Prijava

Ovo je otvorena tema za kritike. Imate priliku da kažete šta biste voleli ili ne biste voleli da se promeni u načinu moderacije, bilo grupno, bilo prema određenom moderatoru.

Molim vas bez spema (biće obrisan), kao i bez onog "ja nisam zadovoljan jer ste mi obrisali tu definiciju/poster/komentar/post/temu".

ljudi, ništa strašno, neće biti posledica hahah... evo za početak ja:

Mislim da je surovi pizda, da stvara gužvu tamo gde je nema, da je negativno tvrdoglav i da ne reaguje po volji svih već nekih.

Mislim da su moderatori smarači, da ne učestvujemo dovoljno na društvenim forum temama na sajtu (naročito surovi) i da su mnogi od nas progutali usranu motku. Takođe i previše nam je stalo oko nekih stvari a oko nekih nedovoljno i ne umemo da se ponašamo kako gtreba.

Ја мислим да је Сурови тотални егоиста, те је неподобан за позицију модератора. Сваки пост му је о њему самом.

Surovi je ponekad mekan previse (objasnjene su mi metode doticnog moda mada i dalje imam pravo da mi smeta)
Dzimi ima potrebu da "citira" ljude sto me uvek zbuni malko da budem iskrena..uvek imam trip da je u pitanju neki omasaj teme.
Ozbiljno, nisu velike stvari ali red je da ozbiljno neko overi temu.
EDIT Moderatori ako vec nemate, napravite temu za interno zezanje na mod forumu..prekinite pred rajom da se prozivate. :)

Meni pomalo smeta to sto imaju previse blag kriterijum, pogotovo sto se tice postera. Ostalo je manje-vise ok.

Evo, ja cu da probijem led...

Moderatori bi trebalo da predstavljaju esenciju kuloce, da svojim definicijama, komentarima i ostalim tragovima na ovom sajtu budu neka vrsta podsetnika, najvise novajlijama, na to kakvu namenu ima ovaj sajt. Korleone to redovno unistava. Koriscenje komentara kao alat za reklamiranje svojih definicija ni trenutka nije kul.
Korleone, priznajem da si to smanjio u poslednje vreme, ali i dalje je jednako iritantno. Bilo bi dobro da to promenis, ako ne zbog nas, onda zbog sebe. Najiskrenije mislim da je takvo ponasanje nedopustivo, cak i za obicne clanove. Nije sve u plusevima.

Meni ne smeta nista, kad god mi je nesto trebalo, to je uradjeno vrlo brzo, mozda mislite da je slihtanje ali stvarno je tako... E da, malo vise samo da vrsljaju po definicijama i brisu stvari tipa: moje misljenje je da... ili ja mislim da je on bas cool...
eto, toliko od mene,poz

Иако сам на неке давао плусеве, не волим кад напишу дефиницију са интерном фором. :Д

А још мање волим кад коментаришу дотичне интерне дефиниције.

'Ај, ми, чланови, и можемо. Напишемо, па се надамо да ће да промакне модератору, па џа, па бу, ал' да мод напише, то је без везе. :)

Ето, ништа посебно! Највеће похвале иду за ове што су умели да обришу ботовске дефиниције дана с времена на време.

Bravo za temu...
Kao neko kome su od poslednjih 5 napisanih, obrisane 3, a retko pišem, moram reći koju....
Mislim da je za sve ove probleme oko moderisanja kriv vrhovni glavešina, premudri kaizen, a ne nadmeni, neprincipijelni, lično ostrašćeni, ili prosto glupi moderatori.
Jednostavno, sistem koji je postavio je netransparentan, nedorečen, konfuzan i dopušta zloupotrebe (kako za brutalna iživljavanja moderatora, tako i za provlačenje članova usled moderatorskog nečinjenja).

Pogledajmo npr određenje -
"Saglasan si da moderator ima pravo da obriše tvoju definiciju ako proceni da ona krši neko od ovih pravila"
A ŠTA AKO JE PROCENIO POGREŠNO? o tome ne piše ništa u zakoniku, dakle, pomiri se sa sudbinom i ne dovodi u pitanje moderatorsko svezanje. one way street...

Dalje, pogledajmo kakav sve teret pada na nejaka pleća moderatora:

1. ako proceniš da nešto "nije definicija" briši -
Koliko moderatora razume šta je to definicija a šta nije, jesu li prošli neku obuku, gde su na sajtu smernice šta JESU definicije.... npr postoje tzv OPISNE definicije koje neki moderatori brišu pod izgovorom da to nisu definicije.

2. ako je neduhovita - postoje razne vrste duhovitosti, ako tebi nešto nije duhovito ne znači da drugom nije, takođe sporno određenje

3.trivijalna, neinformativna, nekreativna, degutantna - sve je to opet subjektivna stvar, i teško merljivo, pa sad ako se dežurnom moderatoru baš i ne svidi upravo pročitano, ili je loše volje, najebo si....

Dakle, sistem treba drugačije postaviti, neka moderatori brišu vređanje, govor mržnje, plagijat, A ODUZETI IM PRAVO DA PROCENJUJU NEKVALITET. Dalje, okačiti smernice i za jedne i za druge za razlikovanje defiinicije od nedefinicije, pa da vidimo šta je to definicija, a šta nije(za ovo nudim svoju stručnu pomoć).

I na kraju, neka svaka definicija koja pe prošla gore pomenute filtre (mržnja, plagijat, forma definicije) ostane dostupna javnosti ukoliko se uđe u profil autora, a nek samo bolje ocenjene odlaze u glavni deo sajta i budu dostupne glavnoj pretrazi.

''Dzimi ima potrebu da "citira" ljude sto me uvek zbuni malko da budem iskrena..uvek imam trip da je u pitanju neki omasaj teme.''

Ја се извињавам, али сам навикао на опцију QUOTE, а овде то нема. :)))

-------

''Dakle, sistem treba drugačije postaviti, neka moderatori brišu vređanje, govor mržnje, plagijat, A ODUZETI IM PRAVO DA PROCENJUJU NEKVALITET.''

Мислим да је Каизен негде написао да модератори имају право да процењују квалитет из тог разлога што су доказано добри аутори и доказали су сопствени квалитет, па самим тим могу да процењују и квалитет туђих дефиниција. Ја мислим да је то коректно. Исто као што је коректно кад неки други добар аутор који није модератор пријави дефиницију за брисање на топику за брисање.
Ниси свестан колико су модератори попустљиви и по том питању. Мени већина дефиниција која изађе у току дана није духовита и не бришем их баш из разлога што мислим да су можда неком дугом духовите, ако мени нису.

Meni za sada ništa u vezi mojih definicija. Nekoliko su obrisali, bile su bezvezne.

Na tuđim definicijama sam se nervirala, ali sam tada i napisala šta mi smeta (obriši, sram te bilo i sl.).

@ majav - Ја свакодневно пишем дефиниције и никада до сада ми нису обрисали ни једну, осим ако сам сам тражио. Тако да нису криви модератори, него аутори који пишу лоше дефинције. Не видим чему свакодневно прављење театра на теми "Питања за модераторе". То су дефиниције (и то лоше), а не очи у глави, или дијаманти.
А, у гробљу се још увек могу прочитати (и на подесној теми објавити) тако да ни то није проблем...

@ Јелена Тихи Убица : Ја свакодневно пишем дефиниције и никада до сада ми нису обрисали ни једну, осим ако сам сам тражио. Тако да нису криви модератори, него аутори који пишу лоше дефинције

"Hvalite me, usta moja"

Мени су модертаори фини људи који жртвују своје време и поштење да би могли да угоде и очувају овај сајт од злих утицаја одређених чланова који су много зли (јел' могу сад да направим свој дупли налог кад сам био добар ?).

Smeta mi što su obavezani zavjetom ćutanja, što ne vidim skrivenu moderatorsku temu na forumu, i što smo mi tako lišeni elitnog net orgijanja... Et':)

Џими
23.12.2009. izmeni obriši
Ахаха! Вот д фак? :)))

celt
23.12.2009. izmeni obriši
hehehe :)
magija bato :)

black_hole
23.12.2009. izmeni obriši
Provaliće ga Mythbustersi u nekoj od sledećih emisija :).

celt
23.12.2009. izmeni obriši
ma nije tesko :)

Џими
23.12.2009. izmeni obriši
Сконтах тек сад како му је успело.

Surovi
23.12.2009. izmeni obriši
koje ste kvariše :)

evo, samo za sergiosa, preview dubokoumnih tajnih razgovora elitnog skrivenog društva...
mnogo interesantno, nema šta.

Ја свакодневно пишем дефиниције и никада до сада ми нису обрисали ни једну, осим ако сам сам тражио. Тако да нису криви модератори, него аутори који пишу лоше дефинције

Dvostruki aršini ili nešto drugo?

Definicije o ličnostima, umetničkim pravcima, stilovima slikarstva! Ma daj, gde je tu sleng? I nisu ti ni jednu obrisali? Zato što je kvalitetna, ili?
Eto toliko o mojim sugestijama na račun moderatora.

Mada... jedna definicija kaže;Vukajlija je mesto gde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita.

hahahhahahahhahahhahahahhah!

Pa iskreno jedina stvar koju sam skontao je "izmeni obriši" opcija...
E Kelte o kakvom fenomenu se govori, kad je potreba za mitbasterima?

Šta "šta ti smeta"? Svašta mi smeta! Deset muških i tri ženska moda... pa je l' to jednakost, drugovi i drugarice?! :-))))))
Šalim se, ništa posebno. Samo da su malo ažurniji, to je sve.