Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
реално. замисли само да је расни муслиман. онда би био прави дебил.
Meni samo nije jasno kako su Muhamedovi sledbenici koljući ljude uspeli da nađu toliko pristalica.
ARISTOTEL GOWNO SIGURNO BI 99-TE VIKAO BOMBARDUJTE IH JOŠ KO ĐINĐIĆ
Pobro, islamske vojskovođe kad bi osvojile neku teritoriju bi došle i pitale narod "viđite ovo momci, mi imamo ovaj neki "konvert+" paket ako ste raspoloženi... Znači pređete tu na islam, mi vam damo neku livadu da imate nešto tu da sadite ili životinje neke da držite i to... i što znam tako, fino vam bude. Ako nećete, jebi ga, isto dobiješ neki posjed ali ono to nešto jadno bude... Mislim neću ja vas sad ćeram ali ono, ja mislim da vam se više isplati da uzmete sad ovaj paket nego da se cimate poslije od prvog do prvog."
I što je najjače šerijat se nije primjenjivao na one koji nijesu prihvatili islam,to jest pokoreni narodi su i dalje u dobroj mjeri zadržavali suverenost zakonodavstva.
Bonus zanimljivost: Ako nijesi znao, jebeni Rusi su htjeli da prihvate islam, ali su odbacili zato što je prema kuranu zabranjeno konzumiranje alkohola #truestory
ETO POLUDELI OD NEUZIMANJA ALKOHOLA PA SE SAMOEKSPLODIRAJU ŠIROM SVETA I ONDA KENJAJU KAKO JE ALKOHOL ŠTETAN
Skočko je u pravu, muslimani su relativno poštovali i Jevreje i hrišćane, pošto imaju zajedničku svetu knjigu sa njima. Mislim da su sve narode koji imaju u osnovi religije judaizam (pošto ga i oni imaju) zvali "narod Knjige", ili tako nešto. Njima su dozvoljavali slobode ovakve i onakve, uz plaćanje nekog dodatnog danka, a pagane su satirali ili terali da se preobrate.
Uglavnom, znam priču jednog Turčina koji je tvrdio da smo mi njih ugnjetavali, a ne oni nas. Kako, pa lepo. Koliko je bilo velikih vezira poreklom iz Srbije, Grčke, Bugarske?
Evo npr.
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BA_%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D1%85_%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0_%D0%9E%D1%81%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3_%D1%86%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0
Kad je skočko postovao na temi?
Pojavila se tri lava i dva tigra na granici.
A nije Skočko, ja sam nešto pobrljavio, treći dan slave, tako to.
Možeš li mi verovati da je istina na Vikipediji bila drugačija kad sam ja počeo da je koristim? Vikipediju, ne istinu. I da su druge stvari važile kao istine? Nisam baš siguran da je promena sadržaja na određenim sajtovima stvar novih saznanja i otkrića, više mislim da su te promene sadržaja ideološki motivisane.
Pa ja ti dadoh i Enciklopediju Britaniku koja od 1768 takve stvari izdaje i pre Wikipedije koju po tebi uredjuju islamofobi. Ni to ti ne odgovara kao "istina"? Ili je za tebe istina malo devijantan pojam? Ono što je u korist Islama i Muslimana to može a što nije ne može? Jednostavno me dotuci činjenicom sa linkom i završili smo.
Pobro, islamske vojskovođe kad bi osvojile neku teritoriju bi došle i pitale narod "viđite ovo momci, mi imamo ovaj neki "konvert+" paket ako ste raspoloženi... Znači pređete tu na islam, mi vam damo neku livadu da imate nešto tu da sadite ili životinje neke da držite i to... i što znam tako, fino vam bude. Ako nećete, jebi ga, isto dobiješ neki posjed ali ono to nešto jadno bude... Mislim neću ja vas sad ćeram ali ono, ja mislim da vam se više isplati da uzmete sad ovaj paket nego da se cimate poslije od prvog do prvog."
I što je najjače šerijat se nije primjenjivao na one koji nijesu prihvatili islam,to jest pokoreni narodi su i dalje u dobroj mjeri zadržavali suverenost zakonodavstva.
Svašta sam video ali ovakvo tumačenje šerije još ne videh.
U svemu što si napisao je tačno samo da gde su osvajali teritorije da je tamo uglavnom dolazilo do islamizacije. Ali ne zbog mile nego sile. A šerijat gde se primenjuje nema izuzetka bez obzira koje si vere. Probaj u S.Arabiji da ideš u kafanu na pivdžana jer si druge vere. Ili u Indoneziji na severnoj Sumatri (Banda Aceh primenjuje šerijatski zakon) gde bičuju Hrišćanke kada idu u šorcu. Kakvo crno suvereno zakonodavstvo Indonezije kad ti šerija jedini zakon?
Kad smo kod toga...probaj da se izjasniš kao ateista ili agnostik kada ulaziš u Katar ili S.Arabiju ili Iran ili Maleziju ili Bruneje ili Indoneziju. Probaj slobodno ako imaš povratnu kartu u džepu. Ako si izuzetne sreće naći ćeš nekog carinika koji će tu učtivo objasniti da tako nešto nije moguće u njihovoj zemlji tj nije dozvoljeno.
Pišete svašta ili namerno ili iz neznanja ali svakako neistine ili poluistine pa kao Gebels...ponovljeno više puta...
ajeroplan
Valdemar
Možeš li mi verovati da je istina na Vikipediji bila drugačija kad sam ja počeo da je koristim? Vikipediju, ne istinu. I da su druge stvari važile kao istine? Nisam baš siguran da je promena sadržaja na određenim sajtovima stvar novih saznanja i otkrića, više mislim da su te promene sadržaja ideološki motivisane.
Pa ja ti dadoh i Enciklopediju Britaniku koja od 1768 takve stvari izdaje i pre Wikipedije koju po tebi uredjuju islamofobi. Ni to ti ne odgovara kao "istina"? Ili je za tebe istina malo devijantan pojam? Ono što je u korist Islama i Muslimana to može a što nije ne može? Jednostavno me dotuci činjenicom sa linkom i završili smo.
Clannad
Svašta sam video ali ovakvo tumačenje šerije još ne videh.
U svemu što si napisao je tačno samo da gde su osvajali teritorije da je tamo uglavnom dolazilo do islamizacije. Ali ne zbog mile nego sile. A šerijat gde se primenjuje nema izuzetka bez obzira koje si vere. Probaj u S.Arabiji da ideš u kafanu na pivdžana jer si druge vere. Ili u Indoneziji na severnoj Sumatri (Banda Aceh primenjuje šerijatski zakon) gde bičuju Hrišćanke kada idu u šorcu. Kakvo crno suvereno zakonodavstvo Indonezije kad ti šerija jedini zakon?
Kad smo kod toga...probaj da se izjasniš kao ateista illi agnostik kada ulaziš u Katar ili S.Arabiju ili Iran ili Maleziju ili Bruneje ili Indoneziju. Probaj slobodno ako imaš povratnu kartu u džepu. Ako si izuzetne sreće naći ćeš nekog carinika koji će tu učtivo objasniti da tako nešto nije moguće u njihovoj zemlji tj nije dozvoljeno.
Pišete svašta ili namerno ili iz neznanja ali svakako neistine ili poluistine pa kao Gebels...ponovljeno više puta...
vukajlija
SRANJE SA IMIGRANTIMA VUKAJLIJA
sta rucavate danas kokteli moram nekom da se izjadam
https://youtu.be/_ermKENWajM
Je li Rasni, jes' ti cuo nekad za baticu koji se zvao Ibn Sina ili po alhemijskom nazivu poznatiji kao Avicena? Nisi?
E pa to ti je onaj batica sto je ziveo u 10. i 11. veku. I bio doktor i imao svoju lekarsku skolu u Teheranu. I danas se smatra ocem moderne medicine i hirurgije. Dok su SrBski i ostali hriscanski doktori preporucivali pijavice, psece govno i molitvu i veru u Hristovo jajo i ostar pogled svjatogo Georgija kao najbolji lek za sve ovaj musliman je dezinfikovao hirurske instrumente, krecio operacionu salu posle svake intrevencije, vrsio uspesne operacije katarakte, operacije na otvorenom mozgu i on i njegovi ucenici su bili jedini sve do krstaskih ratova koji su znali da izvrse carski rez. Kojim je rodjen Julije Cezar i za koji su jos Rimljani znali. A hriscani nisu znali da ga uspesno izvedu sve do pocetka 20. veka i pobili su gomilu zena pokusavajuci da to izvedu.
Jer muslimani, za razliku od hriscana, nisu unistavali zaostavstinu starih civilizacija, prvenstveno Rimljana, kao "paganske i jereticke lazi" i nisu spaljivali na lomaci svakoga ko bi se drznuo da ih proucava, vec su od njih ucili. E sto ih je hriscanski svet destabilizovao zbog svojih interesa, pocevsi sa krstaskim ratovima i sto je doslo do toga da su oni danas mentalitetski u Srednjem Veku je druga prica.
Brojevi su ti arapski, matematika ti je arapska, astronomija, hemija... Ceo hriscanski svet je svojevremeno trcao u Kordobu da uci od muslimana. Muslimanske skole su otvoreno izucavale hriscanske, jevrejske i paganske knjige, hriscani su morali za svaku nehriscansku da se kriju i/ili su morali da pitaju kardinale i vladike da li odredjenu knjigu smeju da zadrze i citaju. Zato ti je bolje da ucis skolu, a ne da besnis kao budala i lupas gluposti. Dobronamerno ti kazem.
Могу сад мислити ватромет у главама сваког часног патриоте који је прво подржавао Асада и назовао Сиријце браћом, да би после у популистичком вајт прајд маниру пљувао на имигранте општим местима утврђеним на сајтовима Образа, Србин.инфо и слично, да би сад доживели овакав шок- оће се сад и четници делити међусобно?
http://www.vidovdan.org/info/item/70939-islamska-drzava-poziva-srbe-da-zajedno-ruse-evropu
Doktore mene glava zabole od ovog clanka, a od komentara mislim da mi krece neka aneurizma kod leve slepoocnice.