ŠAH

  1. trebalo bi malo da se poveca tabla i ubace jos 2-3 kraljice i neki konj koji skace opasnije od ovog i da figure imaju po 30 kila, na tabli 20x20m i da se igra na 5 min. bilo bi dosta zanimljivije.

  2. sto dade crni piona, ne kapiram sta planira?

  3. јебем ли га што је дао. али мора нешто да игра, ако чека, изгубиће лако. покушава да упрости позицију по цену пешака.

  4. cenim da ide na to da ovaj drugi upadne u problem sa vremenom... ili je neka fora posle nekog broja poteza da im se doda tipa 2h ili kako to vec ide? :)

    mada, izgubice.

  5. otiso da sere caruana

  6. после 40 се обично добија још 1 сат. плус за сваки потез који одигра добије 30 секунди.

  7. изгуби ово ананд, чини ми се.

  8. можда му се учинило да има реми у неком расплету. сад гледам анализу компјутера:
    28. Kf2 Nc2 29. Red1
    и не може да узме коња зато што добија мат.

  9. победи каруана, предао ананд, није хтео да се мучи. имао је ловца и пешака за топа ананд, али су му пешаци са једне стране слаби.

  10. a što se sprdaju sa ovim što je 10 puta remiziro jel i inače tako remizira lol

  11. Drawish Giri :) Da, on stalno remizira. Igra malo agresivnije tek kad je sto posto siguran, a protiv ovakvih igrača teško da možeš da budeš sto posto siguran. Ali nejasan mi je često, evo prošle godine igrao svetski kup i igra protiv Svidlera (igraju se dve partije). U prvoj izgubio i nije rizikovao u drugoj čak i ako je znao da ispada ako ne pobedi. I ovde isto, u nekim partijama imao solidnu prednost, bar da pokuša nešto, ali u većini slučajeva samo pojednostavio do remija.

  12. A to mu je žena, Sopiko Gurambudrdžrmbamšvili (možda sam malo promašio prezime, ali ne mnogo). Inače isto šahistkinja.

  13. Sad su Karuna i tvoj Serjoža potpuno izjednačeni, čak i po tajbrejku, obojica dobili Ananda i Nakamuru. I u poslednjem kolu igraju jedan protiv drugog, Karjakin domaćin.

  14. хахаха, ево гледам слике:
    http://anishgiri.nl/pict/articles/marriage.jpg
    са оваквим ликовима сигурно сви замишљају шаховско венчање

    фина му је женица. ељанов је оженио неку врх рибу, чини ми се.

  15. Haha to ti je šahovska reprezentacija Holandije, prepoznajem Loeka Van Velija, on je kao bio najbolji holandski igrač dok Giri nije odlučio da igra za njih (inače je valjda ruskog porekla, i živeo je u Rusiji neko vreme). Ima brate dobrih tih šahistkinja, ova Marija Muzičuk koja je izgubila u meču za ženskog svetskog šampiona je dobra, a ni sestra joj nije za bacanje, koliko se sećam. A ima i nekih koje se slikaju (barem donekle) obnažene za neke časopise. Valjda je i neka naša, koja je pre igrala za Rusiju, to odradila.

  16. Hahahah ova grupna slika ko luksova iz skole

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.