Pitajte granjku

1. dusan1001
    Koliki je ajkju prosečnog čitaoca kurira

Не бих знао, мислим да није претерано другачији од оних који читају било који дневни лист.

2. Valdemar
    Hteo bih da prestanem da budem Valsinarb, ali ne mogu. Imaš li neki savet za mene?

Причали смо већ о томе. Редовнa терапија и нестаће Вендислав.

3. Natnat
    Kako da saznam da li je moja zgrada uknjižena? Naime, investitor tvrdi da je predao zahtev pre 6 meseci. Da li je moguće da se toliko čeka na obradu?

Могуће је.
    Може он да преда, али недостаје нам људи у катастру (ето ти на курчина Лимару и сви остали што би да отпуштате државне чиновнике!!!) који би обрадили све захтеве. У Београду има око 70% неукњижених објеката. А ми не обрађујемо ни 3%. Око 50 захтева дневно у просеку прими свака општина. Ја немам толико, мој крај је буржујски, овде су легализовали на време да би наплаћивали скупо.
    У плану је да се уведе електронски потпис и плаћање, као и да се ЗАПОСЛЕ нова браћа катастарци, све по ЕУ стандардима, па ћемо укњижбе да завршавамо исти дан, као што је то случај са Бугарском.
    Јбг... сви се сете државних институција тек кад им пригори при дупету. (Ко са овим болницама што их сада шатро сликају, а до сада нису постојале и тамо се нико није лечио...).

4. Granjka, lečitelju, spasitelju, hvala ti. Ja ne znam šta bih inače radio. Znaš, on ponekad potpuno preuzme kontrolu. Bojim se za sebe i za svoje bližnje. Jednom sam otišao toliko daleko da sam svojoj babi kad se prekrstila rekao da je ignorantkinja. Primeti: ignorantkinja, ne ignorant, u ženskom rodu sam rekao! Postajem politički korektan, Granjka! Neće na dobro da izađe.

5. Прескочио си мој пост, није у реду. После ће бити "случај застарео".

6. Granjka, je l’ imaš ti možda malo mozga manjka?

7. Жајкачо мађијо јел се не љутиш за ону дефку?

8. Ne, pa što bih se ljutio.

9. А видим коментирао си, па реко оно..знао сам да си људина, Маунт Еверест од чоека.

10. Valdemar Сад знаш како је нама грешницима када морамо да слушамо она просеравања Вендислава. Срећом па си издавач, шта би тек било да си касапин?

11. Scouser Зато што не примам таква питања. Ништа лично.

12. Zhajk
    Granjka, je l’ imaš ti možda malo mozga manjka?

Да.

13. Pakao Juga
    Granjka

Sa kojim igračem bi mogao da uporediš Nemanju Matića? Mene najviše podseća na Balaka.

Da li misliš da je Stanojević najbolje rešenje za selektora, ako ne zašto ne, i ko umesto njega i zašto?

Не бих знао одговор ни на једно питање. Извини.

14. Срећом па си издавач, шта би тек било да си касапин?

Deda mi je bio kasapin, i pradeda. Drugi je bio četnik u istočnoj Bosni, i posle dinamitaš u rudniku. Stric mi se borio u Srebrenici. Ja bio u Račku. Ko zna šta će biti na kraju od mene.

15. Granjka, je li muzika najljepša i najbolja stvar na svijetu? Je li muzika neki idealan bog?

16. Valdemar Осећа се тај дух геноцидног србочетништва код тебе... Биће од тебе српски Павелић.

17. vesnam
    Granjka, je li muzika najljepša i najbolja stvar na svijetu? Je li muzika neki idealan bog?

Не могу да замислим дан без музике и мислим да је свакако део најлепших и најбољих ствари на свету (не једна и једина). Да, може се рећи да је музика неки идеалан Бог хармоније и смисла. Не знам шта волиш од музике, али мене су одушевили за сва времена Фреди из групе Квин и Иван Реброф соло извођач. Хомофоби и русофоби су ускраћени за тако много лепих ствари...

18. Granjka, imam dilemu, radim neku lekturu, pa su likovi u romanu sakupljeni iz cele Srbije i Crne Gore i Bosne. Svaki govori svojim svojim narečjem, ali samo delimično, meša se književni govor sa lokalnim, a i taj lokalni je netačno naveden jer autor ne zna kako ljudi gde govore. Šta misliš, da li bi onda trebalo da svuda šibnem književni govor, ili da tražim kako bi ljudi iz tog i tog mesta stvarno govorili?

19. Valdemar
    Granjka, imam dilemu, radim neku lekturu, pa su likovi u romanu sakupljeni iz cele Srbije i Crne Gore i Bosne. Svaki govori svojim svojim narečjem, ali samo delimično, meša se književni govor sa lokalnim, a i taj lokalni je netačno naveden jer autor ne zna kako ljudi gde govore. Šta misliš, da li bi onda trebalo da svuda šibnem književni govor, ili da tražim kako bi ljudi iz tog i tog mesta stvarno govorili?

Уради тако да те не буде срамота пред самим собом када будеш прегледао свој рад за 5-10 година. Дакле, према својој вештини, знању и савести.

20. A šta ako neće dodatno da mi plati autor za taj dodatni trud, već ostaje pri istoj?. I onda ja ostavim te brljotine, a stoji moje ime kao lektora? Između savesnosti, sujete i profesionalnog ugleda se borim.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.