Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Pa naravno, sistem je takav da od mesečnog rada možeš da živiš mesec dana.
Stim da u Srbiji ima neko ko može da ti pošalje jaje sa sela a u pveckoj i za kokosh morash da imash pasosh
Vrati se u Srbiju lolo
Dobro, samački život ako nemaš platu oko 30 000 kruna jeste jeben, ali opet
može se sve to izdržati
Skupi su im izlasci, a hrana manje više, skoro kao i kod nas
Pa kod pošaljem neku kintu kući, onda ostane relativno malo. Dodaj tu i gorivo je bih busom išao 1.5 sat i još mi treba tri prevoza, a ovako kolima idem prečicom.
Stomatolozi beru pare tamo, sestra mi je u Švedskoj a njena kuma je stomatolog
Bere repa bukvalno, za 2 mjeseca zaradila oko 8500 evra
Jes' da je kasnije morala porez da vraaća al' opet, 8500 evra
Sun is always brighter on the other side.
Lekari i stomatolozi odlicno prolaze u svedskoj i norveskoj.
to je lako reći.
Onda j bolje pitati se što uopšte postoji taj faks.
Problem je pto je školski sistem neusklađen cirka 80% sa tržištem rada
Ovo je apsolutna istina.
Nađoh ovaj članak, mada se radi o Kuriru, tako da doza rezerve nije na odmet :) http://www.kurir-info.rs/sansa-za-posao-nasi-psiholozi-trazeni-u-svedskoj-zubari-u-sad-a-kuvari-u-kanadi-clanak-1225135
Idem sutra u Švajcarsku i ne vraćam se više nikad u ovu lopovsku državu... ozbiljno idem sutra... i da je bolje, bolje je svuda čak i u Islamskoj državi je bolje, verovatno...
Koliko imaš iskustva kao stomatolog? Mogu da ti traže da nostrifikuješ diplomu, a to košta para i živaca. Eto, znam lika koji je otišao u Norvešku kao lekar i puk'o je 20 000 eura na nostrifikaciju, polagao je još nekoliko ispita, polagao je i državni ispit i sve to je trajalo više od dve godine. A ja sam kao el. tehničar morao malu neku nostrifikaciju da radim (a i bilo je jeftino za srednju školu) jer šveđani nemaju taj obrazovni profil nego su im skoro sve gimnazije pa dobiješ struku u odnosu na to šta si birao od predmeta u toku školovanja.
Pa i moraću u novembru.
Brate ti si lud.
Psihijatar nek ti je sa srećom
Психо срећно и не враћај се
Psihijatar ide da jebe babe s ferarijima u garaži
Tarot je dočekati 50 godina i shvatiti da u životu nisi uradio ništa.
To moš svaki dan videti na ulicama
Nikoliko, druga godina :) Zato se ne opterećujem mnogo zasad jer imam da verglam još ihaha do konkretnog nivoa znanja da uopšte razmislim da odem.
A ovo za nostrifikaciju sam čuo da traže u dosta zemalja... Meni lično ne bi bio problem samo polaganje, al sve košta, tamo pogotovo, i ne pričam samo o nostrifikaciji... A tu je i švecki kog valja naučiti
EDIT: Dvaes tisuća eura, je bo te
Idem sutra u Švajcarsku i ne vraćam se više nikad u ovu lopovsku državu... ozbiljno idem sutra... i da je bolje, bolje je svuda čak i u Islamskoj državi je bolje, verovatno...
Kako si dobio papire? Čuo sam da imaju neke kvote i takva sranja.
test
Na mome si čest
Eeej bre ne spemuj!
Bolje reci kako si se ti snašao (koju si babu nagnao) u Njemačku.
ako mislite dobro da zivite idite sljakerski sa planom da se vratite i ulozite novac negde, ili ucite skolu pa tamo da zivite ok.
traze se isplativa zanimanja. elektro inzinjeri nemaju skoro nikakvih problema za poso, znam jer u mojoj firmi nam nisu za vratom tu, kazu zaposli najbolje, nema veze otkud. studenti, internshipi il za stalno.
vec za poslove tipa ekonomist praunik i ostalo, druga prica.