Borba kalendara

1. Ne vredi stvarno, ja jedno ti drugo. Možda i jeste pametnije da se odjaviš, jbg.

2. Ja priznajem samo Milutina Milankovića.

3. Ајмо ресет за дебиле који нису схватили из прве руке:

1. Јулијански календар је важан за вернике који обележавају верске празнике на дан који се рачуна по Јулијанском календару.

2. Грегоријански календар је важан за све људе на свету који рачунају време у складу са светским стандардима.

Питати вернике зашто не јебу два посто светски календар је подједнако глупо као и питати муслимане зашто не једу прасетину.

4. Muslimani su debili sto ne jedu prasetinu ako mene neko pita. Ne pita me ali eto kad bi me pitao.

5. Bogdan Diklić u nekom filmu glumio popa, ne sećam se koji je, ali sećam se njegove teorije zašto nam ide naopako - zbog neusklađenosti kalendara. Pošto ovaj julijanski konstantno polako ali sigurno pravi vremensku razliku, nije astronomski tačan, onda neće ni naše molitve sveci da slušaju. Na primer na naš praznik svetog Nikole mi se molimo njemu da nam pomogne, a on nije tu, ne čuje čovek, prošao njegov dan, otišao da radi nešto pametnije.

6. sivi kamion crvene boje je film

7. Шипи, и ја мислим да су дебили што не једу свињетину, али замисли који би ја био дебил да их убеђујем да је то исто као да једеш краву, козу, овцу, па чак и пса и човека. Месо к`о месо. Вамо цмиздре за пар дана, а са друге стране им је фуј да једу кучетину и мачетину. Лицимури, педери, ДЕМОНИ!

8. Inače, u pravu je Mortriša, pravoslavne crkve su nešto mnogo pregovarale da li da prihvate Milankovićev kalendar, i to bi rešilo sve probleme, ali su Rusi i Srbi i i još neki, ne znam koji, al uglavnom sitni, blokirali ceo sporazum. Tako da ni svi pravoslavci ne slave po julijanskom, a ako se mi bojimo da nam par nedelja ne pojede dušu, onda smo ko oni divljaci što se boje da će im fotograf fotoaparatom uzeti istu. Pa ako ste pravoslavci ortodoksni, tri prsta, krst pravoslavni, filiokve i tako to, što onda ne pišete ćirilicom isključivo (Granjka izuzet, on piše).

9. zar nije na svetoj gori drugacije merenje vremena od naseg "regularnog"?

10. sivi kamion crvene boje je film

Da, tačno, sad se sećam, kad su hteli da seku onaj hrast, pa ovaj došao sa M70 i pucao...
    https://youtu.be/oEzuGPWPIhs?t=1m47s
    Od 1:30

11. Jebo ti sipi mater

E ja sam skroz za cirilicu, njom i pisem kad pisem i kad kucam na kompjuktoru na fonu ne mogu jer je i ovako pretesko zbog velicine prstiju a cirilicna tastatura ovde mi je jos sitnija

12. Mene samo interesuje, kada pravoslavni Rusi jednom budu kolonizovali Mars ili neku drugu planetu, po kom kalendaru će da slave Uskrs.

13. руси не могу ништа да колонизују све док су православни

14. Mene npr to uopste ne zanima. Vise me zanima dal voroncevic moze da udje u plus danas. Ili kad skidaju onaj porez na motore u kolima preko 2k kubika

15. Jer ako se datum Uskrsa određuje prema pashalnom punom Mesecu, kako će to da rade na Marsu, koji ima i Fobos i Deimos?

16. Nema ni tea ni dekoloa neki ce uzumati mnogo vise suteva, prosli put nije dobacio mislim da bi danas trebao ali kako da budem siguran?

17. Oćemo živeti bolje ako predjemo na novi kalendar?

18. I sta ateista ima da sere kad cemo slaviti bozic? Ako ocemo slavicemo ga u junu.

19. Ja pišem latinicom uglavnom na Vukajliji jer ne mogu stalno da prebacujem na ćirilčnu tastaturu kad pišem CITАT i TАTIC, smučilo mi se više. Treba nešto da se uradi da prihvata

и

.

20. де ти је ћирилица маму ти јебем

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.