Paskal

1. Радјард Куплунг
    Eme ložiš da vam na takmičenju daju nacrtan algoritam za množenje deset brojeva

TESLARAC, VIMO SE U FINALU

2. faktorijel ko faktorijel je lak da nemož biti lakši, samo provrtiš promenljivu kroz for petlju i pomnožiš je sa svakom vrednošću promenljive koja određuje petlju. A meni i dalje nije jasno šta se u ovom zadatku traži

3. platipusu, ovaj toalet papir na stolu ti sluzi kad se smoris malo od ucenja pa izdrkas, da se obrises?

4. Radjarde, tebra, ja imam na kont imam 5 zadataka, duplo teži brate lololo

5. (btw ovo nije moja soba, niti sam ja imao...za sta da koristim onu rolnu papira)

Kasno sam se setio da dodam, morao sam da editujem :D
    Ali da, cuvam i jednu Pavlovicevu mast u fioci, posto me po nekada jednostavno mrzi da trosim energiju na pokrete ruku..

6. Malo se programira, malo se drka

Hahahhahahahahahah

7. Sejo_govedo
    program p1;
    var
    n,s,i:integer ;
    begin
    writeln('uneti broj');
    readln(n) ;
    S:=0 ;
    FOR i:=6 TO n DO
    begin
    S:=S+(i puta i puta i);
    i:=i+2;
    end;
    writeln(s);
    end;

Ne valja ti ovo, i:=i+2 sjeba petlju i ode sve u kurac.

8. ok, skapirao šta zadatak traži, lako je. Samo mi reci da li u paskalu beše možeš da napišeš npr. 2^2 ili nema integrisano stepenovanje? Pošto bi onda mogao da mu vrtiš da li je pozitivan ili negativan preko (-1)^n

9. postoji kod za kvadrat (sqr) (jeste li izvaliil kako zanimljivo izgleda kod za kvadratni koren: sqrt, gotovo da se cita kao skvirt..), ali ne znam ga za neki visi stepen

10. Program dgfdg;
    var i,s,n,z:integer;
    readln(n);
    s:=1;
    z:=1;
    fori:=2 to 2*n do
    begin
    s:=s x z x i;
    z:=-z;
    end;
    writeln(s);
    end.

11. Hujo, zar to nije :

sqr(x) --- kvadrat
    sqrt(x) ---- koren ?

12. bači pogled na edit, da ne objašnjavam opet

13. ovaj zadatak sa mnozenjem ovako nekako:

edit: ne valja, nisam lepo procitao zadatak, onako je kako sejo napisao.

14. Ne valja ti ovo, i:=i+2 sjeba petlju i ode sve u kurac.

Јеси испробао? Ја мисли мда не би требало...

15. Program dgfdg;
    var i,s,n,z:integer;
    readln(n);
    s:=1;
    z:=1;
    fori:=2 to 2*n do
    begin
    s:=s x z x i;
    z:=-z;
    end;
    writeln(s);
    end.

Hvala. Po milijarditi put.
    I izvinite sto vas maltretiram.

16. Јел ради овај и онај прошли???

17. E a fazon je što ja ovo uopšte ne vežbam, čak nemam ni instaliran Paskal na kompu zbog jebene win8 gde me mrzi da tražim down. :D
    Radim kao da znam u glavi gde ću da pogrešim lololo

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.