Prijava

Opsesivno kompulzivni moj kurac. To je kad sakupljas prazne case od jogurta.

Kapiram sta si uradio, taj deo razumem.

Tebe je razmodovao Remac jer si ga branio kao da ti je ženin brat i njegove greške uzimao kao svoje. Nisu ti krivi ni Bohor ni Marko :)

Jel on nesto banovan ili sta? Mislim zasto sam nije objavio

Девијација надимка увек може да се преокрене у корист "оштећеног", ако имаш грам мозга јебеног, ако немаш онда се жалиш интернету на своје трипове.

Шалу на страну имам много зајебан прекидач за светло у дневној соби, и годинама ми се развијала чудна потреба да пређем преко њега целим прстом а не само онако једва да палим-гасим, то ме је нервирало, желео сам снажно да притиснем тај прекидач, иначе бих осетио нелагоду као да нисам угасио светло, као да сам обавио неки посао офрље, а то не волим.

Класичан ОЦД

Категоризација опсесија и принуда

Опсесије - Повезане присилне радње
Страх од контаминације - Прање, чишћење
Потреба за симетријом, прецизно уређење - Наручивања, уређење, балансирање, исправљање ("само право")
Нежељене сексуалне или агресивни мисли или слике - Провера, молитве, „поништавање“ акције, тражење сигурности
Сумње (нпр. гас у кући искључен, врата закључана) - Упорно понављање провере
Забринутост због бацања нечег вредног - Ограда од дасака

Типични симптоми опсесивно-компулзивне неурозе су:
опсесивне мисли које се увек враћају и не излазе из главе,
присилно бројање (нпр. корака при ходу),
присилно прање руку или вршење неких ритуалних радњи.

Потребу за симетријом сам победио вансеријском лењошћу "било би лепо да ово стоји паралелно са ивицом стола", али ме мрзи да се исцимам да то одрадим. Потребу за симетријом има макар 50% људи које занм.

Много клинаца прескаче линије и броји кораке док хода, обрати пажњу у граду.

Колико пута провериш да ли си закључао врата, угасио шпорет?

ОЦД није страшан поремећај, страшан је ако се гура под тепих и избегавају се ситуације где може да дође до несигурности. Побеђује се тако што се суочиш са тим срањима и почнеш нормално да функционишеш. Стављањем под стаклено звоно ће се само убудуће јаче манифестовати то.

Друго, псовање и вређање због несигурности има много више везе са Туретовим синдромом него са ОЦДом (што се тога тиче, ОЦД има дијагностификовано око 2.5% становништва на планети, а готово сам сигуран да макар 30% некада у животу испољава симптоме ОЦДа), али не бежи од тога и некада га превазиђе.
Да би га икада превазишао, мора и да се суочи са страхом. И то је цела прича. Психијатри данас су пичкетине које занемарују основне људске нагоне, а управо активирањем тих нагона се лече неки проблеми овог типа. Дакле, цео овај пост је једно огромно просеравање.

Takodje, po nekim terorijama kod psihickih poremecaja najbolji nacin za resavanje "strahova" je ekstremno suocavanje sa njima sto se ovde i desava, nije uspelo jbg :(

Страх од висине се лечи скоком из авиона, падобраном. Без зајебавања.

The Pederster hahahahahaha

Zamisli ja kazem Brusu gde si Ubruse i on popeni.

Ja sam bolestan od onoga da se vratim da vim je l sam ugasio šporet, zaključao vrata, poneo nešto i to.

Nije banovan, verovatno smatra da će biti ozbiljnije shvaćen ako ja objavim taj tekst. Što je i istina, u krajnjoj liniji.

Ponavljam, samo ispunjavam želju čoveku, nemam nameru ni da ga branim ni da ga kudim. Prosto ne propuštam priliku da nekom učinim na volju, makar i na moju štetu.

er dobro znam šta je OKP zapravo

reci mi jel opasno kad gledam da preskocim pukotine po plocama i kad imaju drva po ulicama ogradjena betonom u kocku pa gledam ivicu da ne nagazim preskacem nekad i zonu stubica onih od pola metra

Радјард Куплунг

Ne mogu da zaspim ako vidim da mi je neka fioka otvorena lol.

BOG JEBENI, ČAK IMA I NAJJAČU OPSESIJU IKADA!

У сваком случају Чика Буља звучи много готивније, подсећа на неку главу из блока која зна разне приче, док је Чика Боља рецимо одборник СНС-а у Ћићевцу.

Od ovakvih tema se prave legende.

Zamisli ja kazem Brusu gde si Ubruse i on popeni.

Brate, ceo život mi smišljaju nadimke, zabole me dždiža onoliko :)

Pa kreni samo od toga da mi je pola vukajlijaške karijere nadimak bio pisan malim početnim. Svi mislili da su u pitanju bruce a ne Brus :)

Reme vidim da si me citirao al ne mogu da citam reci mi samo dal sam ispao pametan