekih glava koji imaju veliku ''moć'' na zapadu.

David Axelrod (An American political consultant based in Chicago, Illinois, he was a top political advisor to President Bill Clinton as well as campaign advisor to President Barack Obama during Obama's successful run for President in 2008.)
    Ben Bernanke (is an American economist at the Brookings Institution)
    Elena Kagan (is an Associate Justice of the Supreme Court of the United States.)
    Michael Bloomberg (Mayor of New York)
    Joseph Lieberman (US Senator)
    Anna Jacobson Schwartz (was an American economist at the National Bureau of Economic Research in New York City)
    EDIT: Ima još glava ali nisam pri vremenu da ih kopam. :)

8. Prvi je politički konsultant, drugi je ekonomist, treća je sudija Vrhovnog suda, četvrti je gradonačelnik, peti je senator, ovaj poslednji ekonomista... Pa? Nabrajanje imena, bez analize njihovih uloga. Svi znaju da Jevreji zauzimaju značajna mesta svud po svetu, i da se drže svojih interesa... da nisu organizovani i sposobni, ne bi ni opstali hiljadama i hiljadama godina, prošli bi kao mi. I svi znaju da Ameriku vode zle korporacije, ali onda naći nekoliko Jevreja u nekoliko zlih korporacija i institucija... Bledo, neubedljivo. Fali ti metodologije. Uglavnom, kopiranjem imena ništa ne pojašnjavaš, bar ja nisam ubeđen.
    Po takvoj logici, Srbijom vladaju Crnogorci.

9. Nemam nešto mnogo vremena da pišem iole ozibljniji post. Namerno sam napisao par imena pokušajući da stvorim sliku o tome kako se nalaze na bitnim funkcijama u različitim oblastima plus da su organizovani tako da dobrim delom utiču na politiku koja se vodi preko bare što je bila i poenta posta. Sad metodologija i neka dalja, dublja analiza njihovih uloga jeste bitna ali i bez toga može da se stvori ugrubo pretstava o njihovoj značajnosti, opet tamo preko bare.

10. Treba se čuvati donošenja zaključaka na osnovu već zacrtanih stavova. Ne možeš bez nekog metodološkog alata obraditi podatke tako da budu korisni. Gledaj uvek i širu sliku, npr. uloga i istorija Jevreja u Evropi, Jevreja u Rusiji... Ja koliko vidim, iz Evrope su uglavnom izbrisani, a u Rusiji su dali veliki doprinos na polju kulture. Što mi ne daš listu značajnih američkih umetnika jevrejskog porekla? Ređanje zlikovaca, bez pominjanja pozitivnih likova deluje mi malo maliciozno. A znam da ih ima koliko hoćeš. Ako želiš, napisaću ti listu srpskih značajnih ličnosti jevrejskog porekla, koje su radile za dobrobit srpske države i kulture, pa onda u Nemačkoj, Austrougarskoj, i na kraju Rusiji. Nisu ceo svet Rotšildi i kapitalizam. Moraš imati širi stav.

11. Nisam upoznat sa nacionalnom strukturom američke elite

Što mi ne daš listu značajnih američkih umetnika jevrejskog porekla? Ređanje zlikovaca, bez pominjanja pozitivnih likova deluje mi malo maliciozno

Tražio si elitu koja vodi klasičnu imperijalističku politiku jevrejskog porekla. Kako očekuješ da u tom kontekstu nabrajam umetnike?

12. Srbijanka, nestali malezijski avion sa 228 putnika i 12 članova posade :)

Небитан податак, али тек сам на Вукајлији чула за случај тог авиона, тј. пре 5 минута. :) Паа..јесте неки вортекс, сад ћу да испитам остало..

13. Tražio si elitu koja vodi klasičnu imperijalističku politiku jevrejskog porekla. Kako očekuješ da u tom kontekstu nabrajam umetnike?

Nisam. Ako nisi primetio, ja sam napisao:

Nisam upoznat sa nacionalnom strukturom američke elite...

Ti si dodao da su to Jevreji, ne uzevši u obzir da verovatno postoji i neka kulturna elita u Americi, i da možda ima dosta Jevreja među njima. Sva sreća što ih više nema u Evropi, npr. Nemačkoj, inače bi se i Evropa ponašala kao imperijalna sila. Hvala Hit... ovaj, Bogu na tome.

14. Dobro, nisi tražio elitu koja vodi klasičnu imperijalističku politiku jevrejskog porekla nego neku statistiku, zvaničnu koju nisam imao pa sam improvizovao tako što sam ispisao random imena. :)

15. Нихт капутен, нихт капитулирен!

едит: победаа

16. Sad mi se sve smučilo... Brisao gornji post... Gluposti, dokle više...

17. Ko te iznervirao Valdemare legendo?

18. Ko te iznervirao

Ma pusti, nebitno, gluposti.

едит: победаа

Onomatopeja Vučića? :)

19. Не знам шта бих све рекла сада, немам речи...само су ономатопеје остале. Кажи "бее" или "победаа". :(

20. Beeeeeee.... krrrrrrrrr..... krc, puc!

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.