Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Treba meni truc, vec par dana ocu da te pitam: svi ovde znamo da sam ja na divljaka ucio da igram saha i da ne znam ni jedno jedino otvaranje, ocu da pocnem da se zabavljam time, znaci na koji nacin da pocnem da ucim ako zamislimo eto da samo znam kako idu figure? Mislim ono jel ima neka knjiga, ili negde na netu ili moram nekog trenera da nadjem, sta?
I mrtav sam ozbiljan brt ne sprdam se
скини неку књигу, имам неку хрватску у пдф за коју кажу да је добра, пробаћу да нађем на компу, па да ти проследим.
Brate sad bih te zatrpao pitanjima ali kontam da je kasno za coveka od +25 godina da sad kao nesto tripuje da nauci da igra sah malo ozbiljnije (haha sry ps upao si mi u post)a poceo sam pre par meseci. Kapiram da ce me brzo smoriti pa ne znam koliko da se upustam u sve to sa analizama..Sad sam jos "svez" u celoj prici pa mi sve zanimljivo, naucio sam celu istoriju prokletog saha od Morfija do Karlsena, odgledao dosta tih najpoznatijih sahovskih klasika i mogu neke partije cele da ponovim ali dzaba kad ne znam zasto se to odigrava, ne umem da napravim duboku analizu a ne verujem da ce mi neki program pomoci u tome.
Pesimizam prosto izbija iz mene lol
пс, имаш и људе који држе часове преко интернета. региструјеш се на било који сајт типа цхесс.цом, цхессок.цом и тамо исцимаш неког интер-мајстора питаш га колико наплаћује и преко скајпа или нечег сл. ти држи час. али, реално, шта ће ти то?
па реално, кад му ја већ држим часове за чабе, што би плаћао џд
Brt pa ja ne kazem da mi nesto treba nego te pitam sta mi je najbolje tj najdelotvornije
Ti sto si se toliko iskomplekirao partijama protiv mene da si godinu dana trenirao sa devojkom da cutis haha
Haha
сад бих ти рекао да тренираш с мојом девојком онда али бих сам себе укопао хаха.
@trucko vidim i ovde na licesu ima neka otvaranja kao po sve lekcije al nista ja ono ne kapiram jbg mogu samo kao mulac da naucim gde koja figura stoji ali cemu to jbg
ено видите само колико му треба да стигне до канцеларије, одуговлачи, гледа да у међувремену узме часове, испрепадао сам га скроз :(
Izvini sto moju zenu ne zadovoljava da igramo sah i idemo u vrnjacku banju za ng xd
(salim se)
Ja samo znam da kad god sam gledao vasu partiju Acakg je bio Nacho Vidal a ps neka casting klinka, sad ne znam dal ste igrali nesto ovako private xD
Za ostalo nisam video i ne mogu da komentarishem
послаћу ти ову књигу кад будем стигао. јесте матора, али је битно да похваташ идеје за отварања. немој да очекујеш сад да можеш да меморишеш 50 отварања, то не могу ни ја, а као клинац сам знао десетак солидно. битније ти је да прочиташ како је објашњено зашто се у неком отварању ова фигура ставља ту и сл, а то може да се усвоји.
Jbg bolje da ga uči šah nego da ga vozi kolima lol
Truć jesi išo ti po šahovsim takmičenjima kao klinac ja sam bio u nekoj sekciji u osnovnoj išo na par u nsu i neko prvenstvo vojvodine možda smo se i sreli lol
Brt nisam to ni mislio nego nekih 5 fazon, samo da ne pocinjem partije na divljaka. A i to gde koja zasto treba da stoji to mi je i vaznije pa da onda gemblam varijacije tih 4-5 koliko bih naucio
Coa oces da te oderem sa fona ako si tu?