ŠAH

1. Sto lecki, pa lovac je i dalje i kanalu a ova dva pesaka crnog na kraljevoj strani su realno glineni golubovi, mislim da jedan beli moze do promocije ili da makar bude pretnja da se napravi neka prednost
    Edit: pitao sam se zasto nije odmah krenuo da pridje kraljem ali sad vidim da je konj na f5 top potez a crni kralj svakako ne moze da pridje

2. A i karuana je izgubio poziciju zbog onih piuna

3. U pravu sam jbg eto ga konj na f5 sad odose i ova dva piuna i ide sa ta dva napred dobija karjakin ovo ajmo kgb ajmo putine

Mesanje rusa u americke izbore = hladni rat
    Tenzije takodje tu
    Amerikanci nesposobni pa cimaju italijana da glumi amerikanca
    Roki Balboa = Karuana
    Karjakin = Ivan Drago

Samo sa drugacijim ishodom ajmo ivan drago useri picku

4. Pa ok, uzeće beli ovog pešaka na h3, ali kako da uzme onog na g5? Ne vidim kako iko ovde može da pobedi osim ako neko ne preforsira

Možda ako crni nekako uspe da pogura d5, c4 i a5 u pravim trenucima tako da posle ima d3 ili b3 (jer će neki pešak sa b3 ili d3 da nestane), ali ne vidim kako to da uspe jer je kralj belog blizu

5. Ok sad mi nista nije jasno, ako moze neko (lecki ili truc) da mi objasni ovog konja na g3 jer mi nije jasno da li je genije ili idiot. Ili sam samo ja idiot

6. mozda jedino da lakse doskoci vamo levo ako ovaj krene da isteruje pesake potpomognute lovcem ali lecki ce doci vec sa obj

7. Pa kad uzme ovog onda razmeni pijune(jednog svog sa ovim na g5) i jedan mu ostaje jbg. A kralj crnog je prilicno izolovan da ne moze da pridje tu znaci jedino bi mogao da da lovca za pijuna ali onda mu je vrv kraj

8. Jedna ideja crnog je da odigra pešakom sa d6 na d5, pa kad ga beli pojede, ostaje prazno e4 bolje, e tu možda hoće skakača. Mada je moguće da ga samo pomera dok čeka da crni nešto uradi jer on ne može ništa

9. Ili će konjem da jede onog pešaka na h3 pa hoće da ga pomera preko h1 do f2

10. Jel to ludi griscuk krenuo u napad? O.o

11. I ne znam sto je komp na strani dinga ja cenim da karjakin dobija ovo

12. Pa kako, ako uradi to što ti hoćeš, pojede ovog pešaka na h i pogura svog, kad razmene po jednog, onda beli mora da gura kralja napred da bi ispratio svog pešaka, a onda sigurno pali ono što sam rekao za crnog, ono sa guranjem svojih pešaka

Mada sve što sam ja pokušao ovde je remi

13. Haha :) Voleo da znam koliko ko tačno ima vremena u svim partijama, i to je važno, niko još nije stigao do 40. poteza

14. A gle Mamedjarova, lepa kombinacija

15. Karuana naročito zna da kiksira u cajtnotu

16. wat wat, ovo lovca sto je stavio na f2 ;s

17. Pa da sad ce konj na e4 i moze ding da gura samo prste u uticnicu a ne pesake. Posle ovamo ide kralj uz piuna i bela cao

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.