Radoš Bajić - idi odakle si doshao

1. Cela Srbija kuka zbog oluje, sutradan pljuje dođoše. Nije mi prađed brđanin dovoljno beograđana satrao i stanova oteo, onomad kad smo sišli sa naših vetrojebina, pod crvenom zastavom. Još uvek ciče sise burujske mamicu vam dekadentnu

2. Elem, drago mi je da sam otvorio ovu temu.

Dodjoshi, necu ja vama, rodjeni beogradjanin nishta. Ako cete nam pomoci da gradimo Beograd, drago mi je. Ali ako cete samo da serete kako nishta ne valja, onda idite u svoje selendre i ostavite nas beogradjane na miru. Mi cemo se snaci nekako...

Stop seljachenju Beograda. Mi smo metropola. Izvolite, izgradite vash cicevac

3. Meni je i deda iz beograda a pradeda barajevo tu maltene beograd tako da pisaj po sirotinji

4. Rabine Barajevo je Beograd taman toliko koliko sam ja Gospod Bog i Kineski car

5. Polako, biće Beograd i Požarevac, i Valjevo, i Pančevo... To se samo širi da bi sisalo resurse iz ostatka Srbije. Eto na primer Obrenovac, na koji način je Obrenovac Beograd? Samo na taj način što su ga pripojili da bi pare iz termoelektrane išle u gradski budžet. To je mogao da bude jedan lep gradić, bogat, ali ne, sada je zagađena rupčaga, još posle ovih poplava, odakle se sisaju pare u budžet Beograda, a zauzvrat se ne dobija ništa. To je Beograd. Šta mislite zašto je Lazarevac beogradska opština? Pa zbog kopova uglja, dragi moji. Ista situacija kao kod Obrenovca. Stop beogradizaciji! Nek Beograd ostane onoliki koliki je, lep, urban, kul, a ostatak Srbije neka ostavi na miru.

6. To je Beograd.

ваш београд ради то.

7. Brate, vidi
    Obrenovac i Lazarevac su skroz OK, znam ljude odatle, i oni su sasvim dobri. Ovde se ne radi o njima. Pa chak i ovi iz Voshe su pristojni kad dodju. Meni na zhivce idu ovi Bugari kao shto je shtrokavi Radosh Bajic, koji propagiraju svoje pustinje bez kulture. Pa cak su i Mladenovhani kulturni, mada im nije mesto medju nama Bogradjanima, realno. Treba granica na Bubanj potok da se postavi i reshimo se seljachina.

8. Stop seljachenju Beograda. Mi smo metropola

Mi smo metropola

metropola

Да, ви сте метропола јер имате метро изграђен до пола.
    Је ли, Воле, колико Олланика кући држао би?
    ЕДИТ:

Meni na zhivce idu ovi Bugari kao shto je shtrokavi Radosh Bajic, koji propagiraju svoje pustinje bez kulture

Презива се Пузигаћа.

9. ma on samo napominje da je iz Beograda kao ono nisam teo jebiga jeste da je Obrenovac Beograd ali nije hrišćanski i stajem u odbranu traktorista i ostalih

10. ma on samo napominje da je iz Beograda kao ono nisam teo jebiga jeste da je Obrenovac Beograd ali nije hrišćanski i stajem u odbranu traktorista i ostalih

Obrenovac je administrativno deo Beograda, inače je jednostavno predgrađe. Odrastao sam na sto mesta, između ostalog u Beogradu, u njemu išao u školu, studirao, izlazio, trenutno živim u Obrenovcu, a ne osećam se ni Beograđaninom, boli me baš za takve etikete. Znam i da čitam, i da idem na Kolarac, i da pijem i ispred SKC-a i ispred seoskog dragstora, i da sečem drva i gajim vinovu lozu, riljam, orem, popnem se na drvo, i sve je to dobro. Kad dođem u Beograd, ja se prvo okupam da ne smrdim stanovnicima kruga dvojke, očistim cipele da im ne unosim prašinu s termoelektrane u metropolu, i onda hodam ulicom, i niko ne može da prepozna kako sam iz Obrenovca.

11. Eto, ako je tako Valdemare, onda si dobrodoshao. A ovi shto smrde na beli luk i ne peru zube, idite u vasha prokuplja pa smrdite!

12. Рече човек чији је деда дошао из неке вукојебине 1945. године, па је због чланстава у партији заузео стан предратних буржуја. Први пут видео купатило и клавир у дневној соби. Пошто није знао чему служи, узео је секирче и исцепкао га, запалио ватру насред дневне собе јер је навикао у својој вукојебини на једну једну просторију и огњиште насред исте. Онда су му у партији рекли да мора да се купа макар суботом, јер не може смрдљив међу људе, ипак је то метропола и једва су га убедили да ће промаја неће да га убије ако се купа.

И онда његов унук 70 година касније једе говна о томе ко је дођош у Београду.

Београд је обична селендра још од 1945. године кад се населило стотине хиљада дођоша са разноразних вршких чука, Рудника, Динаре, Дурмитора, Романије... Данашњи Београђани су сви редом дођоши. Прави Београђанин/Београђанка си само ако имаш претке који су ту живели пре Другог светског рата.

13. Fendere, bgate - opusti se.

14. Cela Srbija kuka zbog oluje, sutradan pljuje dođoše. Nije mi prađed brđanin dovoljno beograđana satrao i stanova oteo, onomad kad smo sišli sa naših vetrojebina, pod crvenom zastavom. Još uvek ciče sise burujske mamicu vam dekadentnu

jedan od najkuljih komentara

15. ispricacu vam jos jednom pricu koju sam pre ispricao drugarima sa ceta...prica je o tome da nema potrebe da se stidite odakle se i u daljem primeru cu provuci i zasto sam ja velicina kao covek.

izadjem ja sa drugom i sad odemo mi do raspalog london paba, najdemo mi sto i nedugo zatim se napuni lokal nije mogla sibica da padne....i neke dve devojke onako stanu tu kao pored (namerno ja mislim) i pita ova jedna kao da li mogu samo da stanu tu sa nama. Dam joj ja dozvolu da pridju, i cisto onako da se nadjem u nekoj prici pitam je odakle je....(a inace novosadjanku mogu da prepoznam na kilometar, specificne su po svemu i mnogo se razlikuju od ovih sa strane, iako novosadjanku nisam upoznao u izlasku jos od 2008. godine)..i kaze ona meni ''Pa NS''....dobro, cim mi tako odgovori znam da nije iz ns, jer da je iz ns rekla bi koji deo grada...ja reko ''pa dobro, al odakle''...
    ''kako mislis odakle, pa tu ns''
    ''mislim koji deo''
    ''aaaa pa nisam ja bas bas iz ns, nego tu pored''
    ''okej pa gde''
    ''pa dobro, nije bas pored, ja sam iz Zablja''
    i slucajno znam neke ljude iz zablja i ja je pitam za njih kaze ona
    ''a nisam bas bas iz zablja nego jedno selo malo dalje od zablja''

znaci paprikarka klasicna....umesto da je odma rekla odakle je ona se blamira i glumi neku gradjanku....budi ono sto jesi.

A sad, ja gde god da se nalazim u svetu ili srbiji, ko god da me pita odakle sam ja kazem Petrovaradin, ne Novi Sad, iako novi sad smatram svojim gradom i volim ga, al ja zivim na petrovaradinu i odatle dolazim i to je to. Zato mislim da sam jedna velicina.
    Hvala na paznji

16. Sunce žari dođi na pivo gari

17. A sad, ja gde god da se nalazim u svetu ili srbiji, ko god da me pita odakle sam ja kazem Petrovaradin, ne Novi Sad, iako novi sad smatram svojim gradom i volim ga, al ja zivim na petrovaradinu i odatle dolazim i to je to.

Pa to. Jebeš kompleksaše. Za mene Beograđani nisu ni ovi iz Mirijeva, ni sa Petlovog brda, ni iz jednog tog zbudž naselja koje su komunisti napravili da je više podanika. Dorćol, Stari grad, Savski venac, Vračar, deo Paliliule, Zvezdara (ne cela) i to je to. Ništa Voždovac, ništa ništa Bežanija, ništa Senjak. Itd. To su samo sela koja je progutao Beograd.

18. Ja sam u Leštane ali kad me pitaju dođoši gde živim kažem Beograd, na sat i po od centra. Onda im proradi komplex jbg kad shvate koliki je to grad, kakve su to razmere u pitanju

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.