ŠAH

  1. Ja imam sestru od strica, imala neke silne pobede, turnire, zvanja, i na krju se udala za nekog gastosa, Stanomir se zove. STANOMIR, AXAXAXAXA...

  2. https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/candidates-2016/11/1/2
    каруана ако добије, наредне две игра белима, има прво место у џепу. ценим да само ананд може да га стигне.

  3. Remi na kraju. Karuana na ovom turniru imao neke ozbiljne propuste, i protiv Topalova imao čistu poziciju pa je nije iskoristio i ipak i dalje može da bude prvi. Sad da vidimo da li neko konačno može da pobedi Karjakina. Šta ti misliš, Truće? Ako razmene topove, kontam da je remi, a ovako nisam siguran, mada deluje da neće biti lako Anandu da pobedi.

  4. усрао се каруана.

    не знам, мраве, јебига, ово је баш тешко проценити. сигуран сам да ни они не знају да ли се добија. да морам да се кладим, кладио бих се да ће добити ананд.

  5. Protiv Serjože? Aj još nek dobiju Svidler i Giri pa nek se sve zakomplikuje još više. Mada što ti reče, onda će Karuanu teško neko da stigne.

  6. па тешка је то позиција за црног. мора константно да буде концентрисан да не прави ни мале грешке, а нема никакву контру, ништа да поправи позицију. ако ово серјожа одржи, стварно је цар.

    нисам више сигуран за каруану сад кад је показао да је у стању да се укења кад је најважније. :)

  7. Haha pa svima se to desi. I Karlsen je izgubio u poslednjem meču na pretprošlom turniru kandidata i bio je prvi samo zato što je i Kramnik izgubio. Meni deluje kao da se Aronjan skroz pogubio. Juče je imao neverovatne propuste u isto za njih laganoj situaciji i umesto da pobedi, na kraju je morao da brine čak i da ne izgubi. A ni danas mi nije jasno šta radi.

    Preveliki pritisak za sve izgleda.

  8. да, јбт, ароњан се сам завезао и обесио.

    добру одбрану је направио карјакин. бели не сме да иде на а пешака, јер кад је белом краљ на е6, прети да сиђе топом на х3 и бели мора да да ловца да би избегао мат.

  9. а кад би му скинуо а пешака, било би јако опасно, пошто онда добија и у завршници без топова. само ми није јасно зашто није играо Тб6 у једној прилици.

  10. Da, taj Rb6 je možda velika propuštena šansa. Nije Anand baš briljantan u tom tehničkom delu, u tim endgame-ima, što se i videlo protiv Karlsena. Mislim, u poređenju sa drugim delovima njegove igre, naravno, ne kažem da je loš.

  11. јебига, то је баш очигледан потез. не верујем да га је без разлога пропустио, можда мисли да увек може да уђе у сличан расплет.

  12. Pa da, gledam sad šta je preporučeno belom, ovo šta komp predlaže, i čini mi se da je u svakoj varijanti belom dobro da topa stavi negde u b kolonu, vrstu, šta je već. A vidi tek Aronjana šta uradi. Neverovatno šta je uradio u poslednja dva kola. Video sam juče u intervjuu šta je propustio, stvarno smešno za njih.

  13. Predao Aronjan. Ajmo Svidlere! Znaš da dvojica ljudi sa ovog turnira imaju pozitivan skor sa Karlsenom? Giri vodi 1-0 uz nekih 10-ak remija, a mislim da i Svidler vodi 2-1 uz isto dosta remija. Mada za Svidlera nisam baš siguran.

  14. Uuu Giriiii... Šta je ovo danas, veče amatera :)

  15. Anand bog, ala sam jeo govna sa ovim da nije dobar u tehničkom delu.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.