Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
U dečijoj igraonici Don.
Dok Tilmo cirka pivo.
A Tilmonica čuka po telefonu.
I Tilmo Junior trčkara oko i između vas.
свака озбиљна расправа треба да почне тек кад фендер проспе податке из евиденције. све до тад је нагађање.
Ne, jezivije mi je u fensi kafani tipa stara pesma
Fender ima sve tacne podatke. Iz 1984-e.
Dobro ps, gubiš se malo sad.
Rekoh izvini sto te poredim sa mrkom. Nemoj da siliš sad.
Зар није Риха причао да пали негде у Скандинавију?
Свеједно, ево нпр. Селт је обишао цео свет и не видим да му нешто недостаје блеја у Србији. Усталом, коме се иде у иностранство, нека иде. Коме се враћа, нека се врати. Развлачите беспотребну причу.
U beogradu xd
AAAHAHAHHAHA
доста програмера се вратило овде, углавном они који су укапирали да зарађују готово исто, па не морају да живе преко пола света од породице и пријатеља. кад пресаберем ко се није вратио, а да га знам, то су углавном они који никад нису ни били нешто везани за домовину из различитих разлога или су евентуално амбициозни толико да циљ који имају могу да остваре у две-три земље на свету. а ако неко ради овде за минималац, а има прилику да ради за минималац и да заради за кућу и пристојну пензију на другом месту, па то тешко да је уопште дилема. две главне ствари које видим као демотив за одлазак преко (поред напуштања домовине и пријатеља) су клима и удаљеност од домовине. што би рекло да бих сутра могао да се преселим у италију или јужну француску, али за норвешку или аустралију бих морао да имам јако добар разлог.
Sve dok ti ne zatreba drzava. Onda shvatis da u bolnici nema hirurga za decu. Da se bolest leci jos 2 meseca, a da je lista cekanja godinu dana. Krenes da nekom tutnes 500 evra, i dok ukapiras kom lopovu, prodju ta dva meseca i onda iscuri 100.000 evra da se to popravi i za popa jos 500 evra.
Pre petnaestak godina, u ovoj zemlji je bila lutrija, da li ce sutra biti leba, da li ce ti iskljuciti struju dok nesto radis, garderoba nam je bila 10 godina stara, a bela tehnika 20, plocice 30 godina. Ima ovde lobanja koji bi da vrate ta epska vremena. E to je vec prajsles.
Brale odoh tamo da vidim da li je bolji balans posla i zivota. Ako ga nema, eto me nazad. Ako slucajno Srbija potone dok nisam tu, ispascu mudar.
ваљда ћеш да плаћаш овде приватно здравствено осигурање. неко скупље ће ти покрити и трошкове лечења у иностранству. исто би морао и у америци, а у зависности од визе и у многим другим државама.
Pa I ovde se trenutno ide na sistemsko sjebavanje drzavnog zdravstvenog sistema,ko ima para lecice se ko nema jbg.
Ako muz i zena imaju minimum 150k primanja i siguran posao, onda je ludost otići negde preko.
Sve ispod tih kriterijuma, a imaš opciju i gde da odeš preko, a ostaješ ovde je ravno samoubistvu
Tvojoj zeni ostaje 53 k da zaradi?
Daj link.
EDIT: http://www.generali.rs/fizicka_lica/zdravlje_i_nezgoda/lecenje_u_inostranstvu.899.html
xm. ja vec imam ovo cudo, nisam znao
ја имам ђенерали, не могу сад да тражим папире шта је све покривено. али изгуглао сам нпр. ово.
ЕДИТ: ок, видео сам да си нашао.
truc posto da mi nadjes u milanovcu one stapice swislion sto su punjene kremeom iz izgeldaju kao tanak kurac pun govana
Jaha
hahaha
Zasto, ali jebeno zasto, ludi ne koriste to djenerali osiguranje, za lecenje dece, ovde u Srbiji? pretoricko pitanje
https://image.prntscr.com/image/43e7eef1a496449ba561227c5d54e23f.jpeg