Prijava

Mislim da ustvari to sa c/p je neki vid reklame za Vukajliju. Povremeno bi bilo zgodno otići na druge sajtove i malo ih zezati tamo. Ono tipa, kad naiđeš na nešto tako, daš komentar da si to video na Vukajliji, pa makar te oterali sa tih sajtova. Ma i da te banuju na tim sajtovima, ti ostaješ veran Vukajliji :)

Pirov poslednji post je suva suština :). Meni više idu na živce ti što c/p-uju ovde na sajtu, i što su neke def sa 100-200 i više poena običan plagijat.

,,Mislim da ustvari to sa c/p je neki vid reklame za Vukajliju''
Управо зато и мислим да дефиниција треба да се линкује кад се копира.Кад ови са других сајтова дођу на Вуку,мислим да ће се забезекнути,зар не?

Aha, zabezeknuće se, pa će se registrovati i početi da pišu gluposti, koje će zabezeknuti nas :)).

Šalim se, ja sam uvek za to da se navede izvor. Ne treba se kititi tuđom kitom, ovaj perjem :).

Е,онда они крену да пишу глупости,па их модератори поштено измасирају,онда се они разочарају у нет и врате се у шталу.:)
Шалим се,можда тако наиђе и неки квалитетан аутор,никад се не зна.

Više mi se svidja solucija sa kepecom i Blekijevim sisama. :)

Jedina realna rešenja su zabrana kopiranja i automatsko linkovanje. Ovo ostalo je teško izvodljivo.

,,Jedina realna rešenja su zabrana kopiranja i automatsko linkovanje''
Аутоматско линковање је много боље решење(бар по мом мишљењу).Шта остали мисле?

Ljudi, nefunkiconalno je zabraniti ctrl c na sajtu jer onda postaje nemoguće citirati nekog u odgovoru u komentarima ili na forumu.

",,Jedina realna rešenja su zabrana kopiranja i automatsko linkovanje''
Аутоматско линковање је много боље решење(бар по мом мишљењу).Шта остали мисле?"

Ne bih mogao ovo da uradim već bih morao sve da kucam...
Bez veze...
A oko vikipedije... Pa ne znam... Protiv sam defki koja su čisti prevodi sa vikipedije, ali me više neriviraju definicije koje su potpuno pogrešne. U tim slučajevima žalim što neko nije proverio gradivo pre nego što je pisao definciju. U nekoliko mojih definicija ja sam proverio ili utvrdio znanje sa nekih drugih sajtova, pa i vikipedije, ali naravno, sama definicija je mojih nogu delo. :D
Ima mnogo definicija koje su potpuno netačne, ali su smešne ili šta već, pa ostaju.

,,Ljudi, nefunkiconalno je zabraniti ctrl c na sajtu jer onda postaje nemoguće citirati nekog u odgovoru u komentarima ili na forumu.''
Ту се потпуно слажем са тобом,али оно на шта ја поентирам је растурање материјала на друге сајтове,а без икаквих индикација о пореклу дотичног материјала.
Све оно што се копира унутар Вукајлије би требало да остане како јесте,али на било који други сајт да се копира,морало би аутоматски да се линкује.
А што се тиче онога око тачности дефиниција...Е ,ако је дефиниција занимљива,ако вас је насмејала,ако није увредљива и сл.,није битно да ли је фактографија нетачна,важно је да је дефка побрала симпатије.

Iako je potpuno netačna? Tipa:
Moja baba: To je brat moje zaove.
Primer : Bile dve babe u mraku, došao deda i skin'o im mrak.
:/

Sem toga, nemoguće je kontrolisati da li neko želi da citira autora na Vuki ili želi da pokrade ceo tekst da se hvali na drugom sajtu.

Sve u svmu, niti ovo ne radimo za lovu niti nas žene jure jer smo baje na Vuki, tako da se ja nimalo ne opterećujem oko krađe sa Vuke. To ide njima na dušu.... Bog će ih kazniti....
:p

Тебе можда не јуре,али мене...;)