Prijava

Поједини чланови ће ових дана сконтати да имају смањен број поена. То је зато што је у току акција брисања такозваног ''лајка'', тј. плусева које су поједини аутори давали другима без икаквог читања дефиниција.
На удару ће највише бити они који су се (могуће и по договору) узајамно лајковали.

Моле се аутори да не дижу панику. Многи ће бити погођени, али, кад боље размислите, шта ће вам поени које су вам људи дали без читања? :)

Хвала на разумевању.

-------

Апелује се на ауторе да престану са оваквим начином оцењивања, јер тиме само могу нанети штету аутору кога ''лајкују'', пошто се бришу сви плусеви - и они који спадају у ''лајк'', и оних мало плусева који су можда заслужени. Не постоји начин да се то раздвоји. Укратко, лајковањем се чини медвеђа услуга аутору.

Казнене мере се неће спроводити ретроактивно, тако да неће бити банованих (осим ако се не утврди да је ''лајкер'' дупли налог). Ипак, убудуће ће се ова појава санкционисати.

Ocenjivati realno pre svega. Sviđa mi se akcija :)

Edit: Meni su već opizdili dosta poena, ali ne žalim!

znaci modovi ne budem li imala dovoljno poena za cat...zbog vaseg brisanja lajka..bice svadze :))))
salim se.
Dobra ideja, napokon.

По мом мишљењу, јако непотребна акција. Имате и преча посла, стварно.
А дешавало ми се да дајем плусеве чак само и за наслов јер је сленг. Дешавало се и да читам некога редом, па ако ми се свиди првих 30-40 дефки, дајем ноншалантно у наредних 5 дефиниција плус иако нисам прочитао, а кад прочитам, дао бих плус и тако и тако.
А овог члана сам, искрено, излајковао, јер је лик класична сленгара. И сад треба да изгуби бодове због тога што је модовима сад пало напамет да бришу лајк? 'Де сте били пре 2-3 месеца? Пре годину дана?

Ја сам био лајкован можда два три пута, то је све, те нећу да будем на неком губитку, али ми је жао што ће моји гласови током минулих месеци бити поништени иако ми се свиђају СВЕ дефиниције којима сам дао плус.
Посебно добрим ауторима које сам сигурно бар мало лајковао. (Змиа, Алкалоид, Циклон...)

О_О

Slažem se sa jNy.

Možete obrisati pluseve koje sam ja na taj način dobio, ali nemojte brisati pluseve koji su drugi od mene na taj način dobili.

Јебига, неки плусеви ће бити жртвовани, али ово мора да се уради ради будућих нараштаја. Да се научи како се дају плусеви, јер:

ПЛУС СЕ ДАЈЕ ДЕФИНИЦИЈИ, А НЕ АУТОРУ.

Џони, тај аутор кога си ти излајковао неће бити погођен овом акцијом. Има 32 дефиниције. Највише ће бити проверавани аутори са МНОГО дефиниција, самим тим и са много плусева од стране других аутора.

Е, да, и није модовима сад пало на памет да бришу лајк. Лајк се одувек брисао кад год би се налетело на њега. Сад се само лајк интензивније тражи у циљу реалнијег скора чланова.

Mislim da je ovo malo zakasnjela reakcija,ali vjerujem da se ovo radi za dobrobit sajta... I braco gdje bas oko ovih praznika da brisete!?!? :D
P.S. Ostavite mi 50 za četa :)))

Интересантна акција , верујем да ће доста погодити неке ауторе. Ипак овде могу да говорим највише о самом себи.

Ја сам прочитао гомиле и гомиле дефиниција да вукајлији , и при том се често дешавало да налетим на чланове чије би дефиниције све прочитао.То су чланови попут Блек Хола, Гвозденовића и тебе Џими , чланови којима сам оценио скоро све дефиниције плусевима.Наравно , све сам их уредно прочитао.

Е сад , хоћете ли ви све те плусеве уклонити зато што су се мени свиђале све ( ајде да не буде све , нека буде 99 % ) дефиниције неког аутора?

Бај д веј , десило ми се чини ми се 2 пута да неко крене да чита моје дефиниције и оцењује их , притом давајући скоро све плусеве.То се десило пар пута док сам био онлајн и у том тренутку сам пратио популарност , запазивши да се она повећавала на сваких 30 секунди или минут , што значи да је аутор ипак читао дефиниције , а није ми лепио плусеве без читања.

Гледај, Пеки. Да би неко прочитао 10 мојих дефиниција, треба му у просеку 3-4 минута. Али има аутора који за 3 минута лупе плус на 200 дефиниција, што би теоретски било немогуће да их је читао. То ће се брисати без размишљања.

Кажем опет, аутори са мало дефиниција скоро да неће ни осетити ово.

Dajte ljudima pravo da ponovo ocenjuju-po propisu...Žao mi je što nisam upoznao svoje lajkere.Možda i pročitaju, sada ...nekom smešno nekom tužno - ali da mi neko pokloni više od 550 glasova...koliko ih je bilo kod mene...;)))lajkera, mislim(oba pola???)
Ako mi ništa ne odgovorite, koji li se đavo virtuelno družimo....;)

'' пошто се бришу сви плусеви - и они који спадају у ''лајк'', и оних мало плусева који су можда заслужени. ''

У јебо те. И откуд ''мало''? Не мора да значи. Ако сам ја на пример некоме ко има 100 дефки, дао 80 на читање, а 20 на лајк, бришете му свих 100 ???

И као сте извршили неку правду? :Д
Жао вам је што је добио 20 плусева без читања, а није вам жао што ћете да му одузмете праведно оцењених 80? :)

naravno, svima je omogućeno ponovno glasanje...

Сурови, откуд ћу ја да знам коме си све скинуо гласове? Треба опет да јурим исте чланове, и опет да их полако читам (да не би био лајк) иако то већ јесам да бих урадио нешто што сам урадио још пре 3 месеца?

Slažem se sa Džonijem. Ne dopada mi se akcija jer ne može da se sprovede dobro u delo. Mada, na papiru izgleda super...

Акција може да се спроведе тек са новим нараштајима (и то тако што ће да им се постави јасно упозорење, а не овако). Шта су стари урадили, урадили су и крај приче. Негде је морало да се научи.
Овако сте стали пред два зла. Изаберите мање. (а то је да не дирате лајк)

Džoni, kasno. Akcija je uveliko počela.

jebiga sad dzoni, svesno smo usli u to sranje, najzahvalniji treba da budete autorima koji su isli i rendom masovno lajkovali sve. nismo se odlucili na ovaj potez zato sto je pera ocenio svog druga lazu svuda pozitivno, to je ok. nego smo shvatili da postoji znacajan broj poena u opticaju koji je nezasluzen.

logika je bila da je manja steta tebi (a kad smo kod toga i meni) oduzeti te glasove koje si dao, nego drzati zatvorene oci ovima koji ne samo da su to uradili, nego i nastavljaju u istom maniru.

hocu da kazem da potpuno razumem problem, i da je i za mene to veliki minus ove akcije, ali jebiga procitao sam def, pa procitao, a to sto je zbog nekih drugih, autor ostao bez mog glasa, ili sto sam ja osao bez necijeg glasa je cista kolateralna steta.

to uzasno smara, ali jbg... bolje i to nego da nepravda prolazi nekaznjeno i plus da se bahacenje nastavlja...

''У јебо те. И откуд ''мало''? Не мора да значи. Ако сам ја на пример некоме ко има 100 дефки, дао 80 на читање, а 20 на лајк, бришете му свих 100 ???''

Џони, сигурно неће бити обрисано 100 гласова због 20 излајкованих. Али 100 због 90 сигурно хоће. ;)

Мислим да хејт сада убедљиво води у ''трци неправде'' у односу на лајк. Ем што су они који су били хејтовани изгубили лајк, ем што им је хејт и даље остао. (ко зна колико ће таквих случајева да остане после акције) http://i38.tinypic.com/246uscx.jpg

Сурови, лепо је што се трудиш да нам објасниш сврху акције и поштујем то, али и даље сматрам да је много боље решење било да се напише неко јасно упозорење за лајк и да се сасече у стаблу (кад већ није у корену, јбг), а да се млађим нараштајима сече у корену.
Било би неосетније и не би изазвало овакав хаос жалопојки (почињем од себе) на форуму.

За крај само мала молба. :Д
Плусеве које сам дао Змии не дирајте, читао сам је сто пута и сваки пут све више уживао.

'Ај, па куд пукло да пукло.

Едит: Џими, па што не разјасни? :)