Prijava

Као што многи знају, са овог сајта велики број људи копира садржај на друге, а да притом не наводи извор ни на који начин већ потпуно изигнорише сваку могућност да тако нешто уради. Не могу да говорим у име осталих чланова, али верујем да и неком делу њих ова појава бар мало смета.
Када би се тако нешто регулисало забраном селектовања дефиниције, десног клика или, ако је могуће, цтрл+ц онда би онај ко баш јако жели да неку дефиницију мазне са сајта морао да је препише.
Ако већ хоће да краде, нека се потруди мало више. :)

Идеја није лоша,али би је требало мало боље разрадити.Рецимо,десним кликом на текст,појавила би се нека замућена шифра коју мораш тачно да прекуцаш ако уопште желиш да селектујеш текст.Или већ неки други систем заштите,сад ми већ свашта пада на памет...:)
Хтео бих да видим и предлоге осталих.Шта мислите?

odmah da kazem da je svaku zastitu tog tipa trivijalno preskociti.

Али... подржавају ме Гамбић и Јанковић! ^,^

Шалу на страну: Не знају сви како да заобиђу препреке.

ok ispitacu koje su mogucnosti.

ne svidja mi se... treba da se mlatim ako hocu da iskopiram nesto moje ili tudje za sebe, ili da postavim negde na vukajliji nekome ili stagod....

А линковање?

ako je neko resio da nesto sa vukajlije stavi na svoj sajt, nece ga to spreciti.
To ce samo mozda da spreci nekog ko bi stavio neku dugacku definiciju na fejsbuk kao svoj status i takoto, ili poslao nekome na mejl, al to nema nikakve veze...

A šta je sa kopi/pejstom na Vukajliju? :)

То се од вајкада брише, Пиро. Бар када се препозна. :)

Ja uvek podržavam kolače, mada više one u stomaku nego u čorbi :-)
Ozbiljno, podržavam sprečavanje krađe sa Vuke, ali i sprečavanje kopi/pejsta kojim se bave neki autori ovde. Ako ne ume čovek da napiše nešto svoje, neka se zamlaćuje po forumu ili neka juri cice/tipove na četu.
Doduše, nema od toga ništa, ali podržavam.

Svaki sistem zaštite ima u sebi ne rupe, već rupetine.
I meni naravno smeta t c/p, ali čemu sve to? Ko hoće da uzme nešto sa sajta, uzeće.
A taj očigledni c/p je svakodnevna reinkarnacija ljudske gluposti koja pokušava savesnom Vukajlijašu da proda muda za bubrege, da prostite.

А шта ако би се,рецимо,приликом пејстовања,сваки текст са Вуке аутоматски линковао кад га пребациш на други сајт,па да се барем тако зна порекло дотичног материјала?Мислим да је то веома практичан предлог,али опет,на Кајзену је да испита могућности његовог остварења.

U, u, u, u...
Da recimo, čim klikneš ctrl c na Vuki, odmah izleti mali kepec iz monitora, šutne te u jaja, i odgrize ti palac... Onda brzo otrči Kaziju da Kazi krene da deli svakome ko dobije palac gore na defku po jedan pravi palac. A, a, a, a?! :D:D:D
Samo ne znam ako žena krene da kopira sa Vuke...
Da nju šutne u... u... u.... recimo, u....
...bla.... nema blage...

Svi biste hteli da vas šutne kepec u dupe i u pičku :))))

Podržavam predlog, ali obzirom na to da je Kajzen rekao da će da ispita mogućnosti, sumnjam da će od toga nešto da bude :)

Nije fer da se svi hvatate samo za pičku i dupe...sise su totalno diskriminisane :).

Nisu sise disrkiminisane! :))))