Ко последњи побједник 130

1. CITАT Tatić TАTIC
    Ја губим килограме, али не осећам се добро. Тј. осећам се добро, али све то води поправљању моје спољашње слике, а изнутра исто : )

2. Ja se divim ljudima koji mogu da se ugoje. Ozbiljan sam.

3. Verovatno si relativno mlad :)

4. Baš vas, muške, briga imate li kilu ili pet viška. Vama to "šarAmantno" stoji, vi ste bre zaštićena sorta po tom pitanju. Jedva čekam da mi svane sve sveže sas pijace; ne mogu više jednoličnu hranu da jedem, ubi me načisto. A nemam para da svaki dan jedem kinou, bademe, suvo voće i ostala fensi jela. Volim basmati pirinač-goji. Volim paneer (indijski sir od domaćeg mleka koji se pravi sa limunskom kiselinom), ali goji ; volim još sto drugih lepih namirnica, al mućak. Imam utisak da samo vodu pijem, opet bih se ugojia!
    Ah, kad se setim svojih ranijih godina, kad o kilaži niiiiikad nisam mislila ili brinula...:/

5. Gogo, mora čovek da nađe meru između hedonizma i estetike :) Ja bih najradije bio asketa, ali ne da mi prokletstvo neko. Sve mi čula diktiraju, i fizička i duhovna. Da se moja volja pita (a ogromno se ne pita), bio bih isihasta ili zen monah. Ovako jbg. Svako zadovoljstvo mi je uživanje, i sve je to intenzivnije kako vreme prolazi. Ne mogu da iskusim plemenitost odricanja. U stvari mogu, ali ne uživam u njemu. Verovatno je stvar unutrašnje discipline.

6. Уживање је вежбати уживање, а ја то сада радим. Ако је заборављање уживања један вид аскетизма, онда имам чиме да се похвалим, али, при том, не могу да величам себе како ми је тежина увек мање-више иста, јер није подвиг у тим околностима. :)
    И имам трип кроћења неког дела психе. Ето, медитација, замишљам да сам на некој раскрсници, посматрам гужву на аутопуту. И сада чекам резултате у виду тога да мисли које ми се не допадају, нарочито туђе, само пролазе, одлазе, а мене баш брига. И ја сам рекла како вежбам уживање, али прво мора ово да бих могла оно све са постојећим и непостојећим чулима. Мада иде то и симултано. :)

7. Uživanje je vežbati uslovno izravnanje trigonometrijske 2d mreže. I srećan sam.
    :)

8. Пре неких двадесет година, клинац био, упражњавао сам јогу и покушавао ТМ. Не да бих стекао контролу над собом, већ да бих стекао контролу над светом, тад још нису били отворили Хогвортс. И тако једном лежим у кади и снагом воље, концентрације, покушавам да оборим пешкир са чивилука, даљински. Толико о нормалности. Наравно, није ишло. Одустанем, и онда ми падне на памет: а шта би било да је пешкир сасвим случајно, сам од себе спао током тог мог чарања. Закључим ту да бих се мнооооооооого истриповао, као имам неке моћи... Најсмешнији део: чим сам то помислио, пешкир у том тренутку пао са чивилука. Још увек не знам шта се ту десило. Да сам имао мудрог учитеља, сада бих био богатији за нерешен коан :)

9. :) мени живот обилује синхроницитетима. Да се не бих триповала, игнорисала, покушавам да разумем. Не могу да пишем на оној теми "ваше чудне навике и особине" не би им било краја, а и непријатно ми. Размишљам шта је прикладно за нормалце написати, и одустанем. :) Много ми менталне снаге оде на то да то прилагодим, уљудим. Не могу ни да се јадам, исто застанем. Тешко ми да се јадам, боље да будем глупаво срећна и да ми ништа не фали. :) То када не патим, наравно, али сада ми још глупље да патим. Пролеће. Одо и ја на неку тригонометрију, ту је бар све одмах јасно. :)

едит: а и дешава ми се да се улогујем баш када неко постује на ову тему, мада дешава ми се и да је све нормално, и то све отприлике фифти-фифти, не знам шта би мудраци на то рекли.

10. Скроз уврнуто, овде не треба да се постује још бар зилион година, шта се ово дешава!
    Ово сам ја призвала, одох сада да замишљам пролазак Халејеве комете, кроз стратосферу.

11. Ово сам ја призвала, одох сада да замишљам пролазак Халејеве комете, кроз стратосферу.

Ma pusti je malo kroz troposferu, zanimljivije će da bude :)

12. Najkvalitetnije novine definitivno. Pogotovo sam upamtio članak u kome se spominje da je iz satelita moguće videti boju čovečijeg oka i da li je u pljeskavicu stavio vegetu ili ljutu tucanu.

13. Jeeeeee, specijalni efekti!!!! :)))) Ali toliko puta su slagali oko tih kataklizmi da sam na kraju postao skeptičan. Valjda nemamo dostojanstvo dinosaurusa koje zaslužuje istrebljenje udarom nebeskog tela. Tipujem na degeneraciju ili nuklearni rat. Ili transhumanizam za fanatike.
    EDIT Ali vest je toliko glupa da bi tu osobu valjalo upucati. Valjda zato i ne postoji potpis ispod članaka.
    EDIT EDIT :)
    http://www.24sata.rs/vesti/svet/vest/poslednja-vest-kometa-postoji-ali-ne-brinite-danas-je-1-april/131329.phtml
    A ja se bre uplašio...

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.