ŠAH

1. E klinac sad, izašao sam, večeras ćemo.

2. Ne koristim nikakav program, to je ova analiza na lichessu?

3. Inače skinite onaj chessmaster grandmaster edition. Ima dobrih lekcija, lik ti priča ljubazno glasom, a ti gledaš tablu i rešavaš, uočavaš, meni se dopada baš.

4. Meni nije takva

5. po čemu se razlikuje?

6. Pa prvo sto upada u oci je tabla kod tebe koja je fazonirana kao drvo a drugo je ovi mistejkovi i to to meni ne pise uopste

7. Estetiku možeš da namestiš, kao boja table, vrsta figura. To je ova paleta gore desno http://i.imgur.com/UB9doQZ.png

8. A analiza, kad otvoriš analysis board, dole ispod table imaš dugme start computer analysis. On ti onda analizira celu partiju, kaže ti tačno koji potezi su greške, nepreciznosti itd.

9. Aha pa ovo imam i ja, da.

edit: fala brt

10. Lik ti prica ljubazno glasom, haha, vrh..Mislim bolje to nego da trazim Apofisov ili Trucov br pa da ih zovem da analiziramo pozicije, tipa Karpov-Kasparov 16th game u finalu 1985god.

Zasto nisam ucio da igram sah dok sam bio mladjan momak ja :(

11. Koliko lepa partija danas Nakamura - MVL, Najdorf vaistinu najbolje otvaranje, uvek je zanimljivo, jebeno je samo to što jednim potezom ne samo da gubiš prednost ili ti pozicija postaje malo lošija nego posle jednog nepreciznog poteza poteza si go to v

12. Sledeća runda Karuana - So za prvo mesto, Karuana ima pola boda manje, gledaće on tu da zakomplikuje makar i na svoju štetu, znam čoveka

13. Ako neko misli da ima šansi, tu sam još neko vreme

14. Karuana do pobjede!

15. Jebace ih kramnik kad tad

16. Prolazi mu vreme bilo bi bolje da pozuri malo

17. Aj baci link kramnikove partije s fona sam fala brt

18. Tek u 15h kreće, da ne bude zabune :)

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.