Ispovesti.com

1. i necemo o tome, ne zelite da slusate moj istorijat sa ortopedima i hirurzima, prica je preduga i dosadna, fala Bogu da mi je glava na ramenima i cista jos uvek, mada...

2. Ja hirurgom zovem i ortopede i maksilarce i orl i svi koji ulaze u salu da rade sem anesteziologa. Oni traze pare.

3. I pišaju ljudi veoma nekorektno po lekarima i kad treba i kad ne treba, kao da su vulkanizeri, jebiga.

4. Pa lekari i jesu govna preogromna

5. Što kaže moja baba da ne da Bog da ti trebaju samo

6. svašta

recimo, moja baba govori: da bog da ti trebali lekari

7. Zla žena je vidim
    Sva sreća pa niko od braće nije povukao na nju

8. ma nije zla, nego ne zna kako funkcioniše zdravstvo, a ni zdravlje, pa misli da je odlazak kod lekara nešto dobro

9. Imam 25 godina. Pre tri i po godine sam bio, jelte, tri i po godine mlađi, ali i 25 kilograma teži i bez posla u jednom malom šumadijskom gradu. Pošto sam bio na rubu egzistencije, tražio sam bilo kakvo rešenje koje će me izbaviti iz finansijskih problema. Video sam na televiziji prilog o nedostatku čobana u okolini Nove Varoši i Sjenice i odlučio da prelistam oglase. Ljudi moji, niste svesni koliko domaćinstava propada samo zato što nemaju po jednog mladog čobanina da se pozabavi kravama i ovcama dvaput dnevno! Našao sam selo koje mi je delovalo najpitomije i koje ima uveden internet i zaputio se na Peštersku visoravan u mesecu septembru. Moji domaćini, muž i žena u šezdesetim, dočekali su me kao sina rođenog, iako su njihovi sinovi odavno napustili zemlju i otišli u veliki grad. Evo četvrta godina kako imam garantovanu minimalnu platu 450 evra, plus sva hrana koja mi ikad može zatrebati, praktično sam bez troškova. Za ove tri i po godine sam skinuo onih 25 kilograma viška i devojke koje nisu obraćale pažnju na mene mi nonstop šalju poruke kad god me spaze da sam svratio u rodno mesto, a kada ih otkačim jer znam da su oduvek bile površne, onda me nazivaju seljačinom i čobaninom - kao da je ovo neka uvreda za mene jer sam zaista čobanin i time se ponosim! Elem, pošto imam preko dana dosta vremena, uspeo sam za prvih devet meseci na selu da pripremim prijemni ispit i upišem Fakultet organizacionih nauka u Beogradu pošto su jedni od retkih koji nude studijski program "na daljinu" gde minimalno moram da budem prisutan u prostorijama fakulteta. Još jedan semestar me deli od diplome, a već sam preko zime pripremio kompletno gradivo jer imam dosta vremena. Ne znam kakav će mi plan biti za šest meseci, ali meni se sa sela ne ide! Nikad vredniji i zdraviji nisam bio, a novčanik je uvek pun!

10. odlazak na selo, skidanje kilograma, površne devojke, studije u roku, šta još može da se ubaci

11. + добар дефиниш, одабир.

12. previše teksta, nemaže da se okači na ispovesti

13. znam da su oduvek bile površne, onda me nazivaju seljačinom i čobaninom - kao da je ovo neka uvreda za mene jer sam zaista čobanin i time se ponosim

^______^

14. Ovo je savršeno. Možda još dodati kako su sinovi tih ljudi dolazili i nešto tu trazili al tebe matorci više zgotivili od rođene dece

15. previše teksta, nemaže da se okači na ispovesti

Mogao si da napišeš FON, umesto Fakultet organizacionih nauka u Beogradu, ali nije to to

16. Dodaj nesto da ste jeli tortu posle toga i da je to bila najukusnija torta ikada

17. hahah a dobili smo tu tortu od malog roma kome sam poklonio svoj bicikl pre nego što sam otišao da radim kao čobanin

18. Idem da definišem "najukusnija torta ikada"

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.