MythBusters Serbia Edition

1. eminem ne zna fazon da srbi i srbija postoje :D

2. Prvi put čujem za Eminema. Znam za priču oko Nirvane i Merlina.

Valjda je priča za Nirvanu potekla zbog toga što je Kris Novoselić Hrvat poreklom, u suštini sranje od priče, nastalo tokom rata, u svrhu propagande. Kenjanje. Što ne znači da Nirvana nije smeće od benda.

3. To za pse i Srbe je istina, ali nema veze ni sa Nirvanom ni sa Eminemom. 90-ih znamo da je piraterija bila majka za sve koji hoce da nabave muziku. E neki hrvatski pirat je na omot svake kasete i CD-a koji je piratizovao dodavao "zabranjeno za pse i Srbe" pa su svercerskim putevima primerci stigli i do nas. Na originalu nema takav natpis. Ja sam imao piratsku kasetu, album Iron Maidena "X Factor" na kome je doticno pisalo. Kupio ispred SKC-a.

I Nirvana je smece od benda.

4. I Nirvana je smece od benda.

Pusti Lithium pa ponovi ove reci.

5. Slušao litijum sijaset puta. I dalje je smeće od benda. Seks pistolsi su isto smeće od benda. Što ne znači da ne mogu da uživam u njima.
    Ko voli smeća od bendova - ja volim.

6. pistolsi jesu smece

7. Pa realno nađi mi jedan dobar lajv snimak Nirvane, a da nije anplagd, gde su ga trankvilizovali nečim žešćim trankvilizatorima.

8. Nirvana je jedan od bendova koji su ubili rokenrol. Od muzicara koji su bili izuzetno zajebani muzicari svelo se na prangijanje, koje se posle odrazilo i na sve druge pravce u rokenrolu. Od seks, droga, bunt i jebemvammaikusvima se doslo na mama me ne voli, tuku me u skoli jao kako sam depresivan. Onaj je ucinio uslugu svetu kada je odlucio da ode protiv svoje prethodne izjave o nemanju oruzja i prospe sebi mozak.

9. pre ce biti da su ga spasili na nekih par godina

10. Realno glem kakav je bio jesu ga spasili, makar su ga vratili u andergraund. Glem je ubio rokenrol, a posrani Sijetl ga je drzao na aparatima neko vreme.

11. E vidite, glem jeste bio komercijalno djubre, ali ne skroz. Recimo meni je RATT oduvek bio odvratan bend, klasican fabrikat kao Biber, ali Warrant, Crue i Leppard su mi medju omiljenim bendovima. Sad sto su njih po ugovoru terali producenti da prave sranje limunadice je druga prica. Npr rahmetli Jani Lejn je do kraja zivota kukao zbog "Cherry Pie". Oni su hteli da se album zove "Uncle Tom's Cabin" medjutim producenti su ih naterali da naprave hitic i napisali su "Cherry Pie" za jedno vece. I ostadose poznati po tom sranju. Ajde recite mi da je ova glem pesma sranje

https://www.youtube.com/watch?v=bx6f68Wd9dc

12. A kada smo vec kod grandza, Pearl Jam i Alice In Chains su sjajni bendovi. Nisam siguran da li smem i Faith No More da turim u isti kos, nisam veliki poznavalac tog pravca u rnr, ali i oni su mi sjajni. Izuzetno dobri tekstovi i ritam sekcija iako nema nekih herojskih solaza i ne znam sta. Nije naivno za sviranje kao posrana Nirvana koju svaki isfrustrirani balavac moze da rilja cim nauci 4 akorda. Ne kenjam ja po grandzu nego po Nirvani.

13. a brt to ko da kazes ne kenjam po Klivlendu nego po Lebronu.

I drugo, osim ako ne pratis nekakve underground kanale u skrivenim kutcima interneta, mora biti bar malo komercijalno da bi smo uopste culi za nekog.

Dobro, u to doba i meni su vise lezali Pearl Jam i Soundgarden, Nirvanu sam gotovo posmatrao kao neko nuzno zlo, ali kako je vreme prolazilo tako se i moje misljenje menjalo.

14. I drugo, osim ako ne pratis nekakve underground kanale u skrivenim kutcima interneta, mora biti bar malo komercijalno da bi smo uopste culi za nekog.

andergraund muzika je samo muzika koja nije dovoljno kvalitetna, nesvakidašnja ili revolucionarna u konceptu, pa da se probije kolko tolko, jer čim pređe neki elementarni prag kvaliteta, ljudi zapravo žele da je slušaju u većem broju, dobija jaku fan bazu i prestaje da bude andergraund

Od seks, droga, bunt i jebemvammaikusvima se doslo na mama me ne voli, tuku me u skoli jao kako sam depresivan

znači, nije REALNA SPIKA kad seks i droga tematiku obrađuje kompletna pop i hiphop scena zadnjih trijes godina(uključujući i tog bibera kog spominješ), ali je okej kad je obrađuju čupavci s glasnim gitarama xd

ne znam šta je to usrala nirvana tačno, kad su u tom periodu od tri-četiri godine dok su bili najpopularniji izašla i tri panterina najjaća albuma, dream theaterov images and words, prva mešuga, prvi tulov album, prvi rejdž agenst d mašin i ko zna šta još što možemo izguglati, sve jebeno revolucionarni albumi u potpuno različitim rok-metal žanrovima, eto, rejdž ti je pravi saša janković bunt protiv sistema, još tom morelo ima diplomu sa harvarda iz političkih nauka, gde ćeš bolje ako voliš taj gas rušenja sistema

15. andergraund muzika je samo muzika koja nije dovoljno kvalitetna, nesvakidašnja ili revolucionarna u konceptu, pa da se probije kolko tolko,

Ono jeste, ako bismo pričali o andergraund muzici. Pričamo o grandžu, a kanali su andergraund.

Pročitaj malo bolje sledeći put, ovako samo ispadaš Boxor.

16. Lakše malo sa giricom.

17. Uu sad si nam objasnio
    Ok ne smatramo te vise debilnim

18. Ok keru, nećemo biti pregrubi prema dobrom čoveku.

19. Ma opusteno voli on grubo he he

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.