Srbi iz RS su Veći Srbi od onih iz Srbije?!

  1. Stoka na balkanu se ravna po etničkoj, a na zapadu uglavnom po građanskoj liniji. Tako da je njima lakše da se ujedinjuju. Ova bagra je uvrtela u glavu sebi da postoje 'nekompatibilni' narodi s kojima se 'ne ide u državu'.

  2. Stoka na balkanu se ravna po etničkoj, a na zapadu uglavnom po građanskoj liniji.

    Jesi ti siguran u tu tvrdnju?
    Pogledaj etničke granice, ima tu odstupanja, ali generalno tako je.
    http://3.bp.blogspot.com/-yIV7ToTvsB4/UD5E9SKlSPI/AAAAAAAADbE/xjGzAEuvn00/s1600/Languages_of_Europe_no_legend2008.png

  3. Valdemar
    Nemačka se nekad sastojala od pet miliona sitnih državica, vojvodstava, kneževina, koje su ratovale jedna protiv druge, pa pogle gde su sad.

    isto tako mos reci da se sssr raspao i da rusi bolje zive sada.ko da je bitno da li cemo biti u istoj drzavi ako saradjujemo dobro i svi imaju korist od toga.imali smo mi dosta tih ujedinjavanja,pa nam i nije toliko dobro islo.

  4. Poručujem da je etnička linija mnogo otpornija kategorija nego građanska, jer je građena milenijumima, a građanska samo stolećima. Sad EU želi da pruži takav privid, ali da je građanska linija dominantna, imali bismo Evropu sastavljenu od Evropljana, kao Ameriku od Amerikanaca, i sve bi bilo ujedinjeno. A ovako, vidim seme, klicu razdora, i opet Nemce, Francuze, Ruse, i ostalih sto malih naroda, svako traži svoj deo kolača, oće nešto, neće da se odrekne svoje državnosti, etniciteta. Živi bili pa videli... Mislim da Evropa, koja je patentirala nacionalizam i nacionalnu državu, ne može da postane tako lako građanska superdržava. Voleo bih, ali teško.

  5. isto tako mos reci da se sssr raspao i da rusi bolje zive sada.ko da je bitno da li cemo biti u istoj drzavi ako saradjujemo dobro i svi imaju korist od toga.imali smo mi dosta tih ujedinjavanja,pa nam i nije toliko dobro islo.

    Ne znam, mislim da je bolje biti ujedinjen nego razjedinjen.

  6. Svakako je bolje biti ujedinjen, ali u ljudskoj prirodi je da kada nije dobro, niko ne traži problem u sebi, već krivi onog drugog. Zato se i između ostalog, ljudi razvode kada naiđe kriza. Prosto. Ljubavi ima, dok ima mesa na stolu.

  7. Koliko god da su oni patentirali, toliko smo se mi izložili na tu priču. Sumnjam da je u evropi nacionalizam zasnovan na etnicitetu u meri u kojoj je ovde. Oni su očuvali svoju državnost u većini slučajeva, a mi smo bili pod Turcima kada se gradila ta svest, stoga se daleko više povezujemo po krvi no po tlu. Što mislim da je suluda apstrakcija i čini nas, a i veliki deo istočne Evrope, daleko podložnijim manipulisanju i razbijanju na proste činioce.

  8. Ja sam za da se ujediwujemo, ali Bosna da se ogradi bodljikavom žicom i da služi kao rezervat!
    I bez Crne Gore, i oni su gowna.
    Ostali su ok manje više.

  9. Mi oćemo nezavisnost, nećemo sa Srbijom.
    Da mi Vučić bude premijer?

    Neka hvala i crnogorci su otišli jer im je Srbija dosta toga uzimala.

    Treba biti zajednička SRPSKA država koju ne vode sadašnja govna sa vlasti. Znači zajednička država ali da je ne vode majmuni koji su trenutno na političkoj sceni Srbije.

  10. Ajde Rasni, da možeš da oformiš državu koja će biti po tvom ukusu - savršena. Kolika bi bila, šta bi obuhvatala, koji oblik društvenog uređenja bi imala, ko bi bio "šef" itd?

  11. са чим је сендвич данас

  12. Ajde Rasni, da možeš da oformiš državu koja će biti po tvom ukusu - savršena. Kolika bi bila, šta bi obuhvatala, koji oblik društvenog uređenja bi imala, ko bi bio "šef" itd?

    Obuhvatala bi Srbiju, RS i Crnu Goru. Koso bi vratili. Dao bih bazu i Amerikancima i Rusima, znači da nas boli kurac za sve. Vratio bih vojni rok, podelio državu na neke manje oblasti, izbori bi svake godine bili. Davao ogromne pare za 2+ dece.

  13. Pa, stalno piše šta neće, aj da vidimo šta oće.

  14. Jel pod Srbiju brojiš i Vojvodinu? Ili bi nas izbacio?

  15. Sumnjam da je u evropi nacionalizam zasnovan na etnicitetu u meri u kojoj je ovde. Oni su očuvali svoju državnost u većini slučajeva, a mi smo bili pod Turcima kada se gradila ta svest, stoga se daleko više povezujemo po krvi no po tlu.

    A izvini, kad se gradila etnička svest? U 19. veku? Pa onda smo uleteli u pravi voz! Jer Srbi su imali (ako gledaš srpske narodne pesme, a šta bi drugo gledao, pošto su one izraz duha naroda, nacionalne kulture) svest o svom etnicitetu još od srednjeg veka. Zamisli neke norveške sage, koje pevaju o borbi norveškog naroda za slobodu, a koje su stare nekoliko stotina godina? Nema, a? E pa, to je zato što norveški narod nije postojao pre nekoliko stotina godina. Srbi su postojali kad nisu postojali Francuzi, Englezi, Rusi, Nemci. Nisam nacionalista, majke mi, prouči mejnstrim izvore informacija, mož i Vikipediju, pa ćeš saznati.

  16. 2+ je prosta reprodukcija, ne isplati ti se rasni da plaćaš narod samo zato što postoji. Da je 3+ ili 4+ pa još i hajde. Ali šta će nas još kad svi idu u Beograd? Ko će da ore?

  17. Zabranio bih abortus, nevladine organizacije, legalizovao marihuanu i sve lake droge. Olakšao registrovanje pištolja, ne bih davao nikakve olakšice ciganima, uveo besplatan hleb za sve....

  18. izbori bi svake godine bili. Davao ogromne pare za 2+ dece.

    A prihodovao bi od čega? Za svu deca, ili samo za srpsku decu?

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.