faktorijel ko faktorijel je lak da nemož biti lakši, samo provrtiš promenljivu kroz for petlju i pomnožiš je sa svakom vrednošću promenljive koja određuje petlju. A meni i dalje nije jasno šta se u ovom zadatku traži
(btw ovo nije moja soba, niti sam ja imao...za sta da koristim onu rolnu papira)
Kasno sam se setio da dodam, morao sam da editujem :D
Ali da, cuvam i jednu Pavlovicevu mast u fioci, posto me po nekada jednostavno mrzi da trosim energiju na pokrete ruku..
Sejo_govedo
program p1;
var
n,s,i:integer ;
begin
writeln('uneti broj');
readln(n) ;
S:=0 ;
FOR i:=6 TO n DO
begin
S:=S+(i puta i puta i);
i:=i+2;
end;
writeln(s);
end;
Ne valja ti ovo, i:=i+2 sjeba petlju i ode sve u kurac.
ok, skapirao šta zadatak traži, lako je. Samo mi reci da li u paskalu beše možeš da napišeš npr. 2^2 ili nema integrisano stepenovanje? Pošto bi onda mogao da mu vrtiš da li je pozitivan ili negativan preko (-1)^n
postoji kod za kvadrat (sqr) (jeste li izvaliil kako zanimljivo izgleda kod za kvadratni koren: sqrt, gotovo da se cita kao skvirt..), ali ne znam ga za neki visi stepen
E a fazon je što ja ovo uopšte ne vežbam, čak nemam ni instaliran Paskal na kompu zbog jebene win8 gde me mrzi da tražim down. :D
Radim kao da znam u glavi gde ću da pogrešim lololo
Eme ložiš da vam na takmičenju daju nacrtan algoritam za množenje deset brojeva
TESLARAC, VIMO SE U FINALU
Malo se programira, malo se drka
faktorijel ko faktorijel je lak da nemož biti lakši, samo provrtiš promenljivu kroz for petlju i pomnožiš je sa svakom vrednošću promenljive koja određuje petlju. A meni i dalje nije jasno šta se u ovom zadatku traži
platipusu, ovaj toalet papir na stolu ti sluzi kad se smoris malo od ucenja pa izdrkas, da se obrises?
Radjarde, tebra, ja imam na kont imam 5 zadataka, duplo teži brate lololo
Kasno sam se setio da dodam, morao sam da editujem :D
Ali da, cuvam i jednu Pavlovicevu mast u fioci, posto me po nekada jednostavno mrzi da trosim energiju na pokrete ruku..
Hahahhahahahahahah
program p1;
var
n,s,i:integer ;
begin
writeln('uneti broj');
readln(n) ;
S:=0 ;
FOR i:=6 TO n DO
begin
S:=S+(i puta i puta i);
end;
writeln(s);
end;
Ne valja ti ovo, i:=i+2 sjeba petlju i ode sve u kurac.
ok, skapirao šta zadatak traži, lako je. Samo mi reci da li u paskalu beše možeš da napišeš npr. 2^2 ili nema integrisano stepenovanje? Pošto bi onda mogao da mu vrtiš da li je pozitivan ili negativan preko (-1)^n
postoji kod za kvadrat (sqr) (jeste li izvaliil kako zanimljivo izgleda kod za kvadratni koren: sqrt, gotovo da se cita kao skvirt..), ali ne znam ga za neki visi stepen
Program dgfdg;
var i,s,n,z:integer;
readln(n);
s:=1;
z:=1;
fori:=2 to 2*n do
begin
s:=s x z x i;
z:=-z;
end;
writeln(s);
end.
Hujo, zar to nije :
sqr(x) --- kvadrat
sqrt(x) ---- koren ?
bači pogled na edit, da ne objašnjavam opet
ovaj zadatak sa mnozenjem ovako nekako:
edit: ne valja, nisam lepo procitao zadatak, onako je kako sejo napisao.
Јеси испробао? Ја мисли мда не би требало...
var i,s,n,z:integer;
readln(n);
s:=1;
z:=1;
fori:=2 to 2*n do
begin
s:=s x z x i;
z:=-z;
end;
writeln(s);
end.
Hvala. Po milijarditi put.
I izvinite sto vas maltretiram.
Јел ради овај и онај прошли???
opušteno
E a fazon je što ja ovo uopšte ne vežbam, čak nemam ni instaliran Paskal na kompu zbog jebene win8 gde me mrzi da tražim down. :D
Radim kao da znam u glavi gde ću da pogrešim lololo
jel vi trolujete, leba vam?