DNK, teorija evolucije po Darlingu i inače, mutacije i tako to

  1. Чаче, ове расправе са тобом су већ довољно трошење времена да бих још додатних сат времена трошио на нечије ставове и размишљања. Из свега што си навео, ја бих рекао да си ти свезнадар, сваштоглед и да имаш заиста много слободног времена. Кад сам био твојих година, читао сам литературу, нашао себе и свој пут, тако да млађима остављам да траже свој. Поштено.

    Цитирам себе, пошто НЕ ЧИТАШ шта ти саговорници пишу:

    Вера као људска слобода мишљења, делања, осећања и уметности је нешто што јалови атеисти никада неће моћи да осете, јер просто немају живота, маште, душе, укуса, осећаја за веру.

    Дакле, односи се на веру, не на целокупан живо. Читај као што је написано, не изврћи, не лажи, не вређај. ``Тупити`` је тако простачки и примитиван израз да ме чуди да после толико одгледаних клипова користиш изразе сеоских кицоша.

    Ne, nego je proizvod ljudskog uma, za koji nema dokaza ni naznaka da je ikako božansko dela, nego nesavršen organ, proizvod evolucije i društvenih normi i jezika. Svega bi bilo. A lični stavovi umetnika koji veruju će logično imati "confirmation bias" prema božanskom, isto kao što neko ko je Srbin više voli Srbiju od recimo Kine.

    Ово је твој став и супротан је мом. Слагао се ти или не, чињеница је да би брисањем свих дела засниваних на религији остали без 90% светске културне баштине. Религија нас је изградила, зато њојзи хвала.

    Sve što ljudi rade je ljudski, nema tu ni religije, ni ateizma, nego samo ljudskih produkata i društvenih konstrukata.

    После оваквих изјава не остаје ни мало простора за даљи разговор на ову тему са тобом. Паметнији си од Диркема, Левистроса, Фрејзера и гомиле других научних радника. То је ваљда тај утицај многог гледања клипова које ми препоручујеш, па ти је сада ваљда јасно зашто немам намеру да их гледам.

    Primeri su ti loši, te zemlje nisu bile sranje jer su ateističke, niti je taj ateizam zapravo ateizam, nego dogmatizovana politička i ekonomska ideologija koja je postala kao religija, što je i dovelo do problema.

    Дакле, видим да си докторирао и то шта је атеизам, а шта није. Пример чим ти не одговара ти га уваљаш у фекалије. Или саговорника. Ваљда је Енвер Хоџа добро знао шта је атеизам када је потписао указ да се избришу сви религијски топоними, да се забране сва јеврејска и српска имена, да се поруше цркве и манастири и да се забрани сваки облик религије. Но, ти ћеш то боље знати, јер си већи атеиста од Хоџе.
    Те земље су биле атеистичке и њихово економско и политичко стање немају никакве везе са њиховом нерелигиозношћу. Е, сад што те пече што су биле пропале земље са атеистичком владавином, ја нисам крив. То су факти записани у историји. Жалим.

  2. Unististe temu jebo vas ja. Ne moze da se troluje u ovakvim uslovima!

  3. После оваквих изјава не остаје ни мало простора за даљи разговор на ову тему са тобом. Паметнији си од Диркема, Левистроса, Фрејзера и гомиле других научних радника. То је ваљда тај утицај многог гледања клипова које ми препоручујеш, па ти је сада ваљда јасно зашто немам намеру да их гледам.

    Čekaj, tokom cele teme govoriš kako ne treba verovati naučnicima, jer smo zatupeli u naučnu religiju i ne vidimo greške i onda se pozivaš na autoritet drugih naučnika? Objasni mi logiku po kojoj jedni naučnici nisu dobri, a ovi jesu. Ah da, kako da zaboravim, pa ovi su na tvojoj strani. Donekle.

  4. Дакле, видим да си докторирао и то шта је атеизам, а шта није. Пример чим ти не одговара ти га уваљаш у фекалије. Или саговорника. Ваљда је Енвер Хоџа добро знао шта је атеизам када је потписао указ да се избришу сви религијски топоними, да се забране сва јеврејска и српска имена, да се поруше цркве и манастири и да се забрани сваки облик религије. Но, ти ћеш то боље знати, јер си већи атеиста од Хоџе.
    Те земље су биле атеистичке и њихово економско и политичко стање немају никакве везе са њиховом нерелигиозношћу. Е, сад што те пече што су биле пропале земље са атеистичком владавином, ја нисам крив. То су факти записани у историји. Жалим.

    Ateizam NIJE ISTO što i antiteizam osnovan na komunizmu, i sve to pretvorenu u neku dogmatsku ideologiju. Vidim da ti ne znaš šta je ateizam. Te zemlje su bile sranje, i to je to, nikakve veze ni religija ni ateizam nemaju sa tim.

  5. Čekaj, tokom cele teme govoriš kako ne treba verovati naučnicima, jer smo zatupeli u naučnu religiju i ne vidimo greške i onda se pozivaš na autoritet drugih naučnika?

    Ти ниси научник, надам се.
    Током целе теме говорим да научници немају довољно материјалних доказа за тврдње да је слон настао од амебе и да су то само нагађања у која не могу да верујем. Ту недостају докази. Видиш, оно што си требао да научиш у тим силним видео клиповима јесте да природне науке, за разлику од друштвених (као што су филозофија и теологија) не могу без материјалних доказа. Религија и филозофија могу, тако да би био ред да се описмениш и схватиш да не можеш примењивати правила природних наука на друштевним. Просто, испадаш смешан, а ниси једини - најсмешнији покушај апсолутне већине атеиста у расправи са неистомишљеницима јесте да употребљавају материјалне доказе у дискусији о нематеријалним предметима/темама - хоћу да очима видим Бога, хоћу да додирнем анђела, да видим рај, да измерим молитву... Потпуно слепило.

    Дао си изјаву о људском делању које нема потребе објашњавати. Искористи неку од твојих речи да је дефинишеш, ја ипак не бих.

    Зато што се не слажем са појединим научницима сада немам никакво право да се позивам на науку и научнике? Ти си фасцинантан и доследан као Вучић.

    Ја оно што видим код тебе је да изврћеш термине како ти одговара. Нажалост, ниси у праву са тачке гледишта речника социологије, атеизам је владао у Албанији и комунизам је био сам политички програм скопчан са атеизмом. Ако ти боље знаш социологију од Владимира Вулетића (ајд сад на нет) или Диркема, онда у реду. Ствараш своје светове, своје изразе и своје смислове, тако да се ваљда зато не разумемо...

  6. Ти ниси научник, надам се.
    Током целе теме говорим да научници немају довољно материјалних доказа за тврдње да је слон настао од амебе и да су то само нагађања у која не могу да верујем. Ту недостају докази. Видиш, оно што си требао да научиш у тим силним видео клиповима јесте да природне науке, за разлику од друштвених (као што су филозофија и теологија) не могу без материјалних доказа. Религија и филозофија могу, тако да би био ред да се описмениш и схватиш да не можеш примењивати правила природних наука на друштевним.

    Imaju dovoljno dokaza, samo što ih ti ne znaš ili odbijaš da ih vidiš. Mogu bez materijalnih, ali opet moraju da imaju izvore neke i da imaju logike i da su istinite, što izjava da 90% svega dugujemo religiji nije.

    Da ne citiram ostalo, to što neko naziva politički sistem "ateizam" i kaže da je vladao u Albaniji, ne znači da to jeste ateizam ili čak i da jeste, da su ga primenjivali kako treba.

    Ajde da i pored svega toga zanemarimo činjenicu da ateizam sam po sebi nema nikakve norme po kojima bi mogao da ustrojiš društvo. Ateizam je samo negiranje bilo kakve božanske ili natprirodne sile, u ateizmu nema pravila koja se odnose na društvo ili svet oko nas, ta pravila obično u ateizmu dolaze iz filozofije, sociologije, neurologije, biologije i ostalog, da bi se stvorio neki humanistički sekularizam, što nije identično sa ateizmom. Ajde čitaj te knjige i promućkaj glavom umesto što samo gledaš u slova.

  7. Колико си упоран и доследан у замени теза, подваљивању нечега што нисам рекао и избегавању свега што ти неодговара је просто за дивљење до имбецилности.
    Ево, промућкао сам главу и схватио да са тобом нема разговора. Тебе човек само може да слуша, јер ти све знаш и за све си у праву. Макар ти тако видиш ствари. Толико си паметан, начитан и образован да би требало да одеш на Филозофски и спалиш им све књиге, јер су по теби нетачне. Ти знаш боље. Лаку ноћ и пријатно.

  8. Zmajevi su dinosaurusi. Dokaz za to je kineski kalendar koji sadrzi 12 zivotinja od kojih 11 jos uvek postoje na Zemlji dok su zmajevi jedini izumrli...

  9. Granjka

    Колико си упоран и доследан у замени теза, подваљивању нечега што нисам рекао и избегавању свега што ти неодговара је просто за дивљење до имбецилности.
    Ево, промућкао сам главу и схватио да са тобом нема разговора. Тебе човек само може да слуша, јер ти све знаш и за све си у праву. Макар ти тако видиш ствари. Толико си паметан, начитан и образован да би требало да одеш на Филозофски и спалиш им све књиге, јер су по теби нетачне. Ти знаш боље. Лаку ноћ и пријатно.

    granjka, postalo je neukusno zaista, nemas ni malo postovanja za tudje misljenje kakvo god ono bilo..mozda je neki umetnicki performans koji ja ne kontam, ali ti si sve ono sto osudjujes u svojim postovima, osudis coveka na netoleranciju a budes ekstremno netolerantan, osudis coveka na fasizam a ispadnes veci fasista od njega, mozda trolujes ali gorivo trolovanja je kad se masa lozi, koliko vidim niko se ne lozi pa cak i meni koji se trudim da budem savrseno neutralan ispadas glup i usamljen, tako da ako je i trolovanje lose je...prvo sto mi pada na pamet da vuces neke traume od ranije, u fazonu povredila te neka riba koja je gotivila teoriju evolucije, ili su te roditelji terali da je raszumes a ti nisi teo, ili neki profesor, kako god, u tvojim postovima preovladava nekakva frustracija, a ne zdrava logika tako da ti savetujem da prestanes dok ne postane previse odvratno i jadno... NE GOVORIM TI da prihvatis teoriju evolucije, nego da prestanes da omalovazavas tudju originalnu samostalnu misao, u krajnjem slucaju nekulturno je...mozda sam izgubio nit, popijo sam i pisa mi se, al procitacu sta sam napisao i nastavicu ako mi jos nesto padne na pamet

  10. Upravo to Sose, ja dam svoje mišljenje zašto taj režim nije ateistički, potkrepim ga objašnjenjem šta je ateizam i zašto to nije bilo tako i sve fino kažem, i ispadnem fašista. Mrš u kurac Granjka, sa tobom nema priče.

  11. Lutak iskrivljenog L Немој читати шта си написао, таква гомила глупости ће те натерати да се поново отрујеш од алкохола. Примени то што си написао на све саговорнике и видећеш да се сви или макар њих 90% уклапа у твоје покушаје анализе. Јел неко прихватио моје мишљење? Или нечије друго? Мишљење је као курац - свакоме је његов најдражи и најбоље је да га не показујемо једни другима. Али кад је већ тема таква, онда прихвати да се свако држи само свог, без обзира на све. Ако ми нађеш једног саговорника на овој теми који је до сада на ових 46 страна, променио своје мишљење и прихватио туђе и другачије - ја частим. Према томе, не глупирај се.

    Ако прелисташ коментаре, нећеш наћи да сам икога, икада први вређао. Више пута сам упозоравао, молио, али то очигледно није уродило плодом. На свим темама је иста ствар и после деца плачу када добију по њушкама. Нема кукања - женски Петко увек цмиздри. И доста више са тим патетичним покушајима психоанализе, то је и глупо и непристојно, а понајмање тачно. Својим анализама више говориш о својој патологији и проблемима, него о туђој, просто јер рецимо у мом случају, ниси био довољно паметан да схватиш да нисам против теорије еволуције, што сам више пута поменуо. Али залуд. Пријатно.

  12. Луди Чак
    Upravo to Sose, ja dam svoje mišljenje zašto taj režim nije ateistički, potkrepim ga objašnjenjem šta je ateizam i zašto to nije bilo tako i sve fino kažem, i ispadnem fašista. Mrš u kurac Granjka, sa tobom nema priče.

    Ево разлога зашто је твоје мишљење погрешно, јер је режим у Албанији био атеистички:
    Državni ateizam je naziv za aktivno promicanje ateizma od strane vlasti određene države. On se može ispoljavati u raznim oblicima - od uspostavljanja ateizma kao državne ideologije, odnosno svojevrsnog ekvivalenta državne religije do oduzimanja religijskih sloboda i spriječavanja javnog ispovijedanja vjere. S obzirom da je ateizam predstavlja dio komunističke ideologije, državni ateizam se smatra karakteristikom komunističkih država.
    Od svih država koje su promicale državni ateizam najekstremniji je slučaj Albanije pod Enverom Hoxhom u kojoj je 1967. godine religija zakonom zabranjena, a Albanija postala prvom ateističkom državom na svijetu.

    Да, са мном нема приче, јер ево доказа да си лупеж и не знаш шта пишеш. Пријатно.

  13. Мишљење је као курац - свакоме је његов најдражи и најбоље је да га не показујемо једни другима.

    pa ti si granjka ozbiljan falofil

  14. Oc kako je protekao čas?

  15. do jaja, štreberčine su, držao posle još

  16. Ovo su samo uvećana rebarca iz pasulja!

  17. http://news.bbcimg.co.uk/media/images/74905000/jpg/_74905252_e4460505-argentinosaurus_dinosaur-spl.jpg

    Био је до јаја лик, а онда се претворио у пекинезера...

    http://www.border-wars.com/wp-content/uploads/2013/02/Pekingese_Ch_Chik_TSun_1960.jpg

    О, судбе клете и еволуције проклете!

  18. Truleksu priznaj da si u fotosopu uvecao rebarca od pasulja!

  19. Stavili nekog patuljka pored rebarceta...
    To samo vi ateisti mozete.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.