Шта се може назвати градом?

  1. Spada jesi našla sliku? Možeš li pronaći temu ili ja da ti linkujem?

  2. Нервирам се јер људи овде не могу да схвате да неко може да почне да пише дефиниције и да му већ четврта буде одабрана.Посрало ме сад људи, богзна кад ће опет.

  3. Što se naroda tiče, ni kod nas narod ništa bolji nije! Svi su Balkanci čudni na svoj način!

    Daa.
    Neki vise od drugih :p

  4. Možeš li da nađeš temu spada?

  5. nećeš jebati pakle

  6. Gradom se moze nazvati mesto u kome se mestani medjusobno ne poznaju. Npr kad neko mandrkne svi znaju ko je.

  7. Pakle temu našla, sliku nisam! Jbg, nemam ništa primerno! Slikaću se u skorije vreme.

    No, s te strane, Direktor ti lepo reče! :)

  8. Uzmi neku sliku sa fejsa i stavi. Takav je bonton ovde, da novi članovi stave slike pre nego što postuju na forumu. A ove dileje pusti kraju, vidiš da lupaju samo. Posebno ovaj direktor, misli ako je on došao da jebe na forumu svi su došli. Nekog zanimaju i malo dublje stvari, na engleskom profound, prostačino.

  9. Mene od dubljih stvari zanima samo grlo lolololo

  10. Pakao Juga
    na engleskom profound, prostačino

    paklice, prevedi mi ovo:
    http://vukajlija.com/forum/teme/63643-sta-se-moze-nazvati-gradom?strana=4#post_2916565

    aj paču navijam za tebe u derbiju lolo

  11. Tu je pisalo nešto mnogo pametno ali je kelt prepravio post. Da sam moderator banovao bih ga.

  12. Нисам чито целу тему јер нисам баш толко докон у животу, ал градом се назива мерна јединица за јачину ракије. Ако је неко реко пре мене, одма ме бришите, добровољно пристајем на то.

  13. spadaschiavonesca
    Zaključismo, tj. edukova nas aleksandarkg da je varoš Budva, te da su jedini gradovi u CG Podgorica i Cetinje, i to oba prinudno. Dakle, Budva nije grad, kao što ni Ćićevac, Varvarin ili Vlasotince nisu gradovi!

    Jeb'omater ako ti imaš iq iznad 42. Sačekaj malo, skoncentriši se... gde sam rekao da je budva varoš? Jesam li rekao opština ili varoš? Je l' nemoguće da shvatiš da se u pravnoj terminologiji naselja dele na gradove i opštine? I da li zaista misliš da je geografija "nadležnija" od prava - zakona o lokalnoj samoupravi da reguliše uređenje naselja? Pa LOL. Šta da ti kažem sem da se grohotom nasmejem.
    Sad da ti objasnim razliku, grad ima gradonačelnika, opština predsednika opštine, ista je stvar i sa opštinskim i gradskim većem. Razlikuju se u nadležnostima, grad ima veća ovlašćenja (data od države ili izvorna) od opštine, i grad je u nekim situacijama nadređen okolnim opštinama. Jasnije? Nije? Dobro, nisam ni očekivao da uspem da objasnim takvima, teško je.

    Možeš ti da smatraš da je Knjaževac grad, iako je opština, kao i Vlasotince, Trstenik i šta si još navela, nije problem, samo prestani da se debilišeš, smejaće se neko, zabole me ćoše što ti misliš da sam JA odredio da Kotor, Bjelo Polje i ostali budu pravno regulisani kao opštine, a narod ih zove gradovima. Pozz

  14. ĆIĆEVAC JEBENI GRAD, HAHA, ĆIĆEVAC.
    Zamisli upozaješ se s nekim, pita te iz kog si grada, odgovoriš: "Iz Ćićevca", hahah.

  15. Krusevac ce biti glavni grad uskoro...poz

  16. Ne kapiram kolka je frka oko ovoga nastala, a ja ne znam nijednu osobu koja se ozbiljno naljutila kad sam joj rekao da živi u selu a ne u gradu. Koga boli kurac ako imaš sve što ti treba tu

  17. Slažem se, Šeko, ni ja valjda nisam mislio da vređam bilo koga ako kažem da njegovo mesto nije zakonski grad, već opština, izgleda da sam pogrešio jer nekom očito smeta da mu se kaže da to nije zvanično grad, a ako on smatra svoje mesto metropolom i lepo mu je - meni je isto.
    A i ja budala, raspravljam se sa ljudima koji za kriterijum uzimaju udžbenik iz geografije za 6. razred, jesam degenerik, priznajem.

  18. Pobogu! Ja ne verujem! Ala ste vi pravnici zadrt narod! Aleksandrekg, sledeće da ti kažem, meni je varoš i opština isti đavo, ja sa pravom tri čiste nemam! Tebi svaka čast, inteligentan si, ne suprotstavljam uopšte geografiju sa velikom Iustitiom, ako to misliš da radim, samo sam prokomentarisala, sa vrlo malo ironije da si nas "edukovao", s obzirom na post u kome uzvikuješ ponosno "JA EDUKUJEM!" da je Budva opština, da se bar tako, po imperativnim normama navedenim u Zakonu o lokalnoj samoupravi Crne Gore kvalifikuje. Čini mi se da nigde nisam baš rekla da je varoš, ali što se toga tiče, neka je i Kruševac varoš, neka je i Kragujevac varoš, pa i Beograd što se mene tiče kvalifikuj u varoš po pravničkim načelima, ja samo kažem šta sam učila iz geografije, iznosim dakle svoje mišljenje!!! I na to, računam, imam svako pravo (sem ako i to nije kažnjivo po imperativnim normama, ako nije kršenje Ustava ili nekog osamnaestog pravničkog đavola!).

    Dakle, kriterijum mi nije udžbenik za 6. razred osnovne, već samo KAŽEM da sam to učila! Nije mi palo na pamet da te opovrgavam ni jednog jedinog momenta, jer vi pravnici ste sveznalice, razumem, znate vi i istoriju i matematiku i sve ostalo, i iskreno dosta mi vas je!

    I ne mislim da si ti odredio da bilo šta na svetu bude selo, trg, kasaba, šeher, iliti po srpski rečeno: selo, varoš, grad! U pravnom smislu je opština, u nezvaničnim i neobaveznim stvarima kao što je forum na Vukajliji ili bilo šta drugo što nije striktno regulisano imperativnim normama Republike Srbije to ja imam pravo da zovem i selo iako je ono metropola!

    Što se Ćićevca, Trstenika, Knjaževca ili čega već tiče, to jesu polusela!!! Pa čak neka je i Kruševac selo! Meni savršeno ne smeta, ja nisam čak ni iz Kruševca, ja sam iz sela pored Kruševca, nije mi problem što živim na selu, selo volim! Ali nemoj da se praviš inteligentniji od svakog ovde! Komplekse oko svoje inteligencije leči na nekom drugom! Jer ja savršeno znam pravnu razliku (išla sam u srednju pravnu u Kruševcu, jednu od najboljih pravnih srednjih škola u Srbiji, bila odličan đak!) između sela, grada, opštine, nisam rasla kod Tarzana, nego u civilizaciji. Čak, o nastanku gradova kroz istoriju, bilo u Srbiji, bilo u Evropi, mogu da ti pričam do sutra, jer mi je to fah (istoričar sam).

    Ali mi pravo nipošto nije fah, te se izražavam nestručnim izrazima, za šta ću te zamoliti da mi oprostiš, jer nisam sveznajuća, što je i logično! Nisam mislila ni da je Budva selo, ni da je Kruševac metropola, samo sam prokomentarisala svojim rečima ono što si ti, od prilike rekao. Možda sam pogrešno protumačila, ali da se to predoči, postoji lep način.

    Što se mog koeficijenta inteligencije tiče, poštujem tvoje mišljenje, 42 je! Ma kakvi, to je visoko! Nije prešao današnju dnevnu temperaturu! Glupa sam, o sveznajući, prosvetli me snagom svoga znanja! Molim te, jer ću u suprotnom ostati u mraku nepoznavanja najnovijih propisa Crne Gore! Informiši me čim Milo Đukanović i družina objave nešto novo u nekom "Službenom glasniku Crne Gore" ili kako se to već kod njih zove!!!!!!!!!

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.