Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
LOL Kostić premijer hahah. Možda, ali Ukrajine. Pa on je više Austrijanac nego Srbin, ako je jedan dan nedeljno u Srb - dosta. A i da je najveći patriota od svih Srbalja, ne sere se po sebi jbg.
Inače stoji to da mašina radi za njega. Kao i za sve ostale biznismene, niko ni ne krije da su im firme bez sposobnih menadžera (desetine njih) go kurac. Jedino je prosečan srbenda dovoljan sam sebi.
KOJI ĆE MI KURAC MENADŽER DA MI RAZVIJA POSO
http://s4.postimg.org/o8c98fta5/Kerefest.jpg
UMEM JA S LJUDIMA
Preneti na državu tu semu i pesma
Da, to sa Ukrajinom je dobar primer. Sve biznismeni, pa na politički položaj, pa op u svoj džep. Ne vidim da smo mnogo drugačiji od njih.
Bohore, ti ljudi su se obogatili baš zbog svoje sposobnosti da kradu i muvaju, zbog toga što su imali i imaju monopol i veze sa mafijom u državnom vrhu. Ne vidim kako ih to kvalifikuje za vođenje države. Sam princip njihovog rada nije zasnovan na marljivosti i inovativnosti i šta ti ja znam. Kako će taj svoj princip rada da primene u upravljanju državom? Postavi nekog od njih na vlast, dobićeš Juliju Timošenko ili onog sakatog Porošenka, ili nekog afričkog ili južnoameričkog korumpiranog diktatora.
Bokore, brt pa takivi vode zemlje ovog šupka evrope već 25 godina.
Nego, menatlitet roba u Srbina na nivou danke dojćland ustaše. Imate stranku Jedinstven ruska stranka.
Ček, izgled da su u pitannju manjine.
Ajd sad ne preteruj. Hrvatima je Nemačka pomogla da dobiju svoju državu i u WWII i prilikom raspada Jugoslavije, a mi smo od Rusa dobili kurac. Osim toga, teško da postoji neka veća zvanično proruska stranka u Srbiji (ne računajući Šešelja, DSS i Dveri, ali to je sitno), svi su za "proevropske stranke". Mada su opet za Rusiju, što je iracionalno, ali nije čudno, na primer ja hoću da se družim sa bogatim i uglađenim Perom jer će uvek da mi plaća piće i drogu, a hoću da se družim i sa siromašnim i nabildovanim Lazom, jer će možda nekad da me brani kad hoće da me tuku, a i u nekim smo rodbinskim vezama, pa da ne prekidam. A što njih dvojica nisu u dobrim odnosima trenutno, jebi ga, na to već ne mogu da utičem, ali znam da se takva situacija menjala kroz istoriju i da se opet može promeniti.
To sa Jedinstvenom ruskom strankom, mora da se zezaš, nisu uspeli da skupe dovoljno potpisa da predaju listu, pola su falsifikovali, sad će verovatno krivično da ih gone:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=04&dd=09&nav_category=11&nav_id=1118086
Postola je jedno vreme Ruska stranka koja je bukvalno bila to, proruska stranka, suptilno:
https://www.facebook.com/ruskastranka.ruma
Nije baš tako sitno, jendo 10-15% glasova na izborima jbg.
Nije baš sitno, ali kad pogledaš, sa druge strane, 85-90% je baš krupno.
Ma bice vise od 15 sig. Ja mislim da ce samo Voja da ima toliko, a i ovi prelaze cenzus dakle ukupno preko 20 posto.
Što misliš da od Rusa ništa nismo dobili
ČEK Čače, sad sam našao da je to neka manjinska stranka vođena nekim Jovanom Ivanovim.
Nego ja ovo hoću da kažem
http://www.palelive.com/images/stories/foto-vijesti3/putin_plakat.jpg
da postoji neki problem u ovom udvoričkom stavu. Ne bi to trebalo poitovjećivati sa politikom vođenja drđave. A opet, i ja ga drvim kad se u kampanji ide na one najniže ljudske emocije.
U poslednje vreme, od dolaska komunista na vlast u Rusiji. Za udeo u oslobađanju Jugoslavije, jbg, Nemci bi se i sami povukli, pa ne bi ostavili na Balkanu toliku vojsku, a Berlin pod opsadom... A nismo dobili ono što su Hrvati dobili od Nemaca. Doduše, opet je pitanje da li su to Hrvati dobili, platili ili tek treba da plate.
Ovo oko Kosova i njihove podrške, mislim da je to izgubljena bitka. Samo još jedan zamrznut konflikt, u nivou sa Osetijom, Nagorno Karabahom, Pridnjestrovljem, Luganskom, Donjeckom, čak i BiH. Samo malo neko da prodžara vatru, eto sranja. Mislim da njima ovakvi konflikti odgovaraju više nego da nemaju nikakvog uticaja. Uvek pomoću potpaljivanja krize mogu da naprave sranje Zapadu. Naravno, i obrnuto.
Lol, Voja 15% hahahahaha
Ako bude imao pola od toga, dosta mu je.
Sa odsutvom jasno definisane, pa i nejasno definisane politike po bilo kojem pitanju bilo da je to unutšašnja politika, upravljanje vodama, regulacioni plan za trafike, kurac nam je i potreban.
Znaš kako kažu braća Ameri, there's no such thing as free dinner. Naš problem 90-ih je bio u tome što se nismo dovoljno brzo okrenuli Amerima, i što nismo bili spremni da damo više od Hrvata, Slovenaca, Albanaca i Muslimana/Bošnjaka/kako god. Onda su se naši okrenuli jedinoj državi koja je mogla(po našem mišljenju) nešto da uradi.
Ali ipak, ne treba biti tako isključiv prema ruskoj pomoći, ipak je SSSR taj koji je dovršio borbu protiv onih što su pomogli Hrvate u WW2, i jugoslovenska teška industrija i vojska su pokretani sovjetskom pomoću (koja je bila visoka van svake pameti, iako su partizani išli dotle da su tražili i mlazne avione i nosače aviona posle '45) u materijalima i instruktorima. Sve ovo što je ostalo od Tita je nastalo sovjetskim materijalom i SEV-om.
Čru det.
Što se tiče Kosova, tu Rusima nikako ne odgovara zamrzavanje, jer rakete dometa 2000km mogu da gađaju sve od južne Rusije do St. Petersburga, ali Rusi tu ništa ne mogu da izvedu, jer su ih Ameri izolovali, tako da da, to je izgubljena bitka.
Ne znam, kapiram da posle 1948. nije bilo značajnije sovjetske vojne i industrijske pomoći :) Bar ne do perioda posle 1953.
SOVJET KAD NAPRAVI
http://www.dnevne.rs/wp-content/uploads/2014/08/Titov-grob-dnevne.jpg