Ко последњи побједник 130

1. Valdo, probaj na silu da zaspiš. U početku malo teže ide, a posle-ihahaaaj! :)

Svakog jutra namestim alarm na 10 do šes. Pa se budim na pet minuta do šes i 15-20 (tako jedino mogu da ustajem). I onda se teturam i sređujem, budim sina, pokušavam da sa obe cipele odem na posao...prava sam burleska.

2. Moj mozak se silom bori protiv sile, ne da se gad.

3. Pfff, probaj onda na finjaka da ga zezneš: kaži sebi da moraš da ustaneš u 7 sati ujutru. Mozak, poznat kao inadžija, ima samo da zabaguja: "U sedam, kažeš? E, malo jok, moj bato!" I ima da spavaš do podne zbog mozgovog inata.

4. E, Gogo, sad si me podsetila na ovog mog pijanog od malopre druga :) Mislim, ne kad je pijan, nego inače... Postaviće taj svaku kutiju na kojoj piše THIS SIDE UP u odgovarajući položaj. Ali neke stvari u kutijama nisu spakovane u skladu sa natpisom, pakovali ih pijani i ludi. To je nevolja :)

5. E, vala, onda pati, šta da ti rečem! :)

Odo ja, mene moj mozak sluša:kad kažem "Spavaj!" On odmah-Zzzzzzzzzzzzzz....! :)
    Dobra noć! :)

6. Буона ноте! :)
    ја сам већ отишла! :)

7. Prvi put ove godine preskočio kalendarski početak proleća :(

8. Ја све како доликује! :) Сунце, сунце! :)

могла бих и ја нови аватар, баш ми и није магла и смог сада ( ни иначе :) )

мислим да сам последњи пут прошле године била у природи оволико дуго, и једва сам се суздржавала да не одем на нет...и осећала сам благу анксиозност због тога...морам се одвикавати, ово је наркоманија, и ово је први пут да себи то признајем, и причала сам о томе са другарицом која уопште није на друштвеним мрежама а психолог је :) сунце, река, чиз кејк, а мени нешто фали... баш глуп осећај.

9. Divljak sam, mogu danima da budem u šumi bez problema, al kad uđem unutra, i još kad krenem da radim, čačkaj stalno po tim mrežama. Možda i jeste vreme da priznam da imam problem, možda postoje neke grupe za uzajamnu pomoć. Ili kod vračare, čitao sam plakat na banderi, šteta nisam imao čime da slikam, ali skida magiju i sve vrste zavisnosti: droga, internet, alkohol, ljubavne čini, kockanje, diskretno i povoljno :)

10. Kupila zeleniš na pijaci, unela dovoljno hlorofila (zima je bila duga, sad sam bledozelene boje), pravila tinkturu od sremuša, ostatak iseckala i u teglice! Sad onako s ljubavlju gledam rotkvice, salatu, kelj, kelerabu (ups, pojela sam je!), mladi lukac, peršun, celer, cveklu....kakvi buketi cveća, meni ovo povrće kao Oskara da sam dobila. Prava sam koza, šta da radim.

11. Е, штета, требао си бар број да прибележиш :) Ма да, какав је данас дан, сунчан, чиста река, зеленило, нека деца ушла у воду, смеју се, сви радосни, причају, а ја...онако. :)
    Живим у природи, па ми је интернет противтежа претерано здравом животу. Имам поглед на зеленило, веверице ми улазе у кућу, и како је мени изазов да начисто подивљам! Е па нећу! :)

12. Jao Srbijanko, daj da ti se uvalim u goste (trep, trep), daj malo ja da podivljam jedan krug! Ovo kod mene ni selo ni grad, ni varoš ni turističko mesto!

13. Може, али сморићеш се, много је ово мирно. Можемо да се мењамо. :) А овако кукају и они на приморју, море им преседне, увек је живот "негде другде" :) И моје је варошица, до тзв. центра само сиђем, три минута ми треба. После моје улице је ливада и шума, ја живим на крају, тако да ми није тешко да имам утисак дивљине. Ко живи у стану, и има разлога да оде у природу... није то лоше.

Јесте пролеће супер због тог биља, све што си набројала је тако дивно зелено...ааа, не могу више!! Хоћу бетон, хоћу смог, бетон блок, бетон блок! :))

14. Evo ti moj golubarnik u potkrovlju, eve ti zgrade naokolo, eve ti na volju! Čim odemo malo dalje od grada, svuda đubre i užas, dođe mi da plačem. Toliko su ljudi nenormalni, da ne mogu da verujem!

15. Ja ću sutra ovde
    https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/13991_10200921863470619_528174767_n.jpg
    Doduše ne znam da li će sad biti toliko zeleno. Uzmem šator, vreću, vino, hleb, slaninu i nož. Ne znam da li da nosim telefon. Ali mislim da bi ceo svet propao kad jedan dan ne bih bio dostupan da me zvrckaju i šalju mi mejlove sa glupavim pitanjima i zahtevima. Čudim se, kad je nedelja prestala da bude neradni dan?

16. Toliko su ljudi nenormalni, da ne mogu da verujem!

Свуда су такви, и овде комшије умеју свашта да баце у шуму, иако су контејнери давно измишљени. Шума ми је била омиљено место за игру када сам била мала, и знам да сам плакала када сам видела шта раде. Није ми ни сада много другачија реакција. Стоке.
    Волим поткровља, и мислим да никада нисам становала у неком а баш сам се селила доста по Бг-у током студија.. :)

То на слици је баш река, ова моја се улива у ту :)

17. То на слици је баш река, ова моја се улива у ту :)

Da, jedno dva tri kilometara levo. Ali do ove moje terasice mora da se pređe preko ovoga Smeće, smeće, smeće... :(
    https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/p417x417/538023_10200921858430493_1074234441_n.jpg
    https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/529872_10200921862230588_1841671091_n.jpg
    Trebalo bi im lomiti ruke i noge na licu mesta kad donesu da bace.

18. Valdo, časti sebe jednim danom brez telefona, uvek možeš dimne signale da šalješ! :)

Srbijanko, ovo moje potkrovlje je minijaturno, svako malo-od kraja do kraja sobe - mi se klanjamo ko Japanci da ne raspalimo čelenke. Nije ono fensi, kao neki šabi šik, kao neka eklektična nonšalante varijanta...ovo je više po kvadraturi kineska varijanta, sa stilom Memedovića u Sibiru. Leti da se usereš od vrućine, zimi ko u frizu...šta reći...odmah bi se izlečila od vapaja za betonima!
    A, da. I ima milijardu golubova koji su takvi tupani da im nema ravna: stalno grebu nogama po staklu na kosom krovnom prozoru, trudeći se da tako stoje, pa klize, pa se vraćaju, pa se žale na sudbinu...juuu!

EDIT: Ne mogu više ni da slikam đubre, ni ona g**a u gradu koji krošnje platana po ulici šišaju ko ludake, pa nakazno izgledaju, kao da ih pojelo nešto!

19. И ја имам слике ђубради (и смећа), али боље да не качим. :) Утисак као да су ратне катастрофе..горе, много горе.
    Гого, може, ево теби веверице и осе за те голубове. :)

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.