Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Kelte, možda nekome ulaganje u zadovoljstva indirektno dovodi do efekta da ulaže u sebe, tj. malo elana poboljšava entuzijam, podiže produktivnost, tako da te dve stvari mogu lepo uticati na čoveka. Da moram da biram između školarine i Brača, odabrao bih ovo prvo, ali opet se skreće s teme.
Ovi što jedu paštete i žele uživati ne smeju biti olaki s kreditima, jer jebeš i zadovoljstvo ili hir ako ti to ozbiljno naruši diskrecioni dohodak, tj. ono od dohotka što ti ostane kad platiš fiksne troškove.
Upravo. I o njihovoj praznini koja uopšte može da nađe neku vezu između te dve stvari.
Ovde je generalno priča o ljudima koji ne mogu finansijski da isprate svoje ambicije, te ih hrane zaduživanjima. Pritom su im ambicije svedene na neverovatne gluposti, koje su umesto da ti koriste postale stvar prestiža.
U svakom slučaju simptomatično je to da sam više video bednika sa najnovijim ajfonom, nego bogatuna. To opet dosta govori. Naravno ne pričam o seljačinama koje su stekle lovu u neverovatno kratkom vremenskom periodu, već o nekoj malo normalnijoj feli.
Ima super priča tog tipa, a akter je Vladimir Volkov. Kad je potpisao za Partizan, plata mu je bila oko 100 soma evra. Majstor je odmah sutradan otišao i kupio auto koji košta 120 soma. Dakle cela godišnja plata, još se pozajmio.
Tru stori.
Ja sam kupio tel koji mogu da koristim jednom rukom i koji mogu da smestim u džep. 3,5inca, htc desire 200. Bio sam, takoreći, ismevan zbog toga. Zašto? Odgovor je takodje odgovor na pitanje iz naslova. Ljudi, prosto, imaju potrebu da se dokazuju, makar leba ne jeli. I makar im takav tel više smetao nego koristio. Jebem li ga, kompleksi. Druga stvar, uzimaju to na otplatu i to im je kao da nisu platili. Kad se ne daju pare odmah kao da nisu ni date, takav utisak imam. Imam para da kupim i bolji auto od stojdze ali me boli kurac, treba to održavati sa malom platom. Dobro, ipak ja nemam samo 18-20 godina pa razmišljam ovako. Nekim ljudima pare ne smeju da se zadrze preko noći, zuljaju jbg. Zajebano je kad se izgubi seme od para, zapamtite to. Takodje, nije dobro kad svi u porodici imaju svoj novčanik..Kad svako vuče na svoju stranu...
Kretenizam je kao sfera beskonačnog radijusa, nema granica.
....
deep shit, dude.
Nisam siguran, gde je tj gde su granice kretenizma, ali ako se šipci koji "begaju" s Kosova upute tamo, uz pomoć DR. USA- "Demokratske" republike USERI SVAKOGA AMERIKE, granice kretenizma biće pomerene.
ima za to izreka "ciganski način života".
Imam jednog drugara koji je stvarno u teškoj finansijskoj situaciji i stalno smo ga gurali i svaki put kada bi izlazili uvek bi se nešto ispreklapali.
Ako imamo mi, ima i on.
Jedno leto on nađe posao. Ide da čupa metlice.
Radio je nedelju dana i dobio prvu isplatu.
Do tada mu se koža sa leđa već uveliko počela ljuštiti kao posledica izgaranja na suncu.
Najzad kada je dobio tu platicu, nikome se nije javio taj dan.
Zadesim se taj dan kod zajedničkog drugara i odlučimo da odemo da ga obiđemo. Znamo da ne radi.
Mi došli kod njega a on sedi pred kompom. Igra igrice i cirka jebenu koka kolu iz limenke.
Moje prvo pitanje je bilo: "Smrade zašto se ciganiš. Kupi 2l i pij koliko hoćeš".
On je meni na to odgovorio: "Meni ovako odgovara. Ako mi se bude pilo još, kupiću još jednu limenku".
Jbt, kakav smrad. Ostao sam zatečen.
Posle toga nismo ga više ni zvali jer nam se svima iz ekipe ogadio.
Sada on sedi u kući. Nema posla. Nema para. Piči jebeni lol po ceo dan. Raspad. Obiđemo ga par puta godišnje i ništa se ne menja. Uvek ga zatičemo ispred kompa.
Tuzna prica gospodine Nes
yes mate..
Баш ми друг прича прије два дана како има другарицу неку која баш баш лоше живи, масу их је у породици, примају социјалу и тако те форе... Запослила се она неђе, после мјесец дана добила плату неку типа 450-500 еура и гле чуда, купила ајфон 5 или 5с, везе не'ам.... Теле...
Изгуби тај телефон, од следеће плате опет неки од 400 еура, само самсунг чини ми се...
И тако, пацијената вазда има...
У принципу, ако имаш фул пара, бачај их, бриши гузицу са њима, ко те јебе, нико никога не ферма ни пет посто, али ако немаш, а бачаш на те будалаштине да би ти друг, другарица, познаник река' ООО ВИЂИ ГА ИМА АЈФОН, онда си за нервно одјељење, јебига....
Ок, ваља бит' фино обучен, имат' добар телефон, добра кола итд, али који курац купујеш топ ауто, задужујеш се и онда ти $еди дома јер немаш да сипаш у њега или сипаш по 5 еура, обрнеш круг да те виде у кола и врнеш се дома... А има таквих охохо на које налијећем...
Ја сам користио два распада од телефона, имам двије картице, па зато, и то сам вуцерао па сигурно двије године најмање и тек сам прије нове купио 135 еура неки самсунг, прво јер је са двије картице, друго јер вазда улазим на нет и не могу да молим народ да ми даје сваки час кад оћу да видим нешто...
И кунем вам се, мене је мука да извадим сад ту матлангу из џепа нешто, једноставно имам тај трип... не знам што...
Taj sirotinjski moral koji je neko pomenuo mi uglavnom više ide na kurac od ovih paćenika što se razbacuju a nemaju. Ta pojava je u suštini s onu stranu istog kompleksa - kada neko ko ima i može gleda kako da sebi ubogalji i ubedači život što više. To je lik koji ne gleda samo nisku cenu već i loš kvalitet, izbegava sve što deluje iole renomirano, prezire sve one komercijalnije proizvode, iz neke bolesne potrebe da siđe što niže... Postoji i drugi nivo te pučanske bolesti, možda uzrok a možda i posledica prvog - insistiranje da se svi ostali poistovete u nekoj zajedničkoj bedi, krizi, nemaštini. Užasno i prilično često međ Srbima, treba to ugaziti, svaka čast Vučiću
zapitajte se zasto obracate paznju na to
Ma ko smo mi da sudimo bilo kome?
Neka nosi, vozi i priča na šta hoće, to mu je san i to voli i neka radi šta ko voli. Volim i ja dobro auto, da imam goriva da se vozikam kad mi treba, dobar telefon, dobru večeru sa ženom, dobro, slatko vino, kvalitetan sir, dobru čokoladu, ne volim skupu odjeću al volim dobru i kvalitetnu trenerku, recimo.
I kupim sebi sve to.
Iako možda sa trenutnom platom moram da se stisnem ponekad, dignem i kredit pa otplaćujem ali uživam.
Odem na planinu i skijam malo.
Odem u spa centar pa namačem guzove i masiram se.
Sve radim.
Pare i zarađujem da ih trošim.
Imam odličan paket stranog životnog osiguranja koji jeftino plaćam da bi nekada u starosti imao penziju dovoljno veliku da nisam nikom na grbači a da bih opet mogao otići u spa centar da namačem guzove danima.
Pare moraju da se vrte.
Što ih više štekaš to ćeš ih manje imati, takav je tok energije.
Jednom jedna drugarica došla kod mene da se slika ajfonom sa bojlerom. Nema kući. Ja joj kažem "deder i istuširaj se malo radiš u mešaoni stočne hrane, tukneš na super za debele svinje".
Posle mi iskazala zahvalnost.
Deky dobra duša pomaže niščima i ubogima.
Deku će u raj.
Ovo je sigurica.
Ali to svakako ne znači da brže bolje treba da se spizdi sve što se zaradi kako bi nam prispelo još više para u što kraćem roku. Ima i ona,para se na paru lepi lolo
Ne baš spizditi tipa didemo ugrad i skršimo platu za 5 sati bahanalija
Al potrošiti kad rasporediš na bitne stvari tipa hrana, računi, osnovne stvari i onda IDEMO MAĆOREIIII
A šta će sirotinja, njemu da je teleofn, nema on šta drugo
Pa dobro, sirotinjski mentalitet odlikuje to što su mu stvari tipa mobilni telefon i patike statusni simboli, valjda smo okruženi sirotinjom pa je tako.
Jebiga, svako voli da si digne cenu, samo zabluda je misliti da si bolja osoba ako poseduješ bolje stvari. Principijelno je kupovati takve stvari radi sebe a e radi drugih, koliko god da si bogat ili siromašan.
Otprilike:
http://i.imgur.com/4oNV3WK.png
ovaj graf nista ne znaci, samo si nacrtao koordinatni sistem, fali ti funkcija.
a i IQ nikako ovde ne moze da bude na x osi.
mora to bolje kolega.