Legalizacija medicinske marihuane: Za ili Protiv

1. Поступајући одговорно према себи и према држави, ми поступамо одговорно и према својим будућим нараштајима, али и према читавом човечанству.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ed/Troms%C3%B8_view.jpg

2. Онда ће тим знањем у оквиру својих интересних група покренути реформе какве желе да постигну!

https://bearspace.baylor.edu/Jay_Dittmann/www/physics/cern-control-centre.jpg

3. Поступајући одговорно према себи и према држави

znaci, ako drzava kaze da je potrebno istrebiti sve homoseksualce, hvataj pusku. ako kaze da ti je komsija lopov, iako tebi bas nije najjasnije kako, uzimaj pusku. bez razmisljanja, samo odgovorno.

4. jebi ga, ipak je to zakon, to je ono sto kaze drzava. kazes da je to tako i ne treba mnogo razmisljati zasto je tako. oduvek je bilo tako. dakle, hvataj pusku.

5. e granjka granjka, ako si stvarna osoba, da mi je tebe i jos par miliona takvih ko ti, pa lepo da postanem diktator, da se iznajebem zena, prozajebavam ko covek, pa posle neka me ubiju ko gadafija, necu zalim...

6. Целт, капирам да злонамерно и ниско изврћеш све што сам рекао, али ако ти је то игра, нека ти буде. Тиме себе срозаваш на ниво обданишта.

granjka, ako je nesto zapisano u zakonu, o tome se ne treba razmisljati, jel da? to je tako, oduvek je bilo tako, i zauvek ce biti tako?
    kad se promeni, opet o tome ne treba razmisljati, to je tako i oduvek je bilo tako, i zauvek ce biti tako, jel da?

"drzava" je nesto vece, mocnije od tebe, na sta ne mozes da utices, i cemu apsolutno moras da se povinujes, jel da?

Ако не знаш Устав и право грађана онда - ДА. Ако знаш, онда већ имаш одговор.

7. не живе једино Срби овде

Лимаре, Срби држе 95% власти у својим рукама и чине преко 83% становништва према попису из 2011. Стога је на нама највећа одговорност.

8. e granjka granjka, ako si stvarna osoba, da mi je tebe i jos par miliona takvih ko ti, pa lepo da postanem diktator, da se iznajebem zena, prozajebavam ko covek, pa posle neka me ubiju ko gadafija, necu zalim...

Ено ти у Јапану 127 милиона таквих. Немају диктатора. 2. су економија у свету. Иди тамо да ти се смеју.

9. Ако не знаш Устав и право грађана онда - ДА

znaci ja, kao neko ko i ne zna dobro ustav, treba da zapostavim svoj zdrav razum, moral i obicaje, da zaboravim istoriju, i da radim kako mi kaze drzava? to je normalno.

zakon je takav, oduvek je bio takav i zauvek ce biti takav, za bilo kog ko ne zna ustav i pravo gradjana.

10. Oceania is at war with Eurasia. Oceania has always been at war with Eastasia.

jel tako?

11. zakon je takav, oduvek je bio takav i zauvek ce biti takav, za bilo kog ko ne zna ustav i pravo gradjana.

Управо тако. Јер таквој особи не можеш објаснити појмове попут ``обичајно право``, ``измене и допуне закона``, ``пречишћен текст закона``, ``тумачење закона``, ``судска пракса у тумачењу закона``. Залуд. Неписменој особи можеш само објаснити да не пиша на јавном месту, да не сере по парку где се играју деца, да зелено светло на пешачком прелазу значи да може, а црвено - да не може да пређе улицу. И то је успех ако схвати.

А ако особа познаје устав и закон, онда зна да постоје механизми за промену, допуну и укидање закона и подзаконских аката. Наравно, таква особа зна шта које светло на пешачком значи.

12. Što se tiče ostalih, na slogu oko marihuane treba pozvati i Šiptare iz Preševske doline. Zna se ko kontroliše puteve droge. Nego, da li bi trebalo praviti registar ateista? Čisto da se zna ko su, da im se pruži stručna sakralna pomoć, jer takvi ljudi, iako zvanično čine samo par procenata stanovništva, ipak svojim postojanjem protivni su onoj ogromnoj većini... I ne samo to, već šire taj ateizam među svojom decom, i ostalim stanovništvom, a često su i anacionalno i antinacionalno nastrojeni, da ne kažem internacionalno... pa ih možda za svaki slučaj - u registar, ako dođe do sranja, prvi će da izdaju? Naravno, takav posao bi bio posao verskih zajednica, ali možda bi verske zajednice mogle da urade to u saradnji sa ministarstvom za vere? I još, u saradnji sa ministarstvom za nacinalne manjine (ili kancelarijom, sad sam zaboravio), napraviti popis i registar pripadnika nacinalnih manjina, jer u slučaju rata, poznat je slučaj, one teže svojoj matici, a matice im neretko ratuju protiv nas? Ozbiljna država bi trebalo o svemu da razmišlja.

13. zakon je takav, oduvek je bio takav i zauvek ce biti takav, za bilo kog ko ne zna ustav i pravo gradjana.
    Управо тако. Јер таквој особи не можеш објаснити појмове попут ``обичајно право``, ``измене и допуне закона``, ``пречишћен текст закона``, ``тумачење закона``, ``судска пракса у тумачењу закона``. Залуд. Неписменој особи можеш само објаснити да не пиша на јавном месту, да не сере по парку где се играју деца, да зелено светло на пешачком прелазу значи да може, а црвено - да не може да пређе улицу. И то је успех ако схвати.

Ja nemam Ustav u glavi, ali me to ne čini nepismenim. Ovo je ogromna oholost i bahatost izreći.

Oceania is at war with Eurasia. Oceania has always been at war with Eastasia.
    jel tako?

Zašto očekuješ da je on to čitao? Pa on to živi, čitanje toga mu nije potrebno. Možda drži na stolu deseto izdanje osnovnih principa Englosoca i pročišćeno novo izdanje novogovora.

14. Nego, da li bi trebalo praviti registar ateista?

Већ постоји. Сами су га направили.

Čisto da se zna ko su, da im se pruži stručna sakralna pomoć, jer takvi ljudi, iako zvanično čine samo par procenata stanovništva, ipak svojim postojanjem protivni su onoj ogromnoj većini...

Атеистима није могуће пружити сакралну помоћ, пошто је то термин неспојив са њиховим начином живота. Сакрални на латинском ``свети``, појам који не постоји у њиховом вредносном систему.

I ne samo to, već šire taj ateizam među svojom decom, i ostalim stanovništvom, a često su i anacionalno i antinacionalno nastrojeni, da ne kažem internacionalno...

Слобода говора им је загарантована Уставом. Имају своје удружење, своје сајтове, а и свој месечни часопис. Део су интернационалне мреже атеиста.

Naravno, takav posao bi bio posao verskih zajednica, ali možda bi verske zajednice mogle da urade to u saradnji sa ministarstvom za vere?

Наравно, писмена особа зна да овај посао обавља Републички завод за статистику. Верске заједнице не могу обављати тај посао, као ни Министарство вера.

I još, u saradnji sa ministarstvom za nacinalne manjine (ili kancelarijom, sad sam zaboravio), napraviti popis i registar pripadnika nacinalnih manjina, jer u slučaju rata, poznat je slučaj, one teže svojoj matici, a matice im neretko ratuju protiv nas? Ozbiljna država bi trebalo o svemu da razmišlja.

Особа са средњом школом зна да Министарство одбране Републике Србије, у сарадњи са Републичким заводом за статистику има ове податке. Подаци су јавни и доступни на интернету. У случају рата, Војнобезбедносна агенција има све личне податке о свим грађанима, као и о грађанима који су припадници националних мањина.
    Лимару, све одговоре које сам ти изнео важе за готово све западне, тзв. демократске државе. С том разликом што легло демократије у Америци има много више безбедносних и шпијунских агенција од Републике Србије. Надам се да си стекао неки елементарни увид у државне институције. За сва даља питања из основне и средње школе, стојим ти на располагању.

15. znaci, visoko obrazovani covek, sa dobrim kucnim vaspitanjem, mora da studira pravo granjka, da bi znao da li je nesto dobro ili ne? evo recimo ja, ne poznajem pola od toga sto si napisao, ali imam dovoljno znanja iz elektronike da projektujem neko oruzje, i drzava mi zatrazi to.

koje su mi tu opcije, posto po tebi one su:
    1. da ne razmisljam zasto je to pogresno, i da radim sta mi se kaze.
    2. da naucim te stvari sto si reko i da zaista razumem to sto mi se kaze, i budem srecan povodom toga sto radim sta mi se kaze.

taj ustav sto ti pominjes mi lici na pranje mozga onda granjka. necu da ga ucim ako je tako...

16. jer cilj drzave granjka nije da te natera da rradis nesto. idealna drzava ima stanovnike koji zaista razumeju kako se to radi, srecni su sto to rade, te nema potrebe da postavljaju pitanja zasto to rade. jer im je jasno.

17. jel tako granjka?

18. Da, Granjka. Sam kažeš da DB i policija poseduje sve registre, to znam i ja. Nego, ja ne svršavam ni na Ameriku ni na Švajcarsku, ni na ustavno pravo i poredak, pusti to, ajd. I još, u osnovnoj i srednjoj školi se ne uči ko te sve špijunira. Postoje podaci, naravno, ali postoji li, registar ovakav:
    ATEISTI:
    1. Taj i Taj, adresa ta i ta, karakteristika ta i ta.
    2. Taj i Taj... itd.

Ili:

SLOVACI:
    1. Taj i Taj, adresa ta i ta, karakteristika ta i ta.
    2. Taj i Taj... itd.

Nego mi je ovo smešno:
    Registar ateista

Већ постоји. Сами су га направили.

Део су интернационалне мреже атеиста.

Šta su oni, paukovi? To je lično opredeljenje, a ne pripadnost nekoj "mreži". Ovakvim izletima pokazuješ koordinate u kojima se kreće tvoj mentalni sklop. Da nisi ispao iz Balkanskog špijuna?

A što se tiče škole, izvini, ja sam išao u Filološku gimnaziju, tamo me nisu učili kako su ustrojeni mehanizmi za skupljanje podataka i pravljenje registara pripadnika ove ili one grupacije, samo one dosadne stvari, jezike, književnost, istoriju, umetnost, ta sranja. Nego, ako su ti podaci javno dostupni na internetu, baci link, majke ti. Baš me interesuje u šta mi veruje komšija odozgore ili ko je najbliži Bugarin, da prvo po njemu udarim u slučaju nekog sranja, kako duhovito nečiji deda kaže.

19. celt ти мене зезаш, ал ајде...

imam dovoljno znanja iz elektronike da projektujem neko oruzje, i drzava mi zatrazi to.
    koje su mi tu opcije

1. Ако живиш у Америци - тражиш уговор о заштити ауторских права
    2. Ако живиш у ЕУ - тражиш уговор о ангажовању и заштити ауторских права
    3. Ако живиш у Србији - тражиш да ти плате, па правиш.

taj ustav sto ti pominjes mi lici na pranje mozga onda granjka. necu da ga ucim ako je tako...

Не буди буквалиста. И Устав може да се мења у Србији. Поента је у познавању правних механизама за остваривање грађанских права. Што мислиш да нико од политичара не желе да грађани то знају, него их кљукају са Европском унијом, Косовом, сукобима и аферама?

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.