Srbovanje

  1. jbt koja nubara ovaj baron

  2. Granjka, ideš okolo i naokolo, sebi protivrečeći, sad oko ovog, sad oko onog. Mrzi me s telefona da kačim printskrinove. U suštini, ti misliš da je srbovanje nešto dobro, ili da treba da bude. Ja mislim da je to prazna reč, koju svako ispunjava svojim idejama o njenom značenju. Ideološki konstrukt. Za nekoga Srbina je srbovanje ispoljavanje najboljih osobina koje ima njegov narod, za nekoga nož, žica, Srebrenica. Značenjski jedna reč ne može da podnese toliko suprotnih podrazumevanja, i ako uzmemo u obzir stroge leksikološke kriterijume, znači toliko toga za toliko ljudi da na kraju ne znači ništa.

  3. evo zasto ovaj covek treba biti mod

  4. Napred Granjka jebi limenog

  5. Маестро коцкица србује, у оквиру својих могућности.

  6. Srbovanje je ono kad dignes tri prsta visoko i jebes mater klintonu iz sveg glasa. moze lock

  7. Човек је сам по себи противуречно биће, и стога не можемо да га посматрамо као стерилну епрувету која нешто апсолутно "јесте" или "није". Опет тему претвараш у оно што ја радим, иако је тема србовање - шта србовање представља за ВАС? За мене је једно, за тебе друго, за oivajа, Бруса, Марка или Жику може бити нешто сасвим треће. За ПтарШија или Мују сигурно нема ни мало лепо значење. И то је у реду, свако има право на свој став.

    У име контрадикторности, можеш србовати и слушати Фахрету Јахић или Шабана Шаулића, Шемсу, Суљу или Сеју, јер контрадикторности покрећу свет и чине га лепшим.

    Ја не бих ни улазио у то на који начин ти тумачиш потпуно негативно све што ти се код саговорника не допада, не бих улазио у расправу зашто ми се не свиђа твој стокхолмски синдром или пренабеђеност да свему може да се контрира - ниси тема ти, а нисам ни ја, па бих те, ето, лепо молио да се оканеш мене, уколико не можеш да прихватиш мој став као саговорника - мој став је директан и јасан: није србовање убити 8.000 војника тзв. Армије БиХ у Сребреници, а у исто време ми пуца курац за готово све њих, јер су били војници и јер су саучесници у злочину над Србима. Да ли је то контрадикторна изјава? Јесте. Да ли неко може да ме натера да оболим од неке опаке болести па да их сажаљевам јер су најебали? Не. Као када би неки кретен узео да ме убеђује да треба да сажаљевам оне Шиптаре што су их Македонци разредили у Куманову. Свака част, момци, тако се то ради! Стога, онако, пријатељски те молим, мани се мене, јер ће после опет испасти да је зли Грањка узео тему за себе. Пуца ми хаубица.

    Реч и јесте идејни конструкт смишљен са циљем ефикаснијег преношења информација. Сама по себи може имати безброј значења (неретко и сасвим контрадикторних) тачно онолико колико људи дату реч употребљава. И она тиме не престаје да значи нешто, већ напротив - само добија хиљаду и једно ново значење. Пример - љубав, рат, живот, романтика.

  8. srbovanje je kad vices kad nasi daju gol malcima

  9. Čekaj, čekaj. Samo malo. Osam hiljada vojnika? Jesu bili naoružani?

  10. Pre nego sto su ih razoruzali bili su naoruzani logicno...

  11. Ја ти ништа друго нисам рекао осим да си контрадикторан, ти кажеш: човек сам, јесам контрадикторан. Ок, ту смо се сложили. Кажем, србовање за једног значи једно, за другог друго, и ту смо се сложили. Ја те не нападам ад хоминем, пишемо на овој теми, па ако се сукобе мишљења, то није тако лоше?
    Што се тиче различитог значења једне речи, не знам да ли си читао Орвелову 1984? Постоји ту у њиховом Новоговору један глагол, "паткоговорити". Ево ти цитат из књиге:

    „U Novogovoru postoji jedna reč,” reče Sajm. „Ne znam da li je znaš: patkogovoriti, gakati kao patka. To je jedna od onih interesantnih reči koje imaju dva suprotna značenja. Primenjena na protivnika, ona predstavlja uvredu; primenjena na istomišljenika, pohvalu.”

    Наравно, ако си читао књигу, знаш шта је Новоговор и чему служи.
    Управо употребљаваш "паткоговор". ж
    ЕДИТ Овер енд аут, сапиенти сат.

  12. Неки јесу и то у тзв. "демилитаризованој зони УН-а", док је већина била разоружана од стране ВРС након 3 године убијања српских цивила по Сребреници. Додуше, мује кажу да није било 8 већ 10, а сада се пењу и на 12. Видећемо докле ће догурати на крају.

    Јел су требали да их наоружају, пусте па онда да наставе рат? Не разумем...

  13. Aha. Pa bolje biti naoružan logično nego nelogično.

  14. Kavo je oružje bilo logično tad i na tom mjestu?

  15. Noz, puska, puskomitraljez, mitraljez, bomba za o pojas, pistolj etc..

  16. Aha. Pa da. A što su se razoružali od logike?

  17. Aha. Pa da. A što su se razoružali od logike?

    Па ваљда од логике што им је обећано да ако се предају, поштедеће им животе и послати у Тузлу?

  18. Лимени, то што је Орвел назвао "паткоговор" постоји од кад је света и века, тако да не видим ништа спорно у томе - противницима шаљемо једну поруку, а пријатељима другу. Такве речи су у служби борбе за опстанак. Само људи оболели од стокхолмског синдрома непријатељима шаљу поруку која је долична пријатељима, а пријатељима шаљу поруку која је долична непријатељима.

    Паткоговор или стокхолмговор? Бирам први, још се осећам здраво.

  19. Kizo aj pitaj jos jednom sto su ih razoruzali od logike da ti ja odgovorim

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.