Prijava

Rade, koliko vidim, a baš dobro i ne vidim, čini mi se da je SINUMERIK 840D na ovom videu što si poslao. Strašno dobar sistem upravljanja, ali nekako više preferiram FANUC, jednostavniji je dosta, ali i stabilniji.

Kelte, gdje to radiš? Inače sam po struci energetičar, ali sam se udaljio dosta u zadnjoj godini od nje, valjda zbog prirode posla na kojem radim.

Kizo:
TAKO JEEE!!! Povikaše seljaci, skinuše gaće i skočiše u koprive.

Ako imaš način da plasiraš taj softver, odradi ga da valja. Ako nemaš kupca, batali to na vrijeme, džaba od ljubavi i hobija ako nemaš prostor za napredak.

Ma od toga živim, ali od danas do sutra, nikad ne znam hoću li imati na računu par hiljada evra ili hiljadu dinara. Inače, ovo što radim, ne radi niko u Srbiji. Samo što Srbi ne vole da plaćaju softver, razumljivo. Ne volim ni ja da ga plaćam, više volim torente. Paradoks.

Plasiraj tu priču nekome u inostranstvu i kladim se da će neko da se zakači. Imaš masu oglasa za razvoj softvera, šikni nekome E-mail o tome šta radiš, neko će da te primi da radiš.

Plasiraj tu priču nekome u inostranstvu i kladim se da će neko da se zakači. Imaš masu oglasa za razvoj softvera, šikni nekome E-mail o tome šta radiš, neko će da te primi da radiš.

Problem je što nisam programer, već jezičar. Ja radim jezički deo, algoritme, pravila, strukturiram baze podataka (jebeš ga, ako si čuo za matematičku lingvistiku)... i tako to, a imam par programera koji odrade posao informatički. A za tako nešto ne bih u inostranstvu imao nikakve prođe, kome treba u Australiji ili Nemačkoj srpski? :) Što se mene tiče, ranije sam znao bejzik, a sad se nešto kobeljam u HTML-u, i to je to.

U tom zecu leži grm. Nismo se odmah razumjeli, a iskren da budem, nisam ni znao da nešto takvo postoji. :D

nisam ni znao da nešto takvo postoji. :D

Pa, koliko sam trenutno neispavan i lud, jedva da postoji :)

Када не производим гужву у катастру и редове у банци, обично производим троношце за пензионере (оне слатке мале дрвене што су се некад бабе пеле по њима, као хоклице) али то је у сивој зони, јер немам пријављену радњу.

kizo
Самоуправни социкомунизам је супер ствар али није добор када мајмуну даш да уђе у тенак - он не уме њиме да управља. А у праву си, ти си бре агрикултурни менаџер, а не сељак. Менаџеришеш мотику и њиву :=) Шта фали изразу пољопривредник? А, да, знам - ви сте пре БРЕ пољопривредни хемичари, јер све заливате хемијом да поцркамо ми градска жгадија! УА агрикултурни менаџери!

Од индустрије једино овај мој хоби оклопарења у слободно време, преуредио подрум да ми буде полу-радионица за чукање по лиму који набавим из Џип Комерца, па скидам скице из оклопарских приручника како направити неке простије облике заштите за торзо или руке (за кациге или пуне плочане оклопе ми треба ковачка пећница). Немам планове да буде неки врхунски рад као старих мајстора, само довољно да не морам да се испуцам преко хиљаду евра за оклоп после сваке две године.

jebala te ova tema da te jebala.

Birokratki kadrovi su samo dio aparata kapitalitičke buržoazije i vlasnika sredstava proivodnje. Oni su tu da osiguraju privatno vlasništvo kapitalista. Samim tim, u revoluciji će doći do obračuna sa ovim pojavnim oblikom kapitalističkih kotrolora koji učestvuju u otuđenju.

Pa ti, bre, nemaš smisla za biznis...

#Čkalja.