Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Zezam se, da ne grešim dušu, pop dobar lik, obradujem se kad ga sretnem. A nikad nije tražio pare, kad ga pitaš kol'ko, kaže "kol'ko imate", ono, nikad ne bi rekao ni malo je, ni sl. Al dobro, nije da se brukamo jbg, dobije solidno sig.
Bilo je dosta tema na posl 3 strane tako da se necu ukljuciti u raspravu, ali drago mi je da se raspravlja otvorenije, argumentovano, a ne ko ovce
Promašio si poentu posta brt. Ono što kažem je da crkva opstaje voljom (i novcem) naroda, a ne vladara, država itd, čak i u najtežim uslovima, jer veći deo naroda smatra da mu je crkva potrebna koliko i hleb i na današnji dan, u 21. veku. A ako misliš da smo mi u nekom post-religijskom dobu, valjalo bi da imaš na umu da je Ruska pravoslavna crkva danas u ogromnoj ekspanziji, i da osniva nove autonomne crkve. Nešto slično se dešava i na Zapadu, tamo se osnivaju nove organizacije, ili se prelazi egzotične religije (uključujući pravoslavlje i islam).
A kad sam pričao o Hrvatskoj, mislio sam na pravoslavne Srbe u Hrvatskoj.
Znam popa sa Audijem, Land Roverom, roleksom, kajlom od 5 cm i ajfonom. Žena mu nosi LV torbe.
A imaś i popove koji stvarno veruju u Boga i ne uzimaju, nego daj koliko daš.
Car razdvojio je narod crkvu i Boga tako da nema crkva toliku ulogu. Pa 2016 je jbg ne jebu se snaje sa svekrom više
Ovo sad za Uskrs je 1500 kapiram. Sahrana 10+ pomeni ili izdaje 3-4
Jeste to sve po jednom godišnje al ne volim mazati masnu gusku jbg
https://www.youtube.com/watch?v=xSEaX16fsfE
a olja kurvetina dobacuje samo za diktatora, e da zna...
Armine ne spemuj konstruktivnu raspravu za kojom si sam kukao
Bilo je dosta tema na posl 3 strane tako da se necu ukljuciti u raspravu, ali drago mi je da se raspravlja otvorenije, argumentovano, a ne ko ovce
mio post xd
Treba oporezovati crkvu, ali oporezovati ostale religije više.
:D
http://www.telegraf.rs/vesti/170528-nikolic-svaki-covek-koji-veruje-u-boga-je-dobar-covek
Схвати га озбиљно Армине, следеће сезоне добија личну.
Da ih je razdvojio, SPC bi se odavno raspala. Ko neće da plaća, nema nikakvih penala da se odvoji od SPC. To što je danas 2016. godina, ne znači ništa, progres u istoriji je marksistička izmišljotina. Opet kažem, RPC je danas u velikoj ekspanziji, neki bi rekli jača nego ikad, isto važi i za neke druge crkve. Moglo bi se reći da je SPC jako bitna za Srbe u Hrvatskoj, na Kosovu i Metohiji, u Makedoniji i sl. Nije džabe ona meta većine udara u Hrvatskoj, gde je 2009. obnovljen rad unijata.
Ne kažem ja, većina popova su lopovi, dobar deo su ih manijaci, ali situacija je takva kakva je.
I kakvo bre jebanje sa svekrom.
Nije meni napisao degeneriku jedan ahhahahaahha
I treba crkvu skroz udaljiti od vlasti jer tako ovi smradovi sa većim činovima mogu i da utiču na neke političare a i puni su para.
Ako plaćaju porez, onda imaju i legitimno pravo da predlažu narodu za koga da glasa, ipak plaćaju porez jbg.
popovima da se ogranici do koliko kubika vozila mogu biti
A narod je glup pa daje pare popovima. Ja bih dao nekom dedici sto stojadina vozi ili golfa 2.
A ne onom kretenu dosao sa Land Roverom vodicu da mi sveti hahahahaha
Ne sporim da crkve opstaju voljom naroda. Isto tako ne vidim kako bi ih jedan normalan porez uništio.
Za razliku od poreza na imovinu, hrane, računa za struju, vodu, gas, ili grejanje koje ako ne plaćaš doćićeš u ozbiljne egzistencijalne probleme. Plaćati popu/odži/fratru jeste izbor. čak možda i luksuz.
Ima ipak malo veze što je 2016. Praktikovanje bilo koje religije je slobodan izbor svakog pojednica danas. Isto kao i kladionica, kafana ili kockarnica, neki ljudi možda misle da ne mogu bez njih, ali to svakako nije istina.
Niti kažem da živimo u post-religiskom dobu, ali ne vidim nijedan razuman razlog protiv oporezivanja, ma koliko bio to trend u usponu.
Ok, nisam razumeo.