Srbovanje

  1. Jel to nisu sinonimi?

  2. evo primera pravog srbovanja. DA I KOMŠIJI CRKNE KRAVA. Pardon, koza.

    Sto si caro srbin? Sto se radujes tudjoj nesreci? ;)

    Ja se radujem tuđoj sreći, kao pravi domoljub. Jako mi je drago shto je Rasneena u baniji a Marko sada mozhe da dishe.

    Evo primer
    http://www.pressonline.rs/sw4i/thumbnail/Vucic.jpg?thumbId=849403

    U S T A S H E
    S
    T
    A
    S
    H
    E

  3. Ne somi, ono gore je zlobni smeh a ne tako andjeoski rumen. Prati fabulu radnje.

  4. не могу стврн ГУШИМ СЕ, тотално ми се поклапа комент и слика ове госпође

  5. Лимени, како мислиш да појединац може исказати своју доброту без индивидуализма? Ко је рекао да се човек освтарује "само" кроз ово или кроз оно, шта год да је то?

    Нисмо мрави или пчеле, али мимо заједнице, ма колики индивидуалисти били, не само што ми умиремо, већ умире и наша доброта заједно са нама без могућности да живи и после нас.

    Један великосрпски националиста, шовиниста и неосуђени ратни злочинац је написао следеће стихове:
    "Нека буде што бити не може, - нек' ад прождре, покоси сатана, на гробљу ће изнићи цвијеће за далеко неко покољење!"

    Мислим да ово најбоље описује значај индивидуалних дела за заједницу/народ/нацију.

  6. Ово што си написао асоцирало ме на једну изјаву једног човека кога многи Срби сматрају светим. То, и још оно што си писао о логичности одмазде у Сребреници. A тај је умро недавно.

    A ja kažem: ako bi trebalo da se održi Velika Srbija zločinom, ja na to pristao ne bih nikada; neka nestane Velike Srbije, ali zločinom da se održava – ne. Ako bi bilo potrebno i nužno jedino da se održi Mala Srbija zločinom, ja i na to ne bih pristao. Neka nestane i Male Srbije ali zločinom da se održi – ne. I kad bi trebalo da se održi poslednji Srbin, ja da sam taj poslednji Srbin, a da se održi zločinom – ne pristajem, neka nas nestane ali da nestanemo kao ljudi, jer nećemo onda nestati, živi ćemo otići u ruke Boga Živoga.

  7. Поставио сам ти два питања, ниси одговорио ни на једно.

    Шта ти није јасно у логици - како сејеш, тако и жањеш? Одмазда се заслужује злим делима онога над киме је учињена одмазда. Да ли је то злочин? Наравно да јесте. А мотив злочина? Тек тако је неким лудацима пало на памет да побију непријатељске војнике? Мотив, Лимени, мотив. Ако мислимо да се злочин из завршних операција у Сребреници никада не понови, прво морамо да схватимо мотив тог злочина, а када увидимо да је мотив било дивљање муслиманских војника претходне три године и да су побили више од 3.000 српских цивила за то време, можда ћемо схватити како да убудуће до одмазде не дође.

    Или да ти нацртам, пошто имам утисак да се правиш Тоша:

    1. 1992. година - узрок и мотив злочина
    http://cdn.tf.rs/2015/01/05/profimedia-0015137110-620x350.jpg

    2. 1995. година - последица
    http://www.24sata.hr/image/godisnjica-genocida-danas-u-srebrenici-pokapaju-409-zrtava-504x335-20130727-20130711131553-a0d2a9de976f0fbfa9c14217748c66cd.jpg

    Изјава патријарха Павла је дубоко хришћанска и за свако дивљење и поштовање. Мада, мислим да комунистички лидери попут Младића и Караџића, нити су узимали у обзир српско хришћанско нити српско војничко наслеђе, суштински и искрено (не мислим на декор и представе за народ, немојмо бити медиокритети). Њих није било брига за такве ствари, па је резултат био такав какав је био. И што један новинар рече - "Људи који су масовно стрељали цивиле по Југославији 1946 и касније, су заправо заметнули клицу злочина који ће се тек десити у грађанском рату у Југославији". И ту је такође присутна логика, ако желимо да је видимо.

    Србовање није чињење злочина по било ком основу или због било ког мотива, па нам остаје велики посао да објаснимо свету и себи да неспречавање једног злочина води у други и да грађански рат никоме ништа добро не може донети. Такође, србовање би било и залагати се за активнију и оштрију улогу УН мировне мисије или других мировних мисија, јер смо и ми као народ због њиховог нерада страдали и даље страдамо на Косову и Метохији који је једини гето у Европи. Само још ту можеш убити друго људско биће (искључиво Србина) и за то проћи некажњено. И за то постоји логика, а наш је посао да је схватимо и променимо на боље.

  8. kad upoznas amera jel ga gledas isto ko na nila armstronga?kad upoznas slovenca jel ga gledas ko na kopernikusa?...jesu ti to prve asocijacije?...naravno da nisu...jel se odnosis prema njima kao da su armstrong i kopernikus...naravno da ne
    niti bi trebalo naravno osim ako su ko oni ahahah

  9. pokrivim se kad gledam olanikove postove na ozbiljinm temama
    nekako ne ide ne znam

  10. da,ovo je bas preozbiljna tema sve sija od ozbiljnosti

  11. Еру је задовољан, добио је тапшање по рамену од оланика

  12. Прве асоцијације када упознаш некога јесу оне визуелне - ако си расиста, неће ти се допати Ганци. Ако си пак мераклија, биће ти симпа уколико видиш да носи трубу о рамену. Према људима се односимо у складу са својим уверењима, вредностима и афинитетима - скинс би тукао Ганција, а мераклија би оплео по песми и музици. Лакше ћемо зготивити Македонца него Словенца и више га ценити, јер нам више прија.

    Са друге стране, ако упознаш Амера, а при томе си заљубљеник у астрономију, па још чујеш да лик ради у НАСИ, сигурно ћеш га третирати боље него неког америчког реднека који ради на фарми пилића у Тексасу. Још ако је нека жемскиња из НАСЕ, сигурно ће имати бољи третман од Буша Млађег.

  13. Еру је задовољан, добио је тапшање по рамену од оланика

    i tvoja kosovarska keva je dobila tapšanje kurcem po obrazima od strane izvesnog ere

  14. Ево принта, чисто да не обришеш пост као што имаш обичај џДДДДДД

    http://i.imgur.com/btbwaVN.png

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.