U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Čuj, imam jedan nemački leksikon, bio je poznat u celom svetu i uvažen sve dok Hitler nije propao. Zove se Majerov leksikon. Znaš kako je dobar, opšta enciklopedija, svašta ima tu napisano, slike, tekst onako gotica, kožni povez, do jaja. Kolekcionarski primerak. Izdanje iz 1938. godine. Možeš li zamisliti šta sve piše tu?
Bata Sale
Koliko god ti zvučalo čudno, Ibn Sina i njemu slični mnogobrojni doktori, naučnici, filozofi sa B.Istoka koji su živeli pre 17 veka nisu ostali kao primer "nekada" zato što su ih u...li krstaški ratovi ili evropljani nego kasniji tumači Kurana. Sam Kuran nije sam po sebi toliko restriktivan u oblasti nauke, filozofije i tehnike nego oni koji su proroka Muhameda kasnije "tumačili". Svako od tih tumačenja je bilo za nijansu restriktivnije i restriktivnije. Danas vidiš kako ovi moderni tumači ipak ruše te istorijske spomenike i sve crkve koje nadju na putu.
Kad bi znao koliko su hrišćani porušili antičkih spomenika...
Čuj, imam jedan nemački leksikon, bio je poznat u celom svetu i uvažen sve dok Hitler nije propao. Zove se Majerov leksikon. Znaš kako je dobar, opšta enciklopedija, svašta ima tu napisano, slike, tekst onako gotica, kožni povez, do jaja. Kolekcionarski primerak. Izdanje iz 1938. godine. Možeš li zamisliti šta sve piše tu?
Imam i ja neke Kardeljeve knjige koje sam našao kod teče kad sam nasledio stan pa im ne verujem slepo
To ti kažem.
Kad bi znao koliko su hrišćani porušili antičkih spomenika...
Kanda mi se čini da bi da opravdaš ili bar da ublažiš ISIS i rušenje Palmire?
Zajebano je kod ovog interneta što se stvari mogu izmeniti kad god hoćeš, a kod knjiga baš i ne mogu, niko ti neće upasti u kuću i preštampavati izdanje enciklopedije koju imaš, fizički nemoguće. Hoću reći da su sadržaji na internetu nepouzdani, i da se menjaju kad to odgovara vlasniku sadržaja. U mom sećanju postoje na nekim linkovima sasvim druge i drugačije informacije od onih koje sam čitao pre desetak godina.
Mogu i ja odštampati razne gluposti.
imas istoriju svakog artikla na wikipediji, moz da vudus kad izmenjeno i zasto
* artikla
Ne razumem te. Mrzim te divljake, mrzim Rimljane koji su uništili grčku civilizaciju, mrski su mi Germani koji su uništili Rimsko carstvo, mrski su mi hrišćani koji su uništili Artemidin hram i zatrli moje i tvoje paganske korene ognjem i mačem, mrzim komuniste koji su dizali crkve u vazduh ili pravili štale od njih, generalno mrzim ljude koji zaslepljeni religijom ili ideologijom nešto ruše i uništavaju.
ти много људи мрзиш, неваља то
Ajde sad, zašto niko ne mrzi hrišćanstvo koje je uništilo i zatrlo našu staru veru? Zna li neko nešto o ostrvu Rujan u Baltičkom moru? Zna li neko za tvrđavu koja se zvala Arkona? To je bilo poslednje slovensko uporište, poslednji hram slovenske vere, koji su uništili i spalili ti germanski hrišćani. I kako ja danas da poštujem hrišćanstvo, je ono uništilo moje nasleđe, ali tako temeljno, da danas ne samo deca, već ni stariji ne znaju ništa o onome u šta su verovali i kako su živeli njihovi stari pre hiljadu i dve godina? Hrišćanstvo je uradilo isto što i Islamska država.
Zamislite, branioci hrišćanske vere, i Sloveni, da ste poslednji slovenski vitezovi na svetu. Kao što je bilo u vreme Arkone. Vaša poslednja tvrđava je opkoljena, sa svih strana nadiru Germani, koji žele da vas unište i preobrate u hrišćanstvo, hramovi su vam porušeni, sela spaljena, gradovi zauzeti. I vi stojite, i držite mač u rukama, i kažete: Samo preko mene mrtvog. Poslednji otpor, umreću pre nego što ću prihvatiti veru tuđina. E tako se to desilo. Pa serite o hrišćanstvu.
http://www.vidovdan.org/info/item/70939-islamska-drzava-poziva-srbe-da-zajedno-ruse-evropu
http://i.imgur.com/yGI0Byr.png
L
O
L
hhahaha
Hrišćanstvo je uradilo isto što i Islamska država.
али је урадило исто у доба кад су то радили сви други, сад је свијет ипак мало цивилизованији, па не можеш тек тако уништавати читаве народе и културе без икакве реакције
U svemu što si napisao je tačno samo da gde su osvajali teritorije da je tamo uglavnom dolazilo do islamizacije. Ali ne zbog mile nego sile. A šerijat gde se primenjuje nema izuzetka bez obzira koje si vere. Probaj u S.Arabiji da ideš u kafanu na pivdžana jer si druge vere. Ili u Indoneziji na severnoj Sumatri (Banda Aceh primenjuje šerijatski zakon) gde bičuju Hrišćanke kada idu u šorcu. Kakvo crno suvereno zakonodavstvo Indonezije kad ti šerija jedini zakon?
...
ne znam brate, spremao sam istoriju prava iz dvije knjige koje su pisala dva različita autora, od kojih je jedan prilično ostrašćeni srpski nacionalista i u obje knjige sam naišao na isto tumačenje... Al dobro vjerovatno su linkovi koje ti i rasni razmjenjujete u PVT daleko relevantniji izvori znanja o šerijatskom pravu, od ovih iz kojih sam se ja informisao.
Svejedno, islamski osvajači su bili daleko humaniji od zapadnoevropskih... Pogledaj kakvu istoriju imaju germanska plemena, njihovi potomci i njihova zaostavština uopšte... Pljačkanje Rima (time su unazadili istoriju bar 200 godina), Carigrada (da, da, Papa ih poslao da ratuju protiv muslimana, oni svratili da opljačkaju Carigrad usput), da ne pričam šta su njihovi potomci radili brojnim narodima van Evrope, islamski osvajači su svakako eksploatisali osvojene narode, ali ne postoje nikakvi izvori koji svjedoče o tome da su porobljavali, silovali i pljačkali one koji bi prihvatili njihovu pobjedu. Možda su hrišćani koji su bili pod njihovom vlašću bili građani drugog reda ali su makar bili živi i u jednom komadu...
EDIT: da se razumijemo, sigurno je bilo plačkanja, silovanja i nepotrebnog iživljavanja neposredno po osvajanjima, ali to nije bilo nešto na šta je država pozivala...
Recimo imaš zapise o tome kako su se carigradski patrijarh i sultan našli po padu Carigrada i kako su jasno dogovorili autonomiju pravoslavne crkve... Mislim da se neki poglavica Konj Koji Se Uspinje, veliki vrač Nbunga i evnuh Jang Ćing Ping ne mogu pohvaliti takvim tretmanom od strane zapadnoevropskih osvajača.
Pobro, islam je potekao na tim teritorijama, to nijesu zemlje koje su oni osvojili poslije fazon 500 godina kao što je npr. bio slučaj sa Srbijom đe si mogao da se sudiš po običajnom pravu ili nekoj vizantijskoj kodifikaciji. Uostalom, postoji i nešto što se zove Hidžaz, ili ti sveta zemlja. To je teritorija na kojoj je prema islamskom vjerovanju živio Muhamed i tu niko ko nije islamske vjere nema pravo da se naseli prema šerijatskom pravu. Sasvim je normalno da tamo ne možeš da se opijaš.
http://www.vidovdan.org/info/item/70939-islamska-drzava-poziva-srbe-da-zajedno-ruse-evropu
Ima li ovaj klip neđe da se vidi? Obožavam njihove klipove... praktično kao da gledaš liveleaks u fullHDu.
Kanda mi se čini da bi da opravdaš ili bar da ublažiš ISIS i rušenje Palmire?
Ne razumem te. Mrzim te divljake, mrzim Rimljane koji su uništili grčku civilizaciju, mrski su mi Germani koji su uništili Rimsko carstvo, mrski su mi hrišćani koji su uništili Artemidin hram i zatrli moje i tvoje paganske korene ognjem i mačem, mrzim komuniste koji su dizali crkve u vazduh ili pravili štale od njih, generalno mrzim ljude koji zaslepljeni religijom ili ideologijom nešto ruše i uništavaju.
Ajde sad, zašto niko ne mrzi hrišćanstvo koje je uništilo i zatrlo našu staru veru? Zna li neko nešto o ostrvu Rujan u Baltičkom moru? Zna li neko za tvrđavu koja se zvala Arkona? To je bilo poslednje slovensko uporište, poslednji hram slovenske vere, koji su uništili i spalili ti germanski hrišćani. I kako ja danas da poštujem hrišćanstvo, je ono uništilo moje nasleđe, ali tako temeljno, da danas ne samo deca, već ni stariji ne znaju ništa o onome u šta su verovali i kako su živeli njihovi stari pre hiljadu i dve godina? Hrišćanstvo je uradilo isto što i Islamska država.
A ti? Gde si ti? Koja je to "naša stara vera" u koju ti po ovome veruješ? Ne kapiram kako uvek uspeš da nadješ neko pa makar i budalasto opravdanje za islamiste i umešaš 1001 primer da zamutiš priču i pominješ npr te krstaške ratove koji su se vodili jer su baš ti Muslimani osvojili Jerusalim? Koji je koliko se sećam kolevka Hrišćanstva. Dok ne dodjoše 637 neki pa pobiše što su mogli i srušiše sve što je preostalo od Jevreja, Hrišćana i Rimljana i izgradiše Aksa džamiju na čisto islamskom Solomonovom hramu. Ili bi ti da napišeš dopunjeno izdanje te nemačke enciklopedije?
Valdemar
Hrišćanstvo je uradilo isto što i Islamska država.
али је урадило исто у доба кад су то радили сви други, сад је свијет ипак мало цивилизованији, па не можеш тек тако уништавати читаве народе и културе без икакве реакције
Daleko najbolji odgovor. Ja se navučem uvek pa se raspišem. Kratko ali jebitačno i tačno.