Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Kad je roknuo Martija sekirom mislio sam aukurac izgiboše obojica, ne nađe ih niko više.
Izašao je i prevod ako nekog zanima.
http://www.prijevodi-online.org/serije/view/1971/true-detective
EDit: Eto i linka
A link za epizodu?
volim te
hahh...a gotivni su likovi,ko neki kopneni gusari
Obrisah post o tome kako sam razočaran krajem. Tješim se time da je ovo kraj sezone a ne serije. Osim ako druga sezona ne bude totalno druga priča, e onda su usrali, ondas bi ovo bilo kao Šerlok Holms sa daleko boljom pričom i klasično Šerlokovskim krajem.
Па...ако ништа друго, баш смо се забавили смишљајући сценарије хаха.
Кад су кренули да траже гмаза, мислио сам, сад ће да се изгубе у лавиринту неком и ту да се заврши, драго ми је да сам погрешио у процени лол.
Морало је мало масније да буде, да убаце нека добра срања, неке бруталне кадрове...
Немам замерке како је заокрижена прича, само сам очекивао више. Мада, сам сам за то крив. Да сам гледао без читања свих теорија по нету, нема шансе да би ми све то пало на памет.
А једу говна да нису хтели да завлаче, где нису, превише је простора добила Мартијева породица у серији од 8 епизода да би на крају све то ''одбацили''. У ствари, ништа нису одбацили, они цртежи Мартијеве ћерке морају да имају неке везе. Очекујем бар некакав наставак приче у другој сезони.
Допао ми се разговор на крају.
Vidim ljudima se sviđa. Meni nije problem da kažem kako je kraj bio sranje a ostalih 7 epizoda su bile vrhunske.
Nema što više, čekaću drugu sezonu, nadam se da je ovaj glavzrdan debeli rošavi bio samo pion i da slijedi raskrinkavanje organizacije i zašto su oni likovi toliko opčinjeni bili Žutim kraljem.
Ovo je još uvijek ostala misterija, kako su djevojčice za ovo znale.
http://www.wired.com/images_blogs/underwire/2014/02/dolls-660x438.png
I ljudi kako su opčinjeni Žutim kraljem, pričaju o njemu kao mističnom biću, mada može bit da kad je već kraj bio sranje oni su se potrudili da ostatak priče bude dobar.
Није крај био срање, само су очекивања била превелика. Серија ће наставити да јебе, капирам да су доста тога оставили за наставак.
Ja bih ipak da vjerujem da nije kraj ovoj priči, nego samo sezoni. Ovaj kraj me podseća na svršavanje. Dok drkaš fino ti je i jedva čekaš da svršiš a kad svršiš odjednom si nekako snužden, osećaš se isprazno, potrošeno.
A inače što se tiče Martijeve porodice i Rastovog ličnog života, pa fino od početka piše "The lives of two detectives...", evo i da prevedm "Životi dva detektiva..." tako da mi one teorije da su žene umiješane veze blage nisu imale.
Evo zašto je kraj sranje, svaka čast na tekstu.
http://www.break.com/Article/5-unanswered-questions-from-the-true-detective-finale-2585890
Svi smo očekivali neki preokret a poslednja epizoda se svela na hvatanje onog prljavog tipa, ja do kraja nisam mogla da poverujem da se ništa neočekivano neće desiti. Sve je bilo gotovo već u sedmoj epizodi. Odatle toliko razočarenje.
Ja mislim da još ništa nije gotovo. Ovde su natpritodne sile umešane ljudi.
Vučka, lepo reče Pizolatto da nije bio cilj nadmudrivanje gledalaca...ne znam stvarno šta si očekivala nije ovo jebeni Supernatural :)
Kraj nije kakav sam očekivao al opet zamisli koliko bi serija bila nerealna da su oni isterali svoje do kraja i pohapsili senatora i ostale. To se jednostavno u stvarnom životu ne dešava.
Како само кењате. Серија је завршила феноменално, и ништа ЈА ту не бих дир'о. Што каже Марти, ''ухватили смо нашег лика'' на Растово ''нисмо их ухватили све''. Живот је такав, ни онај мали јапански педер није ухватио све Покемоне.
Треба гледати дубљу симболику, митологију која је до детаљаа представљена једном несвакидашњом глумом. А за лудачке плот-твистове гледајте срања попут Лоста.
Ovo što kaže Zapata. Finale je samo zaokružilo odličnu sezonu.
http://www.wired.com/images_blogs/underwire/2014/02/dolls-660x438.png
internet? period odrastanja? nisam siguran da je ova gengbeng scenografija u direktnoj vezi sa glavnom radnjom serije al jbg. u sustini u opisu serije pise drama, krimic, MISTERIJA tako da su se na vreme ogradili da ne moraju bas sve da sazvacu. meni se svidja sto je serija zadrzala neku dozu misterije i neresenih stvari. blaga verzija twin peaksa. sto se tice glavnog negativca, drago mi je sto im je on svo vreme bio dostupan i na taj nacin je verovatno obezbedio rastiju preko potrebnu dozu da i dalje mrzi sebe, zivot i sve u vezi sa njim.